یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۴:۳۰:۳۴

با حمایت ستاد توسعه صنایع دانش‌بنیان دریایی:
مسابقات ربات‌های دریایی زیرسطحی برگزار شد

باشگاه خبری فراساحل: ربات‌های سه تا پنج‌کیلوگرمی که در انجام عملیات شناسایی، پایش، نقشه‌برداری، نمونه‌برداری و نظارت بر عملیات دریایی به کار می‌آیند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، مسابقات ربات‌های زیرسطحی (ROV) با حمایت ستاد توسعه صنایع دانش‌بنیان دریایی ریاست جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با هدف ارتقای دانش فنی و آشنایی با فناوری ربات‌های دریایی برگزار شد. در واقع این ربات‌ها یک وسیله نقلیه بدون سرنشین و پویشگر کنترل از راه دور است که به اپراتور این امکان را می‌دهد عملیات مورد نظر را در اعماق آب کنترل و هدایت کند. کاربرد این فناوری در زمینه حمل و نقل دریایی است و انجام عملکردهای متنوع در اعماق آب را ممکن می‌کند. این ربات‌ها در بسیاری از ماموریت‌های زیر آب جایگزین غواص می‌شوند و خطر حوادث کار در اعماق دریا را کاهش می‌دهند.

شرکت دانش‌بنیان سپهر سیستم اندیش، یکی از شرکت‌کنندگان نمایشگاه دریاست که از سال 89 فعالیت خود را در حوزه خدمات فنی مهندسی در حوزه دریا آغاز کرده است. اعضای این شرکت از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران هستند و شرکت پس از سه سال استقرار در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف فعالیت تولیدی را آغاز کرده است. حسین مختاری، مدیر عامل شرکت درباره نحوه ورودشان به حوزه صنایع دریایی به جام‌جم می‌گوید : شرکت ما در حوزه کنترل و ابزار دقیق دریایی فعالیت می‌کند و از ابتدا بازار هدف تجهیزات نوین و استفاده از فناوری پیشرفته را انتخاب کردیم. در شرکت گروه‌های مکانیک، برق، رایانه و هوش مصنوعی، تجهیزات هوشمند مثل شناور هوشمند یا ربات‌های زیر آبی را طراحی و تولید می‌کنند.

وی تصریح می‌کند : ما تنها سازنده شناورهای هوشمند پایش هستیم و صفر تا 100 این کار تولید خودمان است. کاربرد آن هیدروگرافی دریاچه پشت سدها، پایش و اندازه‌گیری کیفیت آب سدها و بنادر و پایش آلودگی است. یکی از کاربردهای مهم هیدروگرافی زمانی اهمیت پیدا می‌کند که لازم است دید مناسبی نسبت به انباشت رسوب پشت سدها پیدا کنیم. همچنین ربات‌های زیر آبی هم برای بازرسی سازه‌های دریایی، بنادر و مطالعات زیر آب تا عمق 500متری استفاده می‌شوند و دیگر نیاز به رفتن غواص زیر آب نیست و ایمنی کار بالا می‌رود. این ربات‌های سه تا پنج‌کیلوگرمی در انجام عملیات شناسایی، پایش، نقشه‌برداری، نمونه‌برداری و نظارت بر عملیات دریایی به کار می‌آیند.

دومین جشنواره ملی «دریا، مسیر پیشرفت» به همت ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از 17 تا 19 آبان امسال در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد. این جشنواره در شش بخش معرفی طرح‌های فناورانه، ایده بازار، نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دریایی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی و مسابقات دانشجویی و دانش‌آموزی برگزار شد. در این جشنواره از 44 طرح فناورانه، 9 طرح برتر انتخاب می‌شود و از ایده 10 ایده‌پرداز برتر تقدیر شود. همچنین 33 شرکت دانش بنیان دستاوردهای فناورانه دریایی را در نمایشگاه به نمایش گذاشتند. مسابقات دانشجویی این جشنواره در سه بخش فیلم کوتاه، شناورهای هوشمند و ربات‌های زیرسطحی (ROV) برگزار شد. محل برگزاری رقابت‌ها نیز دریاچه باغ موزه دفاع مقدس و استخر دانشگاه امیرکبیر بود.



  کد خبر : 2756
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :