باشگاه خبری فراساحل: رباتهای سه تا پنجکیلوگرمی که در انجام عملیات شناسایی، پایش، نقشهبرداری، نمونهبرداری و نظارت بر عملیات دریایی به کار میآیند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، مسابقات رباتهای زیرسطحی (ROV) با حمایت ستاد توسعه صنایع دانشبنیان دریایی ریاست جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با هدف ارتقای دانش فنی و آشنایی با فناوری رباتهای دریایی برگزار شد. در واقع این رباتها یک وسیله نقلیه بدون سرنشین و پویشگر کنترل از راه دور است که به اپراتور این امکان را میدهد عملیات مورد نظر را در اعماق آب کنترل و هدایت کند. کاربرد این فناوری در زمینه حمل و نقل دریایی است و انجام عملکردهای متنوع در اعماق آب را ممکن میکند. این رباتها در بسیاری از ماموریتهای زیر آب جایگزین غواص میشوند و خطر حوادث کار در اعماق دریا را کاهش میدهند.
شرکت دانشبنیان سپهر سیستم اندیش، یکی از شرکتکنندگان نمایشگاه دریاست که از سال 89 فعالیت خود را در حوزه خدمات فنی مهندسی در حوزه دریا آغاز کرده است. اعضای این شرکت از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران هستند و شرکت پس از سه سال استقرار در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف فعالیت تولیدی را آغاز کرده است. حسین مختاری، مدیر عامل شرکت درباره نحوه ورودشان به حوزه صنایع دریایی به جامجم میگوید : شرکت ما در حوزه کنترل و ابزار دقیق دریایی فعالیت میکند و از ابتدا بازار هدف تجهیزات نوین و استفاده از فناوری پیشرفته را انتخاب کردیم. در شرکت گروههای مکانیک، برق، رایانه و هوش مصنوعی، تجهیزات هوشمند مثل شناور هوشمند یا رباتهای زیر آبی را طراحی و تولید میکنند.
وی تصریح میکند : ما تنها سازنده شناورهای هوشمند پایش هستیم و صفر تا 100 این کار تولید خودمان است. کاربرد آن هیدروگرافی دریاچه پشت سدها، پایش و اندازهگیری کیفیت آب سدها و بنادر و پایش آلودگی است. یکی از کاربردهای مهم هیدروگرافی زمانی اهمیت پیدا میکند که لازم است دید مناسبی نسبت به انباشت رسوب پشت سدها پیدا کنیم. همچنین رباتهای زیر آبی هم برای بازرسی سازههای دریایی، بنادر و مطالعات زیر آب تا عمق 500متری استفاده میشوند و دیگر نیاز به رفتن غواص زیر آب نیست و ایمنی کار بالا میرود. این رباتهای سه تا پنجکیلوگرمی در انجام عملیات شناسایی، پایش، نقشهبرداری، نمونهبرداری و نظارت بر عملیات دریایی به کار میآیند.
دومین جشنواره ملی «دریا، مسیر پیشرفت» به همت ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از 17 تا 19 آبان امسال در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد. این جشنواره در شش بخش معرفی طرحهای فناورانه، ایده بازار، نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دریایی، کارگاهها و سخنرانیهای علمی و مسابقات دانشجویی و دانشآموزی برگزار شد. در این جشنواره از 44 طرح فناورانه، 9 طرح برتر انتخاب میشود و از ایده 10 ایدهپرداز برتر تقدیر شود. همچنین 33 شرکت دانش بنیان دستاوردهای فناورانه دریایی را در نمایشگاه به نمایش گذاشتند. مسابقات دانشجویی این جشنواره در سه بخش فیلم کوتاه، شناورهای هوشمند و رباتهای زیرسطحی (ROV) برگزار شد. محل برگزاری رقابتها نیز دریاچه باغ موزه دفاع مقدس و استخر دانشگاه امیرکبیر بود.
کد خبر : 2756