باشگاه خبری فراساحل: به نظر میرسد که حفاریهای فراساحلی یکی از آخرین بخشهای صنعت نفت باشد که در صورت بهبود وضعیت این صنعت، بهبود خواهد یافت. همزمان با شروع سال 2016 میلادی بسیاری از سرمایهگذاران انرژی گوش به زنگ تحولات بازار ماندهاند، اما در این میان سرمایهگذاران در بخش صنعت فراساحل نفت از همه نگرانتر هستند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارینتایمز، صنعت فراساحل بدترین روزهای خود را سپری میکند.
حفاری دریایی یکی از پیچیدهترین و هزینه برترین بخشهای فعالیتهای اکتشاف و تولید نفت خام است و تقریبا تمامی شرکتهای کوچک و بزرگ دنیا که در این حوزه فعالیت میکنند، سعی در کاهش هزینههای خود دارند. هم اکنون تقاضا برای خدمات فراساحلی نفت در خطر نابودی و به عبارتی مرگ است. حقیقت آشکار است، نگاهی به عملکرد بزرگترین کشتیسازان جهان که سه شرکت کره جنوبی هستند، به خوبی شرایط را نشان میدهد.
کشتیسازان کره ای در سال 2015 میلادی سال بدی را پشت سر گذاشتند و سال 2016 نیز برای آنها به همان بدی و حتی بدتر خواهد بود. این موضوع تعجب برانگیز نیست چرا که بخش بزرگی از فعالیت این کشتیسازان اختصاص به ساخت سکوهای شناور دریایی دارد، سکوهایی که در سال 2014 و پیش از سقوط جهانی قیمت نفت تعداد آنها بسیار زیاد شد. در این برهه از زمان نیز تنها مدیران بسیار شجاع اقدام به سفارش ساخت سکوهای فراساحل میکنند.
به نظر میرسد که حفاریهای فراساحلی یکی از آخرین بخشهای صنعت نفت باشد که در صورت بهبود وضعیت این صنعت، بهبود خواهد یافت. حفاریهای فراساحلی یک حوزه هزینهبر است که به قیمت بالای نفت و اعتماد مدیران نفتی به سوددهی بلند مدت پروژههای فراساحلی وابسته است. انتظار نمیرود که اعتماد مدیران و قیمتهای بالای نفت به زودی به بازار بازگردد، بنابراین چندین سال طول میکشد تا حوزه فراساحلی دوباره جان بگیرد. شرایط کنونی بازار به گونهای است که سهام شرکتهای بزرگ فراساحلی در پایان سال 2015 نزدیک به 75 درصد سقوط کردند.
سئوال این است که این وضعیت در سال 2016 میتواند بدتر شود؟ با نگاهی به عملکرد سهام این شرکتها این احتمال وجود دارد که شرایط برای سرمایهگذاران سختتر شود. میتوان انتظار داشت امسال تعدادی از این شرکت ها ورشکست شوند.
کد خبر : 988
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir