باشگاه خبری فراساحل: عضو هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی کمبود نقدینگی را مشکل اصلی صنایع دریایی کشور دانست. عضو هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی با درخواست از دولت برای اختصاص تسهیلات ترجیحی به صنایع دریایی به خصوص کشتیسازیها گفت: کمبود نقدینگی و تقاضا و نبود آمار رسمی در این حوزه از مشکلات اصلی این صنعت است. پیمان مسعودزاده در نشستی که به منظور برگزاری هفدهمین همایش صنایع دریایی و نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریانوردی برگزار شد با اشاره به اینکه وضعیت موجود صنایع دریایی بهخصوص کشتیسازیها مورد رضایت نیست، گفت: اما با وجود تحریم، رکود اقتصادی و مهمترین مشکل این صنعت یعنی نقدینگی حرکت آن رو به جلو بوده است.
وی با اشاره به اینکه نوک پیکان تحریمها روبه دریا و نفت ایران بوده است، اظهار کرد: این تحریمها محدودکننده بود اما برای صنایع دریایی شکننده نبود به طوری که صنایع دریایی با همه این محدودیتها به حرکت خود ادامه دادند و توانستند در اقتصاد کشور ایفای نقش کنند هر چند که این نقش راضی کننده نبود. دبیر نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی ایران با اشاره به اینکه رشد اقتصادی، اشتغالزایی، توسعه گردشگری، امنیت و ارتقای حفاظت از محیط زیست همه در گرو توسعه دریامحور و اقتصاد دریامحور است، افزود: از جمله دلایلی که باعث شده است این صنعت مورد توجه نباشد نبود تقاضا است که خود آن نیز زاییده نبود نقدینگی و کمبود اعتبارات مالی، نرخ سود بالای بانکی، افزایش هزینه تمام شده کالا، عدم ثبات اقتصادی در شرایط تورمی است.
وی تصریح کرد: بنابراین برای حمایت و کمک به این صنعت دولت باید منابع ترجیحی شبیه به وجوه اداره شده برای این حوزه در قالب تسهیلات ترجیحی تخصیص دهد تا به تبع آن سود بهره بانکی این تسهیلات پایین آید و قیمت تمام شده کاهش یابد و در نهایت مشتری به تولید داخل در زمینه صنایع دریایی جذب شود. مسعودزاده ادامه داد: در این رابطه با همکاری معاون اول رئیس جمهور تلاش کردهایم مبالغی توسط دولت در بانکهای نظیر بانک صنعت و معدن ذخیره شود تا مشابه تسهیلات وجوه اداره شده، تسهیلاتی به ساخت صنایع دریایی در کشور اختصاص داده شود. دبیر نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریانوردی گفت: یکی دیگر از مشکلات این حوزه نبود آمار رسمی توسط مبادی ذیصلاح است مانند ضریب اشتغال در صنایع دریایی، میزان سهم این صننایع در تولید ناخالص داخلی، توان جلوگیری این صنایع از خروج ارز و ... که این نبود آمار موجب شده است تا برنامهریزی برای این حوزه و ارزیابی آن با مشکل مواجه شود.
وی با اشاره به اقدامات انجمن مهندسی دریایی در زمینه دریامحور شدن اقتصاد کشور، به همکاری با ستاد توسعه فناوری دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: تهیه نقشه راه فناوری دریایی، چاپ چند کتاب مختلف و تهیه اطلس کشتیسازی ایران از اقدامات انجمن برای صنایع دریایی است . این عضو هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی با اشاره به اینکه هنوز به اقتصاد دریامحور دست پیدا نکردهایم گفت: اما تلاشها در این بخش بیتاثیر نبوده است به صورتی که در حال حاضر دیدگاه مسئولان نسبت به سالهای گذشته به بخش دریایی تغییر کرده و متوجه رشد اقتصادی کشور با استفاده از دریا شدهاند.
وی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه بندهایی را در رابطه با فعالیتهای دریایی نمیتوان یافت، اظهار کرد: الان در برنامه ششم توسعه توجه به صنایع دریایی و فعالیتهای مرتبط با دریا مورد توجه قرار گرفته است و توسعه سواحل مکران هم مورد توجه خاص دولت قرار دارد. همچنین با توجه به لغو تحریمها انتظار داریم صنعت دریایی بیش از این پیشرفت کند. هفدهمین همایش صنایع دریایی و نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی ایران اول تا چهارم دی ماه امسال در جزیره کیش برگزار میشود.
کد خبر : 776
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir