شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
منتخب دیگران پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۱۹:۵۳

تکاپوی ناکام هیات آمریکایی درهند برای تحریم نفت ایران

باشگاه خبری فراساحل:  آنچه از تحلیل‌های رسانه‌ها و منابع خبری هندی بر می‌آید، دستاورد حضور هیات آمریکایی در هند که با موضوع مذاکرات نخریدن نفت از ایران یک روز پس از سفر عراقچی معاون وزیر خارجه ایران انجام شد ، تقریبا هیچ بوده است . به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از رسانه‌های هند ، پایگاه تحلیلی بسیار معتبر 'وایر' با اعلام اینکه هیچ نتیجه نهایی تاکنون از این مذاکرات در خصوص واردات نفت هند از ایران حاصل نشده است، نوشت: هند منتظر نتیجه مذاکرات تهران با پایتخت‌های اروپایی است تا یک مکانیسم پرداخت مالی ابداع کند. آنطور که از گفته‌های اخیر مقامات بلند پایه آمریکا در دیدار با یک هیات بلندپایه هندی آشکار شده است ، واشنگتن اعلام آمادگی کرده است که تخفیف هایی به هند دهد البته به این شرط که ببیند هند هم در واردات نفت خود از ایران کاهش قابل ملاحظه ای داده است.

سفر هیات آمریکایی به هند یعنی یک روز پس از ملاقات و گفت و گوی سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران از دهلی نو انجام شد. عراقچی روز دوشنبه با ویجی گوکله قائم مقام وزارت خارجه هند گفت و گو کرد که نتیجه آن اعلام حمایت کامل هند از برجام بود. روز سه شنبه همین مقام هندی با هیات آمریکایی به ریاست مارشال بیلینگسلی که مسوول امور مربوط به تامین مالی تروریسم در دولت آمریکاست دیدار کرد. موضوع گفت و گو اجرای تحریم‌های آمریکا علیه تهران بود که قرار است پس از خروج آمریکا از قرارداد هسته ای ایران با شش کشور غربی اعمال شود. دولت واشنگتن پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج از برجام در 18 اردیبهشت ماه، تیم‌های متعددی به کشورهای مختلف فرستاده است تا آنها را در تحریم علیه ایران با خود همراه کند و به شرکت‌ها یا نهادهایی که با ایران روابط تجاری دارند هشدار دهد در صورت عدم همراهی با سیاست‌های آمریکا آنها هم مورد تحریم‌های ثانویه قرار خواهند گرفت.

اولین دور تحریم‌ها از 15 مرداد شروع خواهد شد اما دور اصلی آنها از 13 آبان ماه اجرایی می‌شود. روزنامه 'بیزنس استاندارد' هند همین موضوع را خاظرنشان کرد که قبلا، دولت آمریکا گفته بود مطلقا هیچ تخفیفی برای هیچ کشوری در این خصوص نخواهد داد اما اکنون با مقاومت کشورهایی مانند هند و چین که به نفت ایران وابستگی زیادی دارند مجبور شده است لحن خود را نرم تر کند. به همین خاطر بود که استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا هفته گذشته رسما اعلام کرد که احتمالا به برخی کشورها تخفیف هایی تعلق خواهد گرفت. با توجه به این نرمش در مواضع، تحلیلگران معتقدند هیات آمریکایی نیز با همین انگیزه به دهلی نو سفر کرده است تا پیام مشابی را به دولتمردان هند ابلاغ کند.. هند بارها بر این موضع اولیه خود تاکید کرده است که با تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران همراه نشده و تنها بر اساس منافع ملی خود تصمیم خواهد گرفت. نیازی به گفتن نیست که منافع ملی هند ادامه خرید نفت از ایران و تدوام مشارکت این کشور در طرح توسعه بندر چابهار را اقتضا می‌کند.

گوکله نیز ظاهرا همین مفهوم را به آمریکایی‌ها منتقل کرده و گفته است که با توجه به افزایش خرید نفت هند از ایران در سالهای پس از برجام و از آنجا که در دور اول تحریم‌ها نیز از آمریکا تخفیف دریافت کرده است می‌خواهد به همان شیوه قبل به تجارت نفتی و مراودات اقتصادی خود با هند ادامه دهد. نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل دو هفته پیش به دهلی نو آمد تا به هندی‌ها بگوید که آمریکا 'می خواهد' هند دیگر از ایران نفت نخرد. وی زمانی که به واشنگتن بر می‌گشت لبخند رضایتی بر لب داشت و فکر می‌کرد کار را تمام کرده است اما بزودی مشخص شد که این بار به توجه به رشد اقتصادی هند و افزایش نقش بین المللی این کشور که آنرا به یکی از قدرت‌های بزرگ جهان بویژه در آسیا تبدیل کرده است تهدید آن با چند جمله یک طرفه چندان کارساز نیست.

با توجه به اینکه هند به طور رسمی از واشنگتن درخواست تخفیف نکرده است، نرمش موضع آمریکا پیام روشنی به کشورهای دیگر نیز به همراه دارد مبنی بر آنکه آمریکا عدم همراهی جهانی با خود را درک کرده است. هند قدر روابط خود با ایران قدرتمند را می‌داند و از نقش تهران در معادلات منطقه ای کاملا آگاه است. حفظ منافع اقتصادی نیز اولویت اول دولتمردان هند است. از طرف دیگر ، تاریخ و فرهنگ مشترک و نزدیکی منحصر بفرد دو ملت عاملی است قوی که گسستگی دو کشور را تقریبا غیر ممکن می‌کند. هند در طول قرنها ثابت کرده است که برغم فراز و نشیب در روابط خود با تهران، ایران را برای خود حفظ کرده است. پس عجیب نیست اگر این بار هم از ناکامی آمریکایی‌ها در ترغیب دشمنی هند با ایران بشنویم.

**
تحلیلگر ارشد مسائل راهبردی هند از سفر عراقچی به هند

تحلیلگر ارشد مسائل راهبردی هند که از کارشناسان موسسه تحقیقاتی گروه سیاستگزاری دهلی (Delhi Policy Group) است با اشاره به اهمیت مراودات مقامات سیاسی هند و ایران در دست یابی به تصمیم نهایی در مورد فشارهای آمریکا در مورد معامله نفتی هند با ایران تاکید کرد نتیجه دیدار اخیر عراقچی با مقامات هندی مثبت بوده است. دیبالینا گوشال، در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه دیدارهای برجامی مقامات ایران پس از اعلام خروج آمریکا از برجام به منظور کسب حمایت این کشورها از قرارداد هسته ای ایران صورت می‌گیرد گفت، با توجه به علاقه شدید اروپا به بازار وسیع و سودمند ایران، نتیجه این تحرکات امیدوارکننده است. وی افزود: هر چند زود است در مورد تاثیرات قطعی اینگونه مراودات در شکل گیری تحولات آتی صحبت شود، از آنجا که نه تنها ایران بلکه کشورهای اروپایی نیز، بخاطر چشم انداز وسیع بازار ایران، درصدد نجات قرارداد هسته ای ایران هستند، انتظار می‌رود که این دیدار یک نتیجه مثبت را بدنبال داشته باشد.'

این تحلیل گر برجسته مسائل هسته ای بین المللی، افزود: 'اگر کشورهای اروپایی در حمایت از قرارداد هسته ای ایران مصمم باشند آمریکا قادر به مقابله با چندین تعدادی زیادی از کشورها نخواهد بود. اتحادیه اروپا در گذشته نیز با تحریمهای اعمالی آمریکا مخالفت کرده است و به نظر من این کشورها اینبار نیز با آنها مخالفت خواهند کرد.' گوشال، قرارداد هسته ای ایران را به عنوان یک عنصر مهم در تضمین ثبات در خاورمیانه توصیف کرده و گفت: 'اروپا احساس می‌کند که بقای قرارداد هسته ای ایران برای تضمین ثبات در خاورمیانه و همچنین انجام مذاکره با ایران در مورد سوریه و سپس یمن ضروری می‌باشد.اروپا احساس می‌کند که قرارداد هسته ای ایران یک گام اساسی برای حل خیلی از مشکلات دیگر می‌باشد.'

وی، در مورد عکس العمل محتمل هند به تحریمهای اعمالی آمریکا بر روی ایران، گفت: ' تا آنجا که به هند مربوط می‌شود، باید گفت که این کشور هنوز هم درصدد خرید سیستم پدافند هوایی موشکی اس.-400 از روسیه، علیرغم تحریمهای اعمالی واشنگتن بر روی مسکو، می‌باشد. بنابر این، من احساس نمی‌کنم که هند از تحریمهای اعمالی آمریکا بر روی ایران، مخصوصا با توجه به اهمیت حیاتی بندر چابهار برای آن، پیروی خواهد کرد. ولی، هند انتظار دارد که ایران نیز به همان اندازه در مورد این بندر همکاری کند. در مورد واردات نفت از ایران نیز باید گفت که هند همه تلاشهای خود را در جهت تضمین استمرار واردات نفت خود از ایران انجام می‌دهد.' گوشال، در پاسخ به سوالی در مورد امکان مقابله جمعی اتحادیه اروپا، چین و هند با تحریمهای اعمالی آمریکا بر روی ایران، گفت: 'پاسخ به این سوال دشوار است. اروپایی‌ها احتمالا یکبار دیگر با آمریکا در مورد قرارداد هسته ای ایران گفت و گو خواهند کرد. به نظر من اتحادیه اروپا به هیچوجه آماده واگذاری یک بازار سودمند چون ایران به چین و روسیه نیست. تا آنجا که به هند مربوط می‌شود، وزیر خارجه این کشور سوشما سواراج از قبل تصریح کرده است که دهلی نو تنها تحریمهای اعمالی را از سوی سازمان ملل و نه کشورهای خاص رعایت خواهد کرد.'



  کد خبر : 5661
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :