باشگاه خبری فراساحل: معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه جعبه سیاه نفتکش سانچی صدمه ای ندیده است، اعلام کرد: اطلاعات جعبه سیاه (VDR) نفتکش سانچی، شناور فله بر کریستال و نیز مصاحبه با پرسنل شناور فله بر چینی بدون خدشه ای در اختیار این سازمان قرار گرفته است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، هادی حقشناس افزود: کمیته چهارجانبه بررسی سانحه نفتکش سانچی شامل ایران، چین، هنگ کنگ و پاناما براساس آییننامه بررسی علل سوانح که توسط سازمان جهانی دریانوردی مدنظر قرار گرفته و به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است در حال پیگیری وقایع مربوط به سانحه نفتکش سانچی و شناور چینی فله بر کریستال است. وی اظهار کرد: طبق آییننامه مربوطه، پاناما به عنوان کشور صاحب پرچم نفتکش، چین به عنوان کشوری که نفتکش در ساحل آن دچار سانحه شده و سایر ذینفعان از جمله ایران و هنگکنگ اعضای این کمیته چهارجانبه هستند و اطلاعات را بین خودشان برای پیگیری امور به اشتراک میگذارند.
علل سانحه در کمیتههای تخصصی مشخص میشود
وی در مورد این که اطلاعات جعبه سیاه (VDR) نفتکش سانچی و نیز شناور فله بر کریستال در اختیار سازمان قرار گرفته است یا خیر، گفت: اطلاعات جعبه سیاه نفتکش سانچی و نیز شناور فله بر در اختیار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفته و تصمیم بر این است که موضوع در کمیتههای تخصصی مطرح و به بحث گذاشته و در نهایت علت سانحه مشخص شود.
تا زمان مشخص شدن علل حادثه کمیته چهارجانبه فعال است
به گفته معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی،که به نیابت از جمهوری اسلامی ایران در کمیته چهارجانبه بررسی سانحه نفتکش سانچی حضور دارد؛ تا کشف علل حادثه جلسات این کمیته ادامه خواهد یافت تا در نهایت به نتیجه مشخصی دست یافت. وی همچنین در مورد اینکه برخی خانوادههای داغدار از سانحه نفتکش سانچی اعلام کرده اند که میخواهند به کشور چین سفر کنند تا پیگیر اجساد خود شوند، تصریح کرد: اگر عزیزان ما قصد دارند به کشور چین سفر کنند باید از طریق شرکت ملی نفتکش اقدام کنند و این مجموعه در حال پیگیری امور مربوط به خانواده شهدای سانچی است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، 16 دی یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد. در این حادثه، نفتکش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای سنگین شد که کار امداد رسانی در منطقه را با مشکل مواجه و در برخی مواقع ناممکن کرد.
با دستور و تاکید رییس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروههای کارشناسی و امدادی از جمله تکاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همکاری برخی کشورهای دیگر کارهای مربوط انجام گیرد، اما اقدامهای فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعلهها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن شده بود و درنهایت این کشتی پس از 8 روز غرق شد. بررسیهای کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین علل واقعه در دست اقدام است.
کد خبر : 5093
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir