باشگاه خبری فراساحل: با بهرهبرداری از نخستین موتور یدککش آتشخوار ساخت داخل در شرکت پایانههای نفتی ایران، شناور عملیاتی «12 فروردین» در خارگ راهاندازی شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، موتور فوجی دیزل 2350 اسب بخار، با قطعات اصلی آن تماما در داخل کشور ساخته شده است؛ قطعات اصلی لاینر، پیستون، شاتون، دسته شاتون و سایر قطعات کوچک این موتور برای نخستینبار است که در ایران و در تبریز ساخته شده است. مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران در آیین بهرهبرداری از این موتور، استفاده از توانمندیهای داخلی را از اهداف بلندمدت این شرکت خواند و تصریح کرد: براساس این اولویت مهم، یک یا دو سال آینده از خرید تجهیزات خارجی بینیاز میشویم و انتظار میرود تا پایان سال 1394 به خودکفایی صد در صدی در تولید قطعات و تجهیزات موردنیاز پایانههای نفتی برسیم.
سید پیروز موسوی با اشاره به صرفهجوییهای انجام شده، یادآور شد: سال گذشته خرید تجهیزات موردنیاز از تولیدکنندگان داخلی کشور بیش از 2 میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه داشت که در سال جاری با برنامهریزیهای مناسب و دستور وزیر نفت مبنی بر استفاده از تجهیزات داخلی، این رقم را به 2 برابر رساندیم. وی ادامه داد: ضمن اینکه باید در نظر داشت که خرید از داخل افزون بر منافع مادی سبب کاهش زمان و هزینههای تامین کالا، افزایش کیفیت قطعات ساخت داخل کشور، کاهش وابستگی به خارج از کشور، جلوگیری از خروج ارز و حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان کشور و همچنین استمرار و پایداری زنجیره ارزش نفت و گاز را نیز در پی دارد که دستاورد آن حرکت به سمت خودکفایی و تولید قطعات یدکی حساس پرمصرف در داخل کشور است.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران ساخت قطعات اصلی موتور یدک کش 12 فروردین را به کارکنان این شرکت تبریک گفت و افزود: بهرهبرداری از این موتور امیدواری به ماموریتهای مهم صنعت نفت در حوزه خدمات دریایی به نفتکشهای غولپیکر و صادرات نفت خام و میعانات گازی را بیش از پیش افزایش میدهد. مدیر عملیات شرکت پایانههای نفتی ایران نیز در این مراسم گفت: بخشهای بزرگی از قطعات موردنیاز ژنراتورها، پمپها و ماشینآلات جانبی توسط تولیدکنندگان و صادرکنندگان ساخته و تامین شده است. محمد کاظم نیکنام ادامه داد: موتور ساخته شده بر روی یدککشهای عملیاتی آتشخوار شرکت پایانههای نفتی ایران که در واقع برای عملیات پهلودهی و جداسازی بزرگترین نفتکشهای جهان بکارگیری میشود در تبریز ساخته شده است. وی تصریح کرد: موتور ساخته شده نسبت به نمونه خارجی با 80 درصد صرفهجویی ارزی تامین شده است.
کد خبر : 500
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir