شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست سه شنبه ۵ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۱۰:۵۸

تاثیر گرد و غبار بر روی آبزیان خلیج فارس بررسی می‌شود

باشگاه خبری فراساحل: هماهنگ کننده سازمان منطقه ای راپمی گفت: این سازمان در نظر دارد تا طی برنامه ای تاثیر گرد و غبار بر بروی ابزیان خلیج فارس، دریای عمان و سلامت انسان بررسی کند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل حسن محمدی روز سه شنبه در کارگاه تخصصی محیط زیست دریایی و نقش اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی افزود: در این برنامه ٧٧ مواد آلاینده و آلرژی زا مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی اظهار کرد: کمیته ای علمی برای برنامه ریزی تشکیل شده تا آمادگی کشورها و توانایی آنها در اجرای این برنامه مشخص شود. محمدی با اشاره به اینکه این برنامه در سه فاز اجرا می‌شود گفت: فازهای پایلوت در ایران، عراق و کویت اجرا می‌شود و بعد از آن در هشت کشور حاشیه خلیج فارس در ١٠ ایستگاه اجرا خواهد شد. وی تاکید کرد: در این برنامه تاثیر گرد و غبار برروی انواع آبزیان و سلامت انسان بررسی و سپس مدلسازی می‌شود.

 تاثیر ٩ منبع گردو غبار بر ایران
محمدی گفت: ٢٠ منبع گرد و غبار در خاورمیانه وجود دارد که ایران ، خلیج فارس و دریای عمان از ٩ منبع تاثیر می‌گیرد. وی افزود: منطقه دجله و فرات و تالاب هورالعظیم مهمترین منبع گرد و غبار در منطفه هستند و بعد از آن به ترتیب عربستان، امارات، دلتای رود اردن و یمن است. محمدی ادامه داد: همچنین بخش توران ، آرال و دلتای رود اترک نیزغرب ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به سیستان و بلوچستان و سپس دریای عمان و خلیج فارس می‌رسد. بنابراین هم در غرب و هم شرق کشور کانون گرد و غبار وجود دارد.

جنگ عامل تخریب خاک
محمدی گفت: از سال ١٩٨٠ تا کنون در منطقه جنگ وجود دارد، تردد ماشین الات جنگی موجب جابجایی خاک در منطقه می‌شود . وی افزود: برای تولید یک سانتیمتر خاک به ٣٠٠ سال زمان نیاز است که با مدیریت ناپایدار به این بحران دامن زدیم.

احداث سد و نابودی تالاب‌ها
محمدی گفت: سد ایلسو در ترکیه صدای دنیا را در آورده است اما ترکیه بدون توجه به ساخت آن ادامه می‌دهد. وی افزود: شهر حسن کیف که دارای قدمتی ١٠ هزار ساله است با این سد به زیر آب می‌رود از این رو یونسکو اعتراض کرده ، همچنین اتحادیه اروپا معترض است اما ترکیه تاکنون پاسخی نداده است. وی تاکید کرد: بر اساس کنوانسیون‌های موجود باید مدیریت حوضه آبریز بر اساس مساوات و منطق باشد تا یک فعالیت در کشوری آسیبی به کشور دیگر وارد نکند. محمدی گفت:٦٠ سد بر روی فرات، ٦ سد بر روی کارون و دو سد بر روی کرخه احداث شده است که حجم زیادی آب در پشت این سدها ذخیره شده است. وی افزود:برای ساماندهی رودخانه‌های دجله و فرات جلسات متعدد، کمیته مشترک، کارگاه‌ها و سه اجلاس در حد وزرا برگزار شد اما نتیجه ملموسی به دست نیامد.
وی گفت: با مدیریت نادرست سفره‌های ابهای زیر زمینی را خالی کردیم و به روند بیابانزایی دامن زدیم. کارگاه تخصصی محیط زیست دریایی و نقش اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی' با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منطقه ای محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان (راپمی) امروز سه شنبه پنجم دی ماه با حضور جمعی از صاحب نظران این حوزه برگزار شد.



  کد خبر : 4950
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :