باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس بر اهمیت نقش پژوهش و فناوری در توسعه پایدار و رفع مشکلات پیش روی چرخه تولید در میدان گازی پارسجنوبی تأکید کرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از روابط عمومی شرکت نفت وگاز پارس، محمد مشکینفام، در سمینار تشریح دستاوردهای «طرح جامع بهینهسازی تولید و عملکرد میدان گازی پارسجنوبی با الگوی مدیریت پویای مخزن» که در آستانه گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در سالن کنفرانس شرکت نفت و گاز پارس برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش به محققان، پژوهشگران و فنآوران کشور به ضرورت حفظ تولید و نگهداشت صیانتی مخزن عظیم پارس جنوبی بر مبنای هدفگذاری دقیق و پیادهسازی درست سیاستهای فناورانه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قریب به ۵۵۰ میلیون مترمکعب معادل ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور از مخزن مشترک پارس جنوبی برداشت میشود که زنجیرهای از مخزن (Reservoir)، سکوهای دریای، خطوط لوله دریایی، پالایشگاهها و تأسیسات خشکی را شامل میشود و بیشک عقبه این دستاورد بزرگ، به اقدامات مؤثر در زمینه پژوهش و فناوری برمیگردد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه تأمین حدود ۸۰ درصد گاز مصرفی کشور ظرف دو سال آینده با توسعه کامل میدان پارس جنوبی محقق خواهد شد، افزود: تولید، نگهداشت و حفظ ۴۰۰ حلقه چاه، ۴۰ سکوی دریای، ۳۵۰۰ کیلومتر خط لوله دریایی و ۱۳ پالایشگاه خشکی نیازمند برنامه جامع بهینهسازی تولید و پایش مستمر بر مبنای فناوری روز دنیا است. مشکینفام همچنین ضمن اشاره به سرمایهگذاری ۷۲ میلیارد دلاری که از ۱۵ سال گذشته تا کنون در میدان پارس جنوبی انجام شده است، گفت: ارزش سرمایهگذاری در این میدان زمانی به ثمر مینشیند که بتوانیم با مدیریت صحیح تولید از مخزن پارس جنوبی، به صورت مستمر گاز مصرفی کشور را تأمین کنیم. وی بر لزوم ایجاد واحد مستقل متمرکز بر توسعه پایدار، ازدیاد و بهبود برداشت در شرکت نفت و گاز پارس تأکید و خاطرنشان کرد: میدان پارس جنوبی به عنوان منبع انرژی کشور، عهدهدار تأمین پایدار مصرف گاز در کشور است و در صورتی که یکی از سکوهای این میدان از مدار تولید خارج شود، مصادف با قطعی گاز یکی از استانها خواهد بود و این موضوع اهمیت حفظ و نگهداشت تولید را بیش از پیش نمایان میسازد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس رفع مشکلات چرخه تولید از جمله خوردگی خطوط لوله را از دیگر اقدامات مهم پیش روی این شرکت عنوان کرد و گفت: متأسفانه سال گذشته بخشی از خطوط لوله فاز ۱۶ و ۱۹ دچار پارگی شد که علیرغم همکاری خوب پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه، علت این حادثه هنوز مشخص نشده است. مشکینفام خواستار بررسی جزییات و شناسایی علل و مشکلات پیش روی چرخه تولید توسط واحد پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس شد و افزود: نتایج این تحقیقات باید به بدنه اجرایی منتقل شود تا از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود. وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مدیریت دانش اشاره کرد و با تأکید بر لزوم تدوین و گردآوری تجارب مجریان و پیمانکاران پارس جنوبی که در شرایط سخت تحریم و با آزمون و خطا، مشکلات پروژههای ملی این میدان را حل و فصل کردند، افزود: این تجربیات عملیاتی چه در بخش مخزن و چه در بخش تأسیسات میتواند در قالب کتابچهای جمعآوری و در اختیار دیگر ارکان شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در پایان از واحد مدیریت پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس به دلیل تلاش مجدانه در دستیابی به فناوریهای نوین قدردانی و ابراز امیدواری کرد: با تداوم این دستاوردها، فرآیند توسعه پایدار در میدان پارس جنوبی تسریع شود.
کد خبر : 4910
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir