باشگاه خبری فراساحل: مدیر کل دفتر سواحل و زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: پایشهای انجام شده توسط کارشناسان محیط زیست دریایی در نقاط مختلف خلیج فارس حاکی از سفیدشدگی بیش از 90 درصد مرجانهای این خلیج است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازمانا، داوود میرشکار با اشاره به اینکه با افزایش ناگهانی دمای آب موجب سفیدشدگی مرجانها میشود، اظهار داشت: طی چند سال اخیر همواره در فصل تابستان و با گرم شدن دمای آب، شاهد وقوع چنین پدیده مخرب زیست محیطی در آبهای خلیج فارس و دریای عمان هستیم. مدیر کل دفتر سواحل و زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، اضافه کرد: تابستان امسال شاهد وقوع گرمای بی سابقه ای در آبهای خلیج فارس بودیم که این امر تاثیرات مخربی را در محیط زیست دریایی منطقه ایجاد کرد.
وی در ادامه از جمله اثرات مخرب افزایش دمای آب خلیج فارس را نابودی آبسنگهای مرجانی این خلیج عنوان کرد و بیان داشت: پایشهای انجام شده در نقاط مختلف خلیج فارس حاکی از سفیدشدگی بیش از 90 درصد مرجانهای خلیج فارس است. به گفته وی، این پایشها در جزایر خلیج فارس و آبهای ساحلی بوشهر توسط کارشناسان محیط زیست دریایی انجام شده است. مدیر کل دفتر سواحل و زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته، با خنک تر شدن شرایط آب و هوایی پایش مجددی در آبان ماه برای وضعیت مرجانهای سفید شده انجام خواهد شد. به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، این پایشهای مجدد در گام نخست در جزایر خارگ و خارگو و منطقه حفاظت شده نای بند در استان بوشهر انجام خواهد شد تا بتوانیم نتایج حاصل از آن را به سایر مناطق خلیج فارس تعمیم دهیم.
میرشکار متذکر شد: بعد از پایان پایشهای مجدد میتوان در خصوص میزان باقی مانده مرجانهای خلیج فارس به طور کامل اظهار نظر کرد. مدیر کل دفتر سواحل و زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: امیدواریم با خنک شدن آب خلیج فارس در اواخر پاییز، بخشی از این مرجانهای سفید شده به صورت مجدد احیا شود و به حیات خود در آبهای خلیج فارس ادامه دهد. وی در خصوص میزان سفیدشدگی مرجانهای چابهار، گفت: هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص وضعیت مرجانهای آبهای ساحلی دریای عمان در دست نداریم که امیدواریم با انجام پایشها از سوی کارشناسان محیط زیست دریایی این استان هر چه سریعتر اطلاع دقیقی در خصوص مرجانهای چابهار کسب کنیم. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه گفتههای خود با اشاره به اینکه تابستان امسال شاهد وقوع بالاترین دما در آبهای خلیج فارس بودیم، بیان داشت: علت اصلی این موضوع به تغییرات اقلیم که در اثر گرم شدن تدریجی کره زمین رخ میدهد، مربوط میشود.
مدیر کل دفتر سواحل و زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست؛ تاکید کرد: مهمترین دلیل گرم شدن زمین افزایش بی رویه دی اکسید کربن در تمام نقاط کرده زمین است. میرشکار با اشاره به عزم بین المللی به منظور کاهش دمای زمین در راستای حفاظت محیط زیست، عنوان کرد: به منظور تعدیل این امر نیاز است، کشورهای عضو اجلاس پاریس، به تعهدات خود در راستای کاهش تولید دی اکسید کربن عمل کنند. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان ساخت: این مهم به ویژه باید از سوی کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا و اغلب کشورهای اروپایی لحاظ شود تا به این ترتیب مفاد اجلاس پاریس در خصوص کاهش گرمای زمین عملی شود.
کد خبر : 4562
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir