باشگاه خبری فراساحل: معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی میگوید، برای افزایش سهم دریا در تولید ناخالص ملی رشد ۵ برابری حمل و نقل دریایی کشور ضروری است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، علی حق شناس روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانورد درمحل سالن همایشهای کتابخانه ملی افزود: در ۶۹ سال گذشته همواره سازمان بین المللی دریانوردی (آیمو) بر تصویب کنوانسیونها و پروتکلهای دریایی برای ارتقای ایمنی و امنیت تردد شناورها در دریاها و اقیانوسها تاکید کرده است. وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از ۵۹ سال قبل به سازمان آیمو پیوسته و در سالهای گذشته با پذیرش ۲۸ کنوانسیون، پروتکل و آئیننامههای مصوب سازمان بینالمللی دریانوردی یکی از سازمانهای مؤثر در اجرای قوانین بینالمللی دریانوردی برای افزایش ایمنی و امنیت تردد شناورها و پیشگیری از آلودگی دریایی در منطقه و جهان شناخته شده به طوری که هم اکنون ایران مجاز به صدور انواع گواهینامههای معتبر دریایی است.
حق شناس اظهار داشت: در چشمانداز ۲۰ ساله و برنامههای پنج ساله همواره توجه به سواحل یا توسعه دریامحور مورد تاکید برنامهریزان بوده است ، اما در تحقق سواحل آباد به ویژه سواحل مکران راه طولانی در پیش داریم . وی با اشاره به شعار آیمو 'پیونددهنده کشتیها بنادر و مردم' اظهارداشت: در واقع میتوان گفت این شعار بیانگر تحقق اقتصاد دریا محور پایدار در تمام کشورهای جهان است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، در ادامه «علی اکبر مرزبان» مدیرکل امور دریانوردان و سازمانهای تخصصی بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی پیام «کی تک لیم» دبیر کل سازمان بین المللی دریانوردی (آیمو) را به مناسبت روز جهانی دریانوردی قرائت کرد. لیم در این پیام تاکید کرده است که کشتیرانی کارآمدتر با همکاری بخش بندری میتواند حرکت به سوی ثبات جهانی و توسعه پایدار را به سود تمامی ساکنین کره خاکی سرعت بخشد.
در قسمتی از این پیام آمده است: در جهانی پر از چالشهای پیچیده تر و دشوارتر از روز قبل، سازمان ملل متحد ۱۷ هدف توسعه پایدار را تصویب کرده است که میتواند این جهان را به مکانی بهتر برای همه مردم تبدیل کند. «سازمان بین المللی دریانوردی ( آیمو) به عنوان یکی از زیرمجموعههای این سازمان تعهدی راسخ برای کمک به دستیابی این اهداف دارد، زیرا کشتیرانی و بنادر نقشی بارز در ایجاد شرایط لازم برای افزایش اشتغال، آبادانی و ثبات از طریق ارتقای تجارت دریایی ایفا میکنند. بخشهای دریایی و بندری میتوانند در دریا و خشکی درآمد زایی داشته باشند.» «به منظور تاکید بر این قابلیت، شعار روز دریانوردی امسال آیمو: 'پیوند دهنده کشتیها، بنادر و مردم' است ، این امر ما را قادر میسازد که همکاری موجود میان بنادر و کشتیها را در کانون توجه قرار دهیم، همکاری که با هدف حفظ و ارتقای یک سیستم حمل و نقل دریایی ایمن، با امنیت و کارآمد صورت خواهد گرفت.»
«ما به کشورهای عضو آیمو کمک خواهیم کرد راهبردهای دریایی به منظور رسیدگی به دامنه ای گسترده از مسایل، از قبیل تسهیل حمل و نقل دریایی و ارتقای کارآیی، ایمنی دریانوردی، حفاظت از محیط زیست و امنیت دریایی را برای خود تدوین و اجرا کند.» «در طول این سال، بر اهمیت توسعه دریایی' مشترک' درتمامی بخشها و از منظر سیاستها و دیدگاههای عملی و کاربردی تاکید خواهیم کرد. مزایای جریان آزاد و کارآمد کالا و تجارت بسیار فراگیرتر از کشتیها و بنادر است و به همگان نشان خواهیم داد چگونه تعامل موثر میان آنها میتواند زندگی افراد را در سراسر جهان، خصوصا از مجرای اهداف توسعه پایدار بهبود بخشد.»
«نقش آیمو به عنوان یک قانون گذار جهانی در صنایع کشتیرانی میتواند کمک به این همگرایی باشد، چرا که مقررات همسو و یکدست میتواند جریان آزاد تجارت را تسهیل کند. اما فعالیتهای انسان برای پایدار بودن، باید متوازن و سازگار با قابلیت اقیانوسها حفظ سلامت و تنوع خود در بلند مدت باشند. ' اقتصاد دریا محور' به عنوان یک بخش بزرگ و درحال رشد صنعتی مطرح میشود، که در این فرایند رشد باید ایمنی، امنیت و سازگاری خود را با محیط زیست حفظ کند.» در پایان این مراسم از ۲۹ دریانوردان نمونه و برتر کشور با اهدای لوح تقدیر و از خانواده دریانورد شجاع موحوم امیر جنبد از طرف سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) به عنوان «دریانوردی شجاع» تقدیر شد.
کد خبر : 4426
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir