باشگاه خبری فراساحل: مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان از برگزاری مزایده ساخت بندر چمخاله تا اوایل مهر خبر داد و گفت: در طرح اولیه، ساخت بندر چمخاله به اعتباری در حدود 150 میلیارد تومان نیاز داشت که پس از مطالعات تکمیلی و اقتصادی کردن پروژه، ساخت این بندر به حدود 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارینتایمز، حسین چراغی با بیان اینکه ساخت بندر چمخاله در استان گیلان از مصوبات هیات دولت است، اظهار کرد: بندر چمخاله با مشارکت سازمان بنادر و بخش خصوصی ساخته میشود. وی افزود: اجرای این طرح شامل دو بخش است به طوریکه بخشی از زیرساختها شامل موجشکن، دایک و لایروبی با سرمایهگذاری سازمان بنادر از طریق برگزاری مناقصه انجام میشود. چراغی، افزود: بخش دوم که شامل ساخت اسکله، انبارها، محوطهها، تاسیسات و تجهیزات بندری با سرمایهگذاری بخش خصوصی از طریق برگزاری مزایده انجام خواهد شد. در این بخش برنده مزایده به عنوان بهرهبردار بندر چمخاله تعیین میشود. وی افزود: در بخش اول که به سرمایهگذاری سازمان بنادر مربوط میشود آگهی مناقصه ساخت بندر چمخاله در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر و اسناد به متقاضیان فروخته شده و تا 20 شهریور پاکات این مناقصه بازگشایی و برنده مشخص میشود.
کاهش 50 میلیارد تومانی برآورد هزینه ساخت بندر چمخاله
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان، با اشاره به بخش دوم اجرای طرح ساخت بندر چمخاله که شامل سرمایهگذاری بخش خصوصی است، گفت: در حال تهیه مدلهای مالی قرارداد هستیم که پس از آمادهسازی و اخذ مجوز هیات عامل برای برگزاری مزایده تا اوایل مهر ماه این مزایده از طریق روزنامههای کثیرالانتشار اعلان عمومی میشود. وی درباره مدت زمان ساخت بندر چمخاله گفت: در طرح اولیه ساخت بندر چمخاله تغییراتی ایجاد شد که بر اساس آن بندر چمخاله باید طی سه سال ساخته شود. چراغی ادامه داد: در طرح اولیه ساخت بندر چمخاله به اعتباری در حدود 150 میلیارد تومان نیاز داشت که پس از مطالعات تکمیلی و اقتصادی کردن پروژه، هزینه ساخت این بندر به حدود 100 میلیارد تومان کاهش یافت. این مقام مسوول در اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، درباره لایروبی بندر آستارا گفت: عملیات لایروبی بندر آستارا از مرداد ماه امسال آغاز شده که پس از اتمام لایروبی آبخور کانال ورودی این بندر به میزان مورد نیاز و متناسب با سایز کلیه کشتیهای موجود در دریای خزر ارتقا خواهد یافت.
تردد 2 هزار و 500 قایق غیرمجاز در گیلان
وی با اشاره به طرح ساماندهی شناورهای بدون مجوز قانونی در استان گیلان، گفت: از ابتدای آذر ماه امسال تردد کلیه شناورهای فاقد هویت در بنادر استان گیلان ممنوع میشود. چراغی درباره تعداد شناورهای غیرمجاز در استان گیلان گفت: در استان گیلان حدود 2 هزار و 500 شناور غیر مجاز تفریحی و صیادی تردد دارند که فرآیند ثبت و ساماندهی آنها در اداره بازرسی و ثبت شناورها آغاز شده است.
کاهش 5 درصدی تخلیه و بارگیری کالا در خزر
او با اشاره به کاهش حجم صادرات و واردات کالا در بنادر دریای خزر، گفت: در 5 ماه نخست امسال تخلیه و بارگیری کالا در بنادر دریای خزر حدود 5 درصد کاهش داشته است. چراغی درباره دلیل کاهش تخلیه و بارگیری در خزر، گفت: از سال 2009 به بعد حجم تخلیه و بارگیری کالا در کلیه بنادر حاشیه دریای خزر روند رو به کاهش داشته وتا امروز هم ادامه دارد. او افزود: اضافه شدن روشهای جدید حمل و نقل از جمله انتقال گاز از طریق خط لوله، تبادل کالا از طریق حمل و نقل ریلی، تغییر در روند واردات و صادرات کشورهای حاشیه خزر، بخشی از دلایل کاهش حمل و نقل دریایی در دریای خزر است. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به کاهش تقاضا در کشورهای حاشیه خزر توضیح داد: به این صورت که برخی از کشورهایی حاشیه دریای خزر که پیش از این وارد کننده کالا بودند، امروز صادر کننده همان کالا شدند که این موضوع در تردد و تبادل کالا در این منطقه تاثیرگذار بوده است.
افتتاح اسکلههای نفتی بندر انزلی تا پایان سال
وی درباره مهمترین پروژههایی که تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد، گفت: تا پایان امسال دو پست اسکله نفتی و یک پست اسکله غلات، انبارها و سیلوها نیز به بهرهبرداری میرسند که ظرفیت بنادر گیلان را در بخش کالاهای گروه غلات افزایش خواهد یافت. چراغی با بیان اینکه پروژه انتقال سوخت از بندر به خارج از بندر از طریق انشعاب لوله تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد، گفت: در بندر آستارا نیز بخشی از فاز نخست ترمینال غلات که شامل یک پست اسکله و یک دستگاه مکنده به بهرهبرداری میرسد. به گفته وی فاز نخست که شامل بخش دریایی مجتمع مارینای انزلی و چمخاله تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
کد خبر : 4403
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir