باشگاه خبری فراساحل: حدود 105میلیون مترمکعب گاز شیرین تاکنون از طریق فازهای اولویتدار پارسجنوبی (12، 15و 16، 17 و 18) به شبکه سراسری افزوده شده که این میزان افزایش، آن هم طی 19ماه، در تاریخ صنعت نفت ایران بیسابقه است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، تا پایان سال 93، افزایش 105 میلیون مترمکعبی گاز از فازهای پارس جنوبی به 120 مییون مترمکعب میرسد. شرکت ملی نفت ایران با بهرهبرداری از 100 میلیون مترمکعب گاز تعهد شده تا پایان سال جاری و تحقق تولید 20 میلیون مترمکعب گاز از فازهای 15 و 16 و 12 در مجموع از شهریور ماه سال 1392 تا پایان امسال 120میلیون مترمکعب گاز از دریا و با 140 میلیون متر مکعب ظرفیت پالایش در پارس جنوبی به بهرهبرداری میرسد.
ثبت رکورد تاریخی راهاندازی همزمان 7 سکو در پارسجنوبی تا پایان سال
شرکت ملی نفت ایران توانست با مدیریت دقیق و کار آمد چند سکو را به طور همزمان راهاندازی کند تا رکورد جدیدی دیگری در تاریخ صنعت نفت به ثبت برساند. راهاندازی 7 سکو (3سکو از فاز 12 و4 سکو از فازهای 15 تا 18 پارسجنوبی) تا پایان سال به طور همزمان در پارسجنوبی در تاریخ صنعت نفت بینظیر است که با تغییر رویکرد مدیریت و با تمرکز برفازهای اولویتدار محقق شد. بیسابقهترین برنامه راهاندازی و فعالیت دریایی و خشکی امسال در پارسجنوبی در حال انجام است و سکوهای متعدد در حال راهاندازی در دریا هستند و طی امسال و سال آینده ٢٠٠ میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود که سهم سال ٩٣ و ٩٤ هر کدام ١٠٠ میلیون مترمکعب گاز در روز است.
جبران بخش اعظم کسری گاز کشور
حدود 96 درصد جمعیت شهری و 60 درصد از جمعیت روستایی کشور از گاز طبیعی استفاده میکنند و هماکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور حدود 70 درصد است. سال گذشته در کمترین دمای زمستان حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب کسری گاز وجود داشت، که خوشبختانه امسال با وارد شدن تولیدات فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ پارسجنوبی با کمبود انرژی قابل ملاحظهای مواجه نخواهیم بود و این حاصل تلاش همکاران مختلف در صنعت نفت است. براساس اعلام مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، امسال با توجه به اضافه شدن حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری، قسمت اعظم کسری گاز سال گذشته جبران میشود. با توجه به افزایش تولید گاز در کشور که بیشتر از پارسجنوبی صورت گرفته است تا کنون سوخت نیروگاهها قطع نشده است و این در حالی است که سال گذشته به دلیل افزایش سرما و کمبود، گاز بیش از 20 نیروگاه گازی قطع و حدود 50 روز نیز گاز پتروشیمیها قطع شد که متحمل خسارات زیادی شد. براین اساس فرق زمستان امسال با زمستان سال ۹۲ در این است که امسال میزان محدودیت گازرسانی به نیروگاهها، صنایع و جایگاههای CNG کمتر از سال ۹۲ خواهد بود و در سال ۹۳ با ورود گاز استحصالی از فازهای اولویتدار پارسجنوبی به شبکه گازرسانی کشور به احتمال قوی هیچ محدودیتی در گازرسانی نخواهیم داشت.
رفع مشکل افت فشار گاز با تقویت شاهراههای اصلی خطوط لوله در پارسجنوبی
امسال با تقویت شاهراههای اصلی خطوط لوله انتقال گاز در پارسجنوبی دیگر شاهد افت فشار نخواهیم بود و مشکلی در مورد اضافه شدن حجم گاز پیشبینی شده به این خطوط پیش نخواهد آمد. با توجه به افزایش حجم گاز و تقویت شاهراه اصلی خطوط لوله، صادرات بدون نوسان به کشورهای مقصد انجام میشود و این در حالی است که سالهای گذشته به دلیل افت فشار در خطوط لوله مجبور به پرداخت خسارت میشدیم .
توسعهای از جنس عزم ملی و مدیریت جهادی
شاخصترین رویداد دولت یازدهم در پارسجنوبی شکل دادن سیستم مدیریت جدید و تفکیک مسئولیتها و ایجاد ارتباط ساختاری، مقرراتی و قراردادی بین کارفرما و پیمانکار و با هدف و اولویت تولید محوری و شفافسازی سیستم مالی پروژهها از اتفاقات شاخص بوده است. پارسجنوبی در شرایط کنونی افزون بر تولید ۵۰ درصد گاز مصرفی کشور، گاز مورد نیاز تزریق به چاههای نفتی استان خوزستان (به منظور افزایش برداشت از چاههای نفتی و ذخیرهسازی گاز برای مصارف نسلهای آتی) را تامین میکند و به طور مستمر، محصولات با ارزشی نیز به بازارهای جهانی صادر میکند که در تراز بازرگانی کشور بسیار اثرگذار است.
پارسجنوبی کارگاه ساخت فناوری و تکنولوژیهای نوین
افزایش سهم مشارکت داخلی در اجرای پروژهها و ساخت صدها قلم کالا و تجهیزات فازهای جدید توسط صنایع داخلی، افزایش ساخت داخل و تولید حدود 65 الی 70 درصد کالا و تجهیزات مورد نیاز طرحها توسط سازندگان داخلی ازجمله دستاوردهای توسعه فازهای پارسجنوبی محسوب میشود. پس از تنگتر شدن عرصه تحریمهای بینالمللی در پارسجنوبی، بسیاری از تجهیزات پالایشگاههای پارسجنوبی توسط سازندگان و صنعتگران ایرانی ساخته شد و ایران به انحصار سه غول نفتی جهان در طرح توسعه میادین مشترک با دستیابی به تکنولوژیهای جدید و بومیسازی فناوریهای مورد نیاز پایان داد و برای نخستین بار پیمانکاران داخلی در زنجیره طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی مخازن LPG در پروژههای پارسجنوبی به خودکفایی کامل دست یافتهاند.
همزمان با افزایش تحریمها، بومیسازی تکنولوژی جدید گازی در حالی محقق شد که سازندگان و پیمانکاران صنعت فراساحل کشور نیز توانستند به فناوری ایرانی در طراحی، مهندسی، ساخت، نصب، راهاندازی و بهرهبرداری سکوهای گاز ترش در خلیجفارس دست یابند. سازندگان و صنعتگران داخلی برای نخستینبار به دانش فنی ساخت تجهیزات شیرینسازی گاز ترش دست یابند و بدین ترتیب ایران در جمع ۵ کشور سازنده این تجهیزات در جهان قرار گرفت. هماکنون در هر یک از پالایشگاههای جدید گاز پارسجنوبی بین ۷۵ تا ۹۲ برج شیرینسازی گاز ترش (متانایزر) مورد استفاده قرار میگیرد که با تولید داخلی این تجهیزات توسط سازندگان داخلی به ازای ساخت هر پالایشگاه حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی حاصل میشود. این برجها شیرینسازی و تفکیک ترکیبات مفید گاز از گاز ترش را در میدان مشترک پارسجنوبی انجام میدهند.
شکلگیری انقلاب عظیم صنعتی کشور با توسعه پارسجنوبی
برخورداری از دومین رتبه در میان کشورهای دارنده ذخایر گاز طبیعی، این حامل انرژی را به عمدهترین سوخت مزیتدار کشور تبدیل کرده است. افزون براینکه جایگزینی این حامل انرژی با فرآوردههای نفتی به لحاظ فنی امکانپذیر بوده و به لحاظ اقتصادی نیز صرفههای اقتصادی قابل ملاحظهای را برای کشور به همراه دارد. با توچه به اینکه انرژی از مهمترین زیرساختهای موردنیاز برای استقرار و تداوم فعالیت واحدهای صنعتی محسوب میشود، توسعه فازهای پارسجنوبی روند صنعتی شدن اقتصاد ملی را تسریع میکند و گاز سرچشمه شکلگیری و فعالیت بسیاری از صنایع دیگر خواهد بود. افزون براین، گاز طبیعی به خودی خود به عنوان خوراک بسیاری از فرآیندهای پتروشیمی، دارای کاربردهای متنوع و مختلفی است. با تامین خوراک اولیه موردنیاز صنعت پتروشیمی از میدان گازی پارسجنوبی، ایران به یکی از بزرگترین نقشآفرینان بازار بینالمللی محصولات پتروشیمی طی سالهای آینده تبدیل خواهد شد ازسوی دیگر به موازات آن، اشتغالزایی ایجاد میشود.
در واقع توسعه میدان گازی پارسجنوبی، فراهم شدن بستر لازم برای ایجاد و انتقال تکنولوژیهای ذیقیمت بخش بالادستی در صنعت ملی نفت است. شکلگیری و فعالیت شرکتهای پیمانکار داخلی و تجارب ارزشمندی که از رهگذر فعالیت در پروژه توسعه بزرگترین میدان مستقل گازی جهان عاید این شرکتها شده است و سرمایه تجربی بینظیری را به صنعت نفت ایران تزریق کرده است که میتوان آن را انقلابی عظیم در رشد صنعت نفت کشورمان قلمداد کرد. تولید گاز موردنیاز برای تزریق به آن دسته از مخازن نفتی کشور که دوره بلوغ خود را طی میکنند، از دیگر مزایای بهرهبرداری از میدان گازی پارسجنوبی است. اهمیت این کاربرد به حدی است که برخی کارشناسان این طرحها را در مقایسه با طرحهای صادرات گاز، دارای اولویت ویژه قلمداد کردهاند. تولید مقادیر قابل توجهی اتان، گاز مایع، میعانات گازی گوگرد و گاز طبیعی از میدان گازی پارسجنوبی، توسط پالایشگاههای احداث شده در منطقه پارس، میتواند به عنوان یکی از عوامل رشد و توسعه صنایع پتروشیمی در کشور نقش ایفا کند.
رفع کمبود اتان مجتمعهای پتروشیمی با تولیدات پارسجنوبی
با راهاندازی و نصب کامل سامانههای تفکیککننده اتان در فازهای پارسجنوبی کمبود اتان مجتمعهای پتروشیمی کشور جبران میشود و با کامل شدن فازهای پارسجنوبی 4 میلیون تن اتان در سال قابل وصول خواهد بود که اتان به طور کامل و دیگر موارد براساس نیاز در اختیار صنعت پتروشیمی قرار میگیرد. دسترسی به اتان به عنوان خوراک پتروشیمی در تحکیم وضع رقابتی ایران برای تولید محصولات پتروشیمی نقش اساسی دارد.براساس این گزارش، با بهرهبرداری از بخشهایی از طرح توسعه فاز ۱۲، ۱۵ تا ۱۸ پارسجنوبی تولید گاز طبیعی ایران طی ۱۰ ماه نخست سال جاری معادل با کل سال ۱۳۹۲ بوده است. این گزارش حاکیست، میدان گازی پارسجنوبی با فاصله ۱۰۵ کیلومتری از آبهای جنوبی ایران، بزرگترین میدان گازی مستقل جهان است که به صورت مشترک بین کشور ایران و قطر قرار دارد. از مجموع ۹۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت این میدان، حدود یک سوم مساحت آن در آبهای ایران و مابقی در حوزه کشور قطر قرار دارد.
براساس آمار منتشر شده، این میدان گازی حدود ۴۰ تریلیون مترمکعب گاز داشته که بیش از ۲۱ درصد گاز دنیا را شامل میشود. لذا پیشبینی میشود که ذخایر گاز این بخش از میدان پارسجنوبی بابت سهم ایران معادل ۱۴,۲ تریلیون مترمکعب به همراه ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی باشد که حدود ۸ درصد از کل گاز دنیا و حدود ۴۷ درصد از ذخایر گاز کشور را به خود اختصاص داده است و یکی از اصلیترین منابع انرژی کشور بهشمار میآید. چشمانداز شرکت نفت و گاز پارس به عنوان متولی توسعه طرحهای میدان گازی پارسجنوبی، تولید روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و یک میلیون بشکه میعانات گازی (در مجموع معادل ۷.۵ میلیون بشکه نفت خام) است. براساس پیشبینیهای صورت گرفته، با توسعه کامل فازهای پارسجنوبی و تحقق راهاندازی ۱۴ پالایشگاه (در مجموع ۲۹ فاز متعارف)، ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز ترش، یک میلیون بشکه میعانات گازی و ۵۰۰۰ تن گوگرد در روز، ۱۰.۵ میلیون تن اتان و ۱۲ میلیون تن گاز مایع در سال تولید میشود.
ثبت رکورد تاریخی راهاندازی همزمان 7 سکو در پارسجنوبی تا پایان سال
شرکت ملی نفت ایران توانست با مدیریت دقیق و کار آمد چند سکو را به طور همزمان راهاندازی کند تا رکورد جدیدی دیگری در تاریخ صنعت نفت به ثبت برساند. راهاندازی 7 سکو (3سکو از فاز 12 و4 سکو از فازهای 15 تا 18 پارسجنوبی) تا پایان سال به طور همزمان در پارسجنوبی در تاریخ صنعت نفت بینظیر است که با تغییر رویکرد مدیریت و با تمرکز برفازهای اولویتدار محقق شد. بیسابقهترین برنامه راهاندازی و فعالیت دریایی و خشکی امسال در پارسجنوبی در حال انجام است و سکوهای متعدد در حال راهاندازی در دریا هستند و طی امسال و سال آینده ٢٠٠ میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود که سهم سال ٩٣ و ٩٤ هر کدام ١٠٠ میلیون مترمکعب گاز در روز است.
جبران بخش اعظم کسری گاز کشور
حدود 96 درصد جمعیت شهری و 60 درصد از جمعیت روستایی کشور از گاز طبیعی استفاده میکنند و هماکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور حدود 70 درصد است. سال گذشته در کمترین دمای زمستان حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب کسری گاز وجود داشت، که خوشبختانه امسال با وارد شدن تولیدات فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ پارسجنوبی با کمبود انرژی قابل ملاحظهای مواجه نخواهیم بود و این حاصل تلاش همکاران مختلف در صنعت نفت است. براساس اعلام مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، امسال با توجه به اضافه شدن حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری، قسمت اعظم کسری گاز سال گذشته جبران میشود. با توجه به افزایش تولید گاز در کشور که بیشتر از پارسجنوبی صورت گرفته است تا کنون سوخت نیروگاهها قطع نشده است و این در حالی است که سال گذشته به دلیل افزایش سرما و کمبود، گاز بیش از 20 نیروگاه گازی قطع و حدود 50 روز نیز گاز پتروشیمیها قطع شد که متحمل خسارات زیادی شد. براین اساس فرق زمستان امسال با زمستان سال ۹۲ در این است که امسال میزان محدودیت گازرسانی به نیروگاهها، صنایع و جایگاههای CNG کمتر از سال ۹۲ خواهد بود و در سال ۹۳ با ورود گاز استحصالی از فازهای اولویتدار پارسجنوبی به شبکه گازرسانی کشور به احتمال قوی هیچ محدودیتی در گازرسانی نخواهیم داشت.
رفع مشکل افت فشار گاز با تقویت شاهراههای اصلی خطوط لوله در پارسجنوبی
امسال با تقویت شاهراههای اصلی خطوط لوله انتقال گاز در پارسجنوبی دیگر شاهد افت فشار نخواهیم بود و مشکلی در مورد اضافه شدن حجم گاز پیشبینی شده به این خطوط پیش نخواهد آمد. با توجه به افزایش حجم گاز و تقویت شاهراه اصلی خطوط لوله، صادرات بدون نوسان به کشورهای مقصد انجام میشود و این در حالی است که سالهای گذشته به دلیل افت فشار در خطوط لوله مجبور به پرداخت خسارت میشدیم .
توسعهای از جنس عزم ملی و مدیریت جهادی
شاخصترین رویداد دولت یازدهم در پارسجنوبی شکل دادن سیستم مدیریت جدید و تفکیک مسئولیتها و ایجاد ارتباط ساختاری، مقرراتی و قراردادی بین کارفرما و پیمانکار و با هدف و اولویت تولید محوری و شفافسازی سیستم مالی پروژهها از اتفاقات شاخص بوده است. پارسجنوبی در شرایط کنونی افزون بر تولید ۵۰ درصد گاز مصرفی کشور، گاز مورد نیاز تزریق به چاههای نفتی استان خوزستان (به منظور افزایش برداشت از چاههای نفتی و ذخیرهسازی گاز برای مصارف نسلهای آتی) را تامین میکند و به طور مستمر، محصولات با ارزشی نیز به بازارهای جهانی صادر میکند که در تراز بازرگانی کشور بسیار اثرگذار است.
پارسجنوبی کارگاه ساخت فناوری و تکنولوژیهای نوین
افزایش سهم مشارکت داخلی در اجرای پروژهها و ساخت صدها قلم کالا و تجهیزات فازهای جدید توسط صنایع داخلی، افزایش ساخت داخل و تولید حدود 65 الی 70 درصد کالا و تجهیزات مورد نیاز طرحها توسط سازندگان داخلی ازجمله دستاوردهای توسعه فازهای پارسجنوبی محسوب میشود. پس از تنگتر شدن عرصه تحریمهای بینالمللی در پارسجنوبی، بسیاری از تجهیزات پالایشگاههای پارسجنوبی توسط سازندگان و صنعتگران ایرانی ساخته شد و ایران به انحصار سه غول نفتی جهان در طرح توسعه میادین مشترک با دستیابی به تکنولوژیهای جدید و بومیسازی فناوریهای مورد نیاز پایان داد و برای نخستین بار پیمانکاران داخلی در زنجیره طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی مخازن LPG در پروژههای پارسجنوبی به خودکفایی کامل دست یافتهاند.
همزمان با افزایش تحریمها، بومیسازی تکنولوژی جدید گازی در حالی محقق شد که سازندگان و پیمانکاران صنعت فراساحل کشور نیز توانستند به فناوری ایرانی در طراحی، مهندسی، ساخت، نصب، راهاندازی و بهرهبرداری سکوهای گاز ترش در خلیجفارس دست یابند. سازندگان و صنعتگران داخلی برای نخستینبار به دانش فنی ساخت تجهیزات شیرینسازی گاز ترش دست یابند و بدین ترتیب ایران در جمع ۵ کشور سازنده این تجهیزات در جهان قرار گرفت. هماکنون در هر یک از پالایشگاههای جدید گاز پارسجنوبی بین ۷۵ تا ۹۲ برج شیرینسازی گاز ترش (متانایزر) مورد استفاده قرار میگیرد که با تولید داخلی این تجهیزات توسط سازندگان داخلی به ازای ساخت هر پالایشگاه حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی حاصل میشود. این برجها شیرینسازی و تفکیک ترکیبات مفید گاز از گاز ترش را در میدان مشترک پارسجنوبی انجام میدهند.
شکلگیری انقلاب عظیم صنعتی کشور با توسعه پارسجنوبی
برخورداری از دومین رتبه در میان کشورهای دارنده ذخایر گاز طبیعی، این حامل انرژی را به عمدهترین سوخت مزیتدار کشور تبدیل کرده است. افزون براینکه جایگزینی این حامل انرژی با فرآوردههای نفتی به لحاظ فنی امکانپذیر بوده و به لحاظ اقتصادی نیز صرفههای اقتصادی قابل ملاحظهای را برای کشور به همراه دارد. با توچه به اینکه انرژی از مهمترین زیرساختهای موردنیاز برای استقرار و تداوم فعالیت واحدهای صنعتی محسوب میشود، توسعه فازهای پارسجنوبی روند صنعتی شدن اقتصاد ملی را تسریع میکند و گاز سرچشمه شکلگیری و فعالیت بسیاری از صنایع دیگر خواهد بود. افزون براین، گاز طبیعی به خودی خود به عنوان خوراک بسیاری از فرآیندهای پتروشیمی، دارای کاربردهای متنوع و مختلفی است. با تامین خوراک اولیه موردنیاز صنعت پتروشیمی از میدان گازی پارسجنوبی، ایران به یکی از بزرگترین نقشآفرینان بازار بینالمللی محصولات پتروشیمی طی سالهای آینده تبدیل خواهد شد ازسوی دیگر به موازات آن، اشتغالزایی ایجاد میشود.
در واقع توسعه میدان گازی پارسجنوبی، فراهم شدن بستر لازم برای ایجاد و انتقال تکنولوژیهای ذیقیمت بخش بالادستی در صنعت ملی نفت است. شکلگیری و فعالیت شرکتهای پیمانکار داخلی و تجارب ارزشمندی که از رهگذر فعالیت در پروژه توسعه بزرگترین میدان مستقل گازی جهان عاید این شرکتها شده است و سرمایه تجربی بینظیری را به صنعت نفت ایران تزریق کرده است که میتوان آن را انقلابی عظیم در رشد صنعت نفت کشورمان قلمداد کرد. تولید گاز موردنیاز برای تزریق به آن دسته از مخازن نفتی کشور که دوره بلوغ خود را طی میکنند، از دیگر مزایای بهرهبرداری از میدان گازی پارسجنوبی است. اهمیت این کاربرد به حدی است که برخی کارشناسان این طرحها را در مقایسه با طرحهای صادرات گاز، دارای اولویت ویژه قلمداد کردهاند. تولید مقادیر قابل توجهی اتان، گاز مایع، میعانات گازی گوگرد و گاز طبیعی از میدان گازی پارسجنوبی، توسط پالایشگاههای احداث شده در منطقه پارس، میتواند به عنوان یکی از عوامل رشد و توسعه صنایع پتروشیمی در کشور نقش ایفا کند.
رفع کمبود اتان مجتمعهای پتروشیمی با تولیدات پارسجنوبی
با راهاندازی و نصب کامل سامانههای تفکیککننده اتان در فازهای پارسجنوبی کمبود اتان مجتمعهای پتروشیمی کشور جبران میشود و با کامل شدن فازهای پارسجنوبی 4 میلیون تن اتان در سال قابل وصول خواهد بود که اتان به طور کامل و دیگر موارد براساس نیاز در اختیار صنعت پتروشیمی قرار میگیرد. دسترسی به اتان به عنوان خوراک پتروشیمی در تحکیم وضع رقابتی ایران برای تولید محصولات پتروشیمی نقش اساسی دارد.براساس این گزارش، با بهرهبرداری از بخشهایی از طرح توسعه فاز ۱۲، ۱۵ تا ۱۸ پارسجنوبی تولید گاز طبیعی ایران طی ۱۰ ماه نخست سال جاری معادل با کل سال ۱۳۹۲ بوده است. این گزارش حاکیست، میدان گازی پارسجنوبی با فاصله ۱۰۵ کیلومتری از آبهای جنوبی ایران، بزرگترین میدان گازی مستقل جهان است که به صورت مشترک بین کشور ایران و قطر قرار دارد. از مجموع ۹۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت این میدان، حدود یک سوم مساحت آن در آبهای ایران و مابقی در حوزه کشور قطر قرار دارد.
براساس آمار منتشر شده، این میدان گازی حدود ۴۰ تریلیون مترمکعب گاز داشته که بیش از ۲۱ درصد گاز دنیا را شامل میشود. لذا پیشبینی میشود که ذخایر گاز این بخش از میدان پارسجنوبی بابت سهم ایران معادل ۱۴,۲ تریلیون مترمکعب به همراه ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی باشد که حدود ۸ درصد از کل گاز دنیا و حدود ۴۷ درصد از ذخایر گاز کشور را به خود اختصاص داده است و یکی از اصلیترین منابع انرژی کشور بهشمار میآید. چشمانداز شرکت نفت و گاز پارس به عنوان متولی توسعه طرحهای میدان گازی پارسجنوبی، تولید روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی و یک میلیون بشکه میعانات گازی (در مجموع معادل ۷.۵ میلیون بشکه نفت خام) است. براساس پیشبینیهای صورت گرفته، با توسعه کامل فازهای پارسجنوبی و تحقق راهاندازی ۱۴ پالایشگاه (در مجموع ۲۹ فاز متعارف)، ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز ترش، یک میلیون بشکه میعانات گازی و ۵۰۰۰ تن گوگرد در روز، ۱۰.۵ میلیون تن اتان و ۱۲ میلیون تن گاز مایع در سال تولید میشود.
کد خبر : 367
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir