یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
بنادر و سواحل سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۲:۱۹:۵۸

تا سه ماه آینده
مناقصه واگذاری بانکرینگ به بخش خصوصی در بندر شهید رجایی

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران با اشاره به ضرورت توسعه بانکرینگ ( سوخت رسانی به کشتی‌ها) در بندرشهیدرجایی گفت: با ایجاد اسکله‌های نفتی در این بندر امیدواریم تا سه ماه آینده مناقصه واگذاری بانکرینگ به بخش خصوصی برگزار شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد سعیدنژاد افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت بانکرینگ برای ما اهمیت زیادی دارد و اسناد مناقصه واگذاری آن به بخش خصوصی در حال آماده سازی است. وی اظهار داشت: پس از برجام و تأثیرات مهم آن در شرایط و روابط اقتصادی کشور، توانستیم بهترین تجهیزات موجود در دنیا را با رعایت تمام نظام‌های مالی و معاملاتی دولت و سازمان بنادر و دریانوردی خریداری کنیم که امیدواریم در سال آینده وارد کشور شود.

سعیدنژاد درباره برنامه‌های آتی بندر شهید رجایی افزود: انجام سه پروژه مهم شامل بخش ترمینال کانتینری، بخش نفت و مواد معدنی در این بندر به طور جدی در حال بررسی است.
این مقام مسوول درباره پروژه بخش ترمینال کانتینری، گفت: در حالی ترمینال 2 در بندر شهید رجایی ساخته شد که تجهیزاتش تامین نشده بود و بعد از برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) و تاثیرات مهم آن در شرایط و روابط اقتصادی کشور، توانستیم بهترین تجهیزات موجود در دنیا را از جمله 18 دستگاه گنتری‌کرین با رعایت تمام نظامات مالی معاملاتی دولت و سازمان بنادر و دریانوردی خریداری کنیم که امیدواریم در سال آینده وارد کشور شود.

سعیدنژاد درباره پایانه 3 بندر شهید رجایی افزود: دو موضوع مختلف داریم، یکی مساله ساخت اسکله است که توسط سازمان بنادر و از محل منابع داخلی خود سازمان انجام خواهد گرفت. مساله دیگر تجهیز و بهره‌برداری این پایانه است که تقریبا هزینه‌ای معادل با ساخت اسکله دارد و تصمیم به واگذاری آن به بخش خصوصی گرفته‌ایم. آخرین اقدامات این طرح انجام شده و حدود 80 تا 90 روز آینده فراخوان عمومی آن در قالب یک کنسرسیومی داخلی و بین‌المللی شکل خواهد گرفت که بتواند به ‌طور همز‌مان بهره‌گیری از امکانات داخلی و استفاده از دانش، تکنولوژی و شبکه تجاری جهانی را داشته باشد.

وی ادامه داد: فراخوان مربوط به انتخاب پیمانکار بهره‌برداری ترمینال یک و 2 هم که موضوع مهمی است و می‌تواند نقش جدی در توسعه فعالیت‌ها و ارتقاء میزان عملیات این بندر داشته باشد، به‌زودی انجام خواهد شد.مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران در خصوص بخش مواد معدنی گفت: مطالعات مشترکی بین سازمان بنادر و دریانوردی ایران و ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) در حال انجام است تا حجم امکانات مورد نیاز در این بندر پیش‌بینی شود.

 توسعه نرم‌افزاری راهی برای مقابله با قاچاق کالاست
سعیدنژاد با تأکید بر اهمیت توسعه بخش نرم‌افزاری افزود: توسعه روابط سازمان بنادر و دریانوردی با دستگاه‌های دیگر به ‌صورت الکترونیک و با حذف سیستم کاغذی مساله ای است که برای سهولت کار، ارتقا کیفی خدمات مشتریان و از طرف دیگر جلوگیری از سوء استفاده‌هایی مثل قاچاق می‌تواند نقش جدی داشته باشد و خوشبختانه به دلیل همکاری خوبی که بین ما و دستگاه‌های دیگر ازجمله گمرک برقرار است، این فرآیند مسیر خوبی را طی کرده و ادامه خواهد داشت.

این مقام مسوول بابیان اینکه نیروی انسانی ما هم باید ارتقاء کیفی پیدا کند و هم به مسایل انگیزشی آن‌ها توجه شود، تصریح کرد: در خصوص ارتقا کیفی نیروی انسانی کارهایی در سازمان بنادر و مجموعه کشور انجام می‌شود، اما درباره این بندر و این استان سرمایه‌گذاری برای توسعه نظام‌های آموزش عالی در حوزه دریا به علت نداشتن توسعه کافی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. وی بابیان اینکه استان هرمزگان دروازه طلایی اقتصاد ایران است، ادامه داد: دانشگاه‌هایی دراین استان هست که در حوزه دریا کار می‌کنند، اما با توجه به اهمیت استراتژیک این منطقه و با توجه به اینکه هرمزگان و بندر شهید رجایی محور اصلی فعالیت‌های دریایی کشور است، نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری در حوزه دانش‌پژوهی و آموزش نیروی انسانی دارد.

توسعه دریا محور از سیاست‌های پایه‌ای برنامه ششم توسعه
سعیدنژاد بابیان اینکه به دلیل مجموع شرایط اقتصادی، زیست‌محیطی و آب و هوایی کشور چاره‌ای جز توسعه دریا محور در آینده نداریم، اضافه کرد: به‌طور مشخص توسعه دریا محور و به‌ویژه توسعه محور مکران به‌عنوان یکی از سیاست‌های پایه‌ای در قانون برنامه ششم هم تاکید شده و در این زمینه باید کار و تلاش بیشتری کرد. وی خاطرنشان کرد: توسعه بنادر‌هاب، توسعه شبکه‌ای بنادر و حمل‌ونقل دریایی کشور و توسعه روابط بین بنادر مختلف در قالب فعالیت ترانشیپی، به‌عنوان یک سیاست محوری در سازمان پایه‌گذاری شده، که کاربرد و ضرورت بسیار زیادی هم در استان هرمزگان دارد.

رشد 23 درصدی عملکرد بندر شهید رجایی پس از برجام
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران با تاکید بر این‌که رشد عملکرد بندر شهید رجایی نسبت به سال گذشته حدود 23 درصد بوده است، تصریح کرد: این رشد به‌طور متناسب در همه بنادر کشور اتفاق نیفتاده است و با توجه به اینکه فعالیت بسیاری از شهرهای کشورمان مبتنی بر فعالیت دریا و بندر است، لازم است بتوانیم این رشد را در بقیه بنادر نیز گسترش دهیم که پایه و محور توسعه‌شان ایجاد بنادر کوچک در سواحل است.

اهمیت ترانشیپ و ترانزیت کالا در توسعه بنادر
سعیدنژاد یادآورشد: راهکار توسعه این بنادر این است که بتوانیم ترانشیپ کالا بین بنادر اصلی به‌ ویژه بندر شهید رجایی و این بنادر کوچک را فراهم کنیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه توسعه بنادر کوچک در کشور نباید به‌گونه‌ای باشد که منجر به توسعه بنادر بزرگ کشورهای دیگر شود، اضافه کرد: یکی از محورهای رقابتی که ما در بنادر بزرگ و‌هاب کشورمان داریم این است که فعالیتمان به‌گونه‌ای باشد که ابتدا بار به این بنادر بیاید و از این بنادر به بنادر کوچک منتقل شود نه اینکه برای شکل‌گیری و توسعه بنادر کوچک این بارها به بنادر بزرگ کشورهای دیگر رفته و ازآنجا به بنادر کوچک ما بیاید.

وی در ادامه گفت: این مسیر را در سه گذشته دنبال کردیم و به همین دلیل میزان عملکرد بنادر کوچک ایران از طریق ترانشیپ کالا از بنادر بزرگ مثل بندر شهید رجایی در این مدت رشد قابل‌توجهی داشته است، هرچند که میزان این رشد هنوز متناسب با انتظاری که ما در این بخش داریم نیست. این مقام مسوول ترانزیت کالا را نیز یکی از محورهای اصلی فعالیت و توسعه بنادر و به‌ویژه بنادر‌هاب کشور عنوان کرد و افزود: هم تامین تجهیزات و توسعه امکانات زیربنایی و هم اقدامات مربوط به تسهیل شرایط و مقررات به‌نحوی‌که بتوانیم با سرعت بالایی این کالاها را به مقصد نهایی و کشورهای هدف برسانیم از موضوعات مهم سازمان است.

تسریع در عملیات حمل‌ و نقل کالا از محورهای اساسی برنامه توسعه
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران ضمن درخواست از همه مسوولان به ویژه استاندار برای برقراری جلسات لازم جهت سازمان‌دهی این امکانات و تسهیلات هم به لحاظ سخت‌افزاری و هم نرم‌افزاری، افزود: گاهی برای اینکه بتوانیم مشکلی را حل کنیم، مشکلات گسترده‌تری را به وجود می‌آوریم و سرعت را کم می‌کنیم، طرح‌هایی مثل سرعت 200 کیلومتر در روز برای کالاهای ترانزیتی و طرح‌های دیگری از این قبیل که پیامدش از بین بردن مزیت‌های اصلی است. وی با اشاره به اینکه مساله اصلی تنها جایگاه و توسعه فیزیکی نیست، خاطرنشان کرد: ایجاد تسریع در عملیات حمل‌ونقل کالا به‌عنوان یکی از محورهای اساسی در بخش توسعه منطقه و حمل‌ونقل، مساله مهمی است که باید به آن توجه جدی‌تری کرد کاهش دخالت دولت و افزایش مشارکت بخش خصوصی سیاستی راهبردی است.

این مقام مسوول ضمن تاکید بر اهمیت توسعه فعالیت بخش خصوصی در بنادر، افزود:عمده سرمایه‌گذاری سازمان بنادر و دریانوردی ایران در آبراهه‌ها، اسکله‌ها و تجهیزات اساسی روی اسکله‌هاست و به‌جز آن تمامی سرمایه‌گذاری‌هایی که از 10 تا 15 سال گذشته هم در بندر شهید رجایی و هم بنادر دیگر شده توسط بخش خصوصی انجام گرفته ناشی از یک سیاست کلی، استراتژیک و راهبردی است که در آن مسیر و جهت‌گیری سازمان و دولت به سمت کاهش میزان دخالت دولت و افزایش میزان مشارکت بخش خصوصی در این حوزه است. سعیدنژاد بابیان اینکه مهم‌ترین ویژگی فعالیت در حوزه دریا محدود و محصور نبودن این فعالیت‌ها به خشکی و داخل سرزمین است، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی در این حوزه باید بزرگ، قوی و قابل‌رقابت با رقبای خارجی عمل کند چراکه این نوع فعالیت‌ها در حوزه‌ای جهانی قابلیت رقابت دارد و باید بتوانیم سرمایه‌گذاری‌ها و سرمایه‌گذارانی با این ابعاد در مجموعه فعالیت‌هایمان به وجود آوریم.

واگذاری فعالیت‌های داخل دریا به بخش خصوصی
وی اظهار کرد: گامی که امسال شروع کردیم و ادامه خواهد داشت این است که بخشی از فعالیت‌های خود را در داخل دریا را هم به سمت خصوصی‌سازی و واگذاری به بخش خصوصی پیش ببریم و اولین اقدامی که در این زمینه در سال جاری انجام گرفت واگذاری عملیات لایروبی بود که فاز اول آن از طریق مناقصه عمومی به کسانی که توانایی انجام این کار رادارند، انجام گرفت و از اقدامات بعدی که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم انجام دهیم این است که بقیه فعالیت‌ها شامل عملیات یدک کشی، عملیات راهنمایی و عملیات خدمات کشتی را هم به بخش خصوصی واگذار کنیم و سازمان بنادر و دریانوردی ایران تنها موضعی حاکمیتی، نظارتی و کنترلی بر فعالیت‌های این حوزه پیش بگیرد.

ایجاد شرایط رقابتی با حذف تعرفه‌ها، سیاستی برای جذب سرمایه گزار
این مقام مسوول با اشاره به اینکه عمده‌ای از فعالیت‌های سازمان بنادر و دریانوردی در قالب تعرفه انجام می‌شود، افزود: وجود بخشی از این تعرفه‌ها به دلیل موقعیت حاکمیتی سازمان و انحصاری بودن این فعالیت‌ها ضرورت دارد و باید انجام شود اما با بررسی‌هایی که داشتیم متوجه شدیم حدود 70 تا 80 درصد از دفترچه تعرفه‌هایمان قابلیت حذف، آزادسازی و واگذاری به بازار را دارد. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران بابیان اینکه حذف تعرفه‌ها از سیاست‌های اصولی و اساسی سازمان است، اضافه کرد: شرکت‌ها و نهادهای خصوصی ارایه‌کننده خدمات می‌توانند در یک تعامل با صاحبان کالا و با توجه به قوانین و نظامات خودشان و صاحبان کالا نرخشان را تغییر دهند و امیدواریم که شاهد بهبود قیمت‌ها و ارتقای کیفیت و کارایی فعالیت‌های این حوزه باشیم. وی اظهارداشت: این واگذاری باعث ایجاد شرایطی رقابتی خواهد شد و صاحبان بخش خصوصی این امکان را خواهند داشت که بتوانند با شرکت‌های دیگر در این زمینه رقابت کنند و در ایجاد انگیزه برای جذب سرمایه و سرمایه گزار نقش مؤثر و مهمی را داشته باشند.

 90 درصد عملیات مسافربری دریایی کشور در استان هرمزگان است
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که حدود 90 درصد عملیات مسافربری دریایی کشور در استان هرمزگان است، افزود: به دلیل وجود جزایر زیبا و جذابی که در این منطقه وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در این حوزه انجام‌گرفته است، تراکم سفرهای دریایی و استقبال مسافرین در این منطقه بالاست، اما ظرفیت این منطقه بیش از آن است که به شرایط موجود اکتفا کنیم و به همین جهت در مصوبات خود مشوق‌های لازم را برای جذب سرمایه‌گذار در حوزه مسافربری گذاشته‌ایم و از طرف دیگر تنوع در خدماتی که در حوزه مسافربری دریا ارایه می‌شود یکی از ضرورت‌هایی است که باید توجه بیشتری به آن شود، برای مثال ایجاد تنوع در نوع خدمات، ایجاد خطوط مختلف بین جزایر، استفاده از شناورهای مختلفی باقابلیت حمل مسافر، بار و وسایل نقلیه. سعیدنژاد خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی، دولت، وزارت راه و شهرسازی و استانداری همه در راستای ارتقا وضعیت خدمات، خطوط و شناورهای مسافربری استان هرمزگان هم‌نظر و همفکر هستند و آمادگی خود را برای تحقق این مهم اعلام داشته‌اند.

 برای حفظ ایمنی در دریا سرمایه‌گذاری‌های بیشتری می‌کنیم
این مقام مسوول درباره مساله ایمنی در دریا گفت: از سیاست‌های جدی که سازمان بنادر و دریانوردی در آن سرمایه‌گذاری کرده و در آینده نیز سرمایه‌گذاری‌های سنگین و بلند بیشتری خواهد داشت، خرید تجهیزات ایمنی در دریا است. وی در افزود: با توجه به حمایت‌هایی که مجلس شورای اسلامی در حوزه دریا داشتند و خواهند داشت، در حال خرید حدود 800 میلیون دلار تجهیزات و امکانات برای مجموعه سواحل در سال جاری هستیم. معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از جمله تجهیزاتی که سازمان در حوزه ایمنی در دریا در دست خرید دارد و تمام مراحل اولیه فراخوان آن فراهم‌شده، بالگردهای امداد و نجات و شناورهای جستجو و نجات مادر است که برای منطقه‌ای مثل خلیج‌فارس و دریای عمان نیازی جدی به شمار می‌رود. وی توجه به مساله ایمنی در دریا را امری مهم دانست و تاکید کرد: این مساله امری نیست که نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم و مردم را بدون داشتن پوشش حفاظتی مناسب و رعایت ضوابط ایمنی و مقررات، وارد آب‌های سرزمین مان کنیم.

ساخت ‌و سازهای بی‌رویه در حریم سواحل مشکلی اساسی است
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران مساله حفظ سواحل را از موضوع‌های مهم دیگری که باید به‌صورت جدی به آن پرداخت، دانست و تصریح کرد: از مشکلات اصلی ما در این حوزه ساخت‌وسازهای بی‌رویه‌ای است که در حریم سواحل اتفاق می‌افتد و ما باوجود میل باطنی‌مان و برای حفظ حقوق مردم و حفظ ایمنی و امنیت سواحل مجبور به پیگیری این تخلفات از طریق مراجع قضایی هستیم.



  کد خبر : 2887
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :