باشگاه خبری فراساحل: بیست وچهارمین همایش هماهنگی ارگانهای دریایی کشور که در روزهای شش و هفت مهرماه در پژوهشگاه نیرو در تهران به میزبانی کشتیرانی جمهوری ایران برپا شد و با صدور قطعنامه به کار خود پایان داد.
بیست وچهارمین همایش هماهنگی ارگانهای دریایی کشور که با شعار "دریا و کشتیرانی ضرورت اجتناب ناپذیر توسعه کشور" در روزهای شش و هفت مهرماه سال جاری در تهران و به میزبانی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و با حضور و مشارکت همه ارگانهای دولتی، خصوصی و فعالان حوزه حمل و نقل دریایی کنشور برگزار شد و ظهر چهارشنبه با صدور قطعنامه به کار خود پایان داد. این قطعنامه به شرح زیراست: شرکتکنندگان دربیست و چهارمین همایش هماهنگی ارگانهای دریایی کشور با الهام از شعار " اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" در شرایط سیاسی و اقتصادی حال کشور به ویژه در فضای پسابرجام، به منظور تحقق عینی اهداف و منافع ملی در ابعاد مختلف، شعار همایش را در چارچوب پنل های تخصصی مورد بحث و بررسی قرار دادند و نتایج حاصل را در قالب بندهای قطعنامه این همایش به شرح زیر تدوین و مورد تأیید قرار دادند:
1. با عنایت به لازم الاجرا شدن کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتیها در سال 1396 و با توجه به اقدامات ارگانهای ذیربط در این خصوص،ارتقاء سطح همکاریها و تعاملات ملی به ویژه میان سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان شیلات ایران و شرکتهای کشتیرانی برای اجرای به موقع و مناسب الزامات کنوانسیون مورد نظر، مورد تاکید قرار گرفت.
2. در راستای امضای معاهده پاریس درخصوص کاهش اثرات گازهای گلخانهای به میزان چهاردرصد، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بنادر و دریانوردی، شرکتهای کشتیرانی و صنایع کشتی سازی، بر ضرورت برنامهریزی به منظور دستیابی به هدف مذکور تاکید کردند.
3. باعنایت به شرایط پسابرجام و ایجاد زمینه های مساعد برای توسعه دریامحور، ارگانهای دریایی کشور، در چارچوب وظایف و اختیارات خود، نسبت به برنامهریزی برای استفاده بهینه از این شرایط اقدام میکنند.
4. ارگانهای دریایی بر ضرورت فراگیر کردن بیمه تامیناجتماعی دریانوردان سفرهای نزدیک به ساحل توسط سازمان تامیناجتماعی تاکید کردند.
5. برای متنوع سازی مدل تامینمالی داخلی و بینالمللی پروژههای دریایی و بندری کشور و طراحی بانک اطلاعاتی فرصتهای سرمایهگذاری در این بخش، کارگروهی با تولیت سازمان بنادر و دریانوردی و کلیه ذینفعان تشکیل میشود.
6. با عنایت بهویژگی بینالمللی موضوعات دریایی و پیچیدگیهای آن، ارتقای توان رقابت داخلی، منطقهای و بینالمللی ناوگان دریایی و بنادر کشور امری ضروری و مورد تأکید است.
7. در راستای توسعه منابع انسانی دریایی، حمایت همه جانبه از دانشگاههای دریایی کشور مورد تأکید قرار میگیرد.
8. حمایت از صنایع دریایی کشور، با تأکید بر مشتری مداری و توجه به کیفیت، زمان ، انتقال دانش و نیز خدمات تعمیرات و بازسازی، مورد توجه و تاکید ارگانهای دریایی قرار گرفت.
9. ارگانهای دریایی کشور بر ضرورت توجه به مسئولیتهای اجتماعی خود تاکید کرده و در برنامهریزیهای توسعهای ، شهرهای بندری و ساحلی را مد نظر قرار میدهند.
10. سرمایهگذاری در بخش سفرهای دریایی،گردشگری دریایی، حمل و نقل چندوجهی و ترکیبی بهعنوان یک هدف اولویتدار مورد تأکید و توجه ارگانهای دریایی قرار گرفت.
11. با توجه به ضرورت تقویت ناوگان ملی متناسب با نیازهای کشور و نقش کلیدی آن در شرایط بحرانی و اهمیت حمل و نقل دریایی در برنامههای توسعهای، ارگانهای دریایی ذیربط جهت تدوین و پیگیری اجرای استراتژیهای مشخص و کارآمد در حوزه دریا و سیاستهای حمایتی از طریق ارائه راهکارهای تشویقی جهت توسعه و بسط ناوگان ملی و همچنین حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در آبهای بینالمللی و اثربخشی در مجامع جهانی اقدام میکنند.
12. ارگانهای دریایی کشور، حمایت نظام مالی و بانکی از ناوگان ملی، به منظور تأمین منابع مالی از طریق تامین فاینانس داخلی با سود و شرایط مناسب برای ساخت و خرید شناور و تجهیزات را خواستار شدند.
13. به منظور ارتقاء سطح ایمنی و امنیت دریانوردی در آبهای داخلی و سرزمینی و منطقه ای و رونق بازار کسب و کار و تجارت دریایی ناوگان سنتی و همچنین حمایت هدفمند سازمانها و دستگاههای ذیربط از نوسازی و توسعه ناوگان منطقهای، انجام مطالعات و بررسیهای پژوهشی مورد تاکید قرار گرفت.
در پایان شرکتکنندگان در همایش مراتب قدردانی خود را از شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بهخاطر میزبانی مطلوب و اجرای مناسب برنامهها اعلام داشتند.
کد خبر : 2443
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir