باشگاه خبری فراساحل: از سوی پنج کشور حاشیه دریای خزر، پروتکل مقابله با آلودگی نفتی دریای خزر که در قالب کنوانسیون تهران به تصویب رسیده بود از 22 مرداد ماه امسال لازم الاجرا خواهد شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مانا، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: پروتکل مقابله با آلودگی نفتی در سال 2011 میلادی در یکی از شهرهای ساحلی قزاقستان با حضور نمایندگان کشورهای حاشیه دریای خزر نهایی شد. پروین فرشچی ادامه داد: این پروتکل به امضا نهایی سه کشور روسیه ، ترکمنستان و ایران رسید و مدتی بعد نیز آذربایجان این پروتکل را امضا کرد.
وی با اشاره اینکه این پروتکل تنها از سوی قزاقستان به امضا نرسیده بود، گفت: همین امر باعث شده بود که این پروتکل مصوب نشود اما چندی پیش این پروتکل از سوی قزاقستان نیز امضا و سند آن برای اجرایی شدن به ایران تقدیم شد. وی تاکید کرد: به تازگی مقابله با آلودگی نفتی دریای خزر در دولت قزاقستان نیز مصوب شد که این امر تصویب پروتکل مقابله با آلودگی نفتی دریای خزر را به همراه داشت. فرشچی با بیان انیکه طبق قانون باید 90 روز از تصویب هر پروتکلی بگذرد تا آن پروتکل لازم الاجرا شود، خاطرنشان کرد: بر این اساس 22 مرداد ماه برابر دوازدهم اگوست 2016 میلادی شاهد لازم الاجرا شدن این پروتکل توسط کشورهای حاشیه دریای خزر خواهیم بود.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، اجرایی شدن این پروتکل را در قالب برنامه منطقهای توسط کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام کرد. وی تاکید کرد: بر این اساس تمام فعالیتهای منطقهای شرکتهای نفتی در حاشیه دریای خزر، به منظور پیشگیری، کنترل و مقابله با هر گونه آلودگی نفتی ضابطه مند خواهند شد. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه به جز ایران، چهار کشور دیگر در دریای خزر فعالیت نفتی دارند، اضافه کرد: بدون شک فعالیتهای نفتی آلودگیهایی را نیز به دنبال خواهد داشت که باید نسبت به پیشگیری و مقابله با آن اقدام کرد. به گفته فرشچی یکی از مهمترین موارد این پروتکل چگونگی ارتباط پنج کشور حاشیه دریای خزر در زمان بروز نشت نفتی در دریای خزر است که چگونه بتوانند با همکاری یکدیگر با آن مقابله کنید.
وی تصریح کرد: چارچوب این همکاریها در پروتکل تعیین شده است تا عملیات مقابله با آلودگی نفتی در دریای خزر بهترین شکل و در اسرع وقت صورت گیرد. وی با بیان اینکه در سالهای 2010 و 2011 ، فعالیتهای نفتی در کشور آذربایجان باعث ایجاد کانونهای بزرگ آلودگی در دریای خزر شده بود، تاکید کرد: بعد از آن سالها، این کشور نیز سعی داشته با رعایت قوانین نسبت به حفاظت از محیط زیست دریای خزر در مقابله با آلودگیهای نفتی مثبت عمل کند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار امیدواری کرد: با لازم الاجرا شدن پروتکل مقابله با آلودگی نفتی دریای خزر از 22 مرداد ماه امسال شاهد افزاش همکاریهای پنج کشور حاشیه دریای خزر در راستای مقابله با آلودگیهای نفتی در دریای خزر باشیم. به گفته فرشچی، تحقق این امر کاهش آلودگیهای دریای خزر را به دنبال خواهد داشت و میتوان به آینده بهتر وضعیت محیط زیست این دریا امیدوار تر شد چرا که وجود آلودگیهای نفتی در دریای خزر، حیات آبزیان این دریا را به مخاطره خواهد انداخت.
کد خبر : 2121
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir