باشگاه خبری فراساحل: دبیر هجدهمین همایش صنایع دریایی ایران میگوید که ساختار همایش هجدهم نسبت به سالهای گذشته چند تغییر اساسی داشته است. دبیر هجدهمین همایش صنایع دریایی ایران با اشاره به اینکه مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه این همایش 15 مرداد به پایان رسید، گفت: در کل 400 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که ارزیابی آنها از فروردین ماه امسال به تدریج آغاز شده است. به گزاش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین تایمز، دکتر سعید مظاهری با بیان اینکه بیش از 30 درصد از مقالات ارزیابی نهایی شدهاند گفت: پس از بررسی همه مقالههای ارسال شده نتایج نهایی به ارسالکنندگان اعلام خواهد شد. همچنین ارائه شفاهی مقالات در همایش امسال 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است تا صاحبان مقاله بتوانند از نظرات کارشناسی مخاطبان استفاده کنند.
وی اظهار کرد: تعداد مقالات ارسال شده نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته اما ساختار خود همایش نسبت به سالهای گذشته چند تغییر اساسی داشته است که مهمترین آنها افزوده شدن محور نفت و گاز دریایی به همایش است زیرا با توجه به حوزه فراساحل و اقتصاد این حوزه در ساختار برگزاری همایش یک بازنگری اساسی و مناسب انجام شد و در پی آن حوزه نفت و گاز دریایی به دلیل نیاز کشور به این حوزه به همایش افزوده شد تا این رویداد بیش از پیش بتواند در فعالیتهای دریایی، نمود داشته باشد.
مظاهری ادامه داد: یکی دیگر از تغییرات عمده در برگزاری این همایش، نحوه برگزاری کارگاههای آموزشی است زیرا امسال با توجه به محورهای همایش، کارگاههای آموزشی را به دو دسته عمده تقسیم کردهایم که نخستین گروه مربوط به شرکتهای فناورانه بینالمللی جهت انتقال آخرین تکنولوژیهای صنایع دریایی به ایران است ، به همین جهت اگر موضوعی برای ارائه در کارگاهها به تایید کمیته اجرایی همایش برسد میتوانیم با اجرای آن کارگاه به آخرین تغییرات حوزه فناوری دریایی دست یابیم.
وی درباره کارگاههای گروه دوم خاطرنشان کرد:در کارگاههای گروه دوم دستاوردهای شرکتها و متخصصان ایرانی معرفی میشود که درکل، کارگاههای آموزشی در هجدهمین همایش با برنامهریزی بهتری نسبت به سالهای گذشته برگزار خواهد شد. دبیر هجدهمین همایش صنایع دریایی ایران افزود:خوشبختانه تاکنون بیش از 80 درصد از کارگاههای آموزشی تکمیل شده و حضور شرکتکنندگان و متخصصان خارجی در این کارگاهها قطعی شده است که به زودی برنامه آن روی سایت همایش درج میشود.
وی با اشاره به اینکه از متخصصان استرالیا دعوت کردهایم تا در کارگاههای آموزشی سخنرانی داشته باشند، تاکید کرد: یکی از اولویتهای ما در این همایش استفاده از متخصصان و تجارب آنها در به کارگیری انرژیهای تجدیدپذیر دریایی در حوزه انرژی باد، انرژی جزر و مد، انرژی موج و... است تا بتوانیم از آن برای تولید برق مناطق ساحلی استفاده کنیم. مظاهری افزود: زیرا در حوزه زمینه انرژیهای تجدیدپذیر دریایی در ایران طرحهای تحقیقاتی و مطالعاتی خوبی انجام شده اما هنوز کار عملی صورت نگرفته است.
به گفته این عضو انجمن مهندسی دریایی؛ برای بررسی خوردگیهای سازههای دریایی و چگونگی استفاده بهینه از آنها و مدیریت خوردگی نیز در این همایش کارگاه آموزشی مهمی داریم. وی افزود: همچنین شرکت نفت، در حوزه صنایع فراساحل نفت و گاز کارگاهی را تهیه دیده است که در آن مدیران، متخصصان و صنعتگران نفتی برنامهها و نیازهای خود را اعلام خواهند کرد تا نیاز آتی کشور در این حوزه شناسایی و اعلام شود.
ثبت رکورد بیسابقه حضور شرکتهای خارجی در همایش صنایع دریایی ایران
مظاهری یادآور شد: تاکنون بیش از 4500 متر از فضای نمایشگاهی توسط شرکتهای داخلی و شرکتهای خارجی از کشورهایی مانند هلند، استرالیا، چین، نروژ، کره جنوبی، روسیه و... تعیین تکلیف شده است و هر کدام از غرفهها در طرح جاگیری شرکتها در نمایشگاه به نام آن شرکت ثبت شده است. وی با اشاره به اینکه در همایش امسال حضور خارجیها پررنگتر از سالهای گذشته است، اظهار کرد: تاکنون 90 شرکت خارجی در نمایشگاه هجدهمین همایش صنایع دریایی ایران غرفه گرفتهاند که موجب ثبت رکورد بیسابقهای در این زمینه شد.
دبیر هجدهمین همایش صنایع دریایی ایران درباره خروجی همایش گفت: برای خروجی همایش باید صبر کنیم تا همایش برگزار شود و پس از آن دستاوردهای همایش را ارزیابی کنیم همچنین سعی بر آن داریم تا ساختار علمی همایش را ساماندهی کرده و مقالهها را کاملا دسته بندی و تکنولوژیهای بهروز را به کشور منتقل کنیم بتوانیم دستاورد بهتری نسبت به سالهای قبل داشته، نمود آن را در صنایع دریایی شاهد باشیم و نتایج مثبت روبه رشد را به دست آوریم.
وی با اشاره به اینکه نگاه انجمن مهندسی دریایی ایران از آغاز به تولید داخل بوده است، اظهار کرد: به همین منظور برای بهرهمندی از تکنولوژی خارجی کارگاههای آموزشی را در همایش صنایع دریایی ایجاد کردیم و از شرکتهای داخلی درخواست داریم تا جایی که میتوانند حضور خود را در این کارگاهها افزایش دهند زیرا ارزانترین راه انتقال تکنولوژی به کشور همین برگزاری کارگاههای آموزشی و دعوت از متخصصان خارجی برای تبادل اطلاعات بین شرکتهای داخلی و شرکتهای خارجی است.
نشست مشترک انجمن مهندسی دریایی هلند و ایران در همایش صنایع دریایی
مظاهری با اشاره به اینکه یکی از بهترین رویدادهای امسال نشست مشترک سه ساعته صاحبان صنایع ایران و هلند است، خاطرنشان کرد: از آنجایی که تیم متنوعی از هلند برای شرکت در این همایش و نمایشگاه به ایران خواهد آمد در روز دوم همایش، یک نشست سه ساعته بین صاحبان صنایع دو طرف شکل خواهد گرفت که میتواند آغاز خوبی برای همکاریها و انتقال تکنولوژی به ایران باشد. وی افزود: در این نشست، ایران و هلند دستاوردهای دریایی خود را معرفی خواهند کرد، همچنین هلند با معرفی فناوریهای دریایی خود اعلام خواهد کرد که در کدامیک از فناوریها قادر است با ایران همکاری و مشارکت داشته باشد، البته در انتهای جلسه بحث و تبادل نظر، دو طرف نقاط مشترک خود را برای همکاری شناسایی خواهند کرد.
برگزاری سمینار اقیانوس شناسی یک روز قبل از همایش
دبیر هجدهمین همایش صنایع دریایی ایران تصریح کرد: یک روز قبل از برگزاری همایش، سمیناری با نام اقیانوس شناسی و با حضور موسسه تحقیقاتی روسیه و همه استفادهکنندگان از شناورهای تحقیقاتی مانند پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی، موسسسه نقشه برداری و حتی شرکتهای نفتی و گازی دریایی مانند شرکت نفت خزر حضور خواهند یافت. وی افزود: امیدواریم این سمینار یک روزه نیز به دستاوردهای مشترک خوبی با روسیه در زمینه صنایع دریایی به خصوص صنعت نفت و گاز دریایی بینجامد البته به دلیل خاص بودن مخاطبان این سمینار، برنامه آن هنوز روی سایت همایش قرار نگرفته است اما به زودی در سایت آن اعلام خواهد شد. به گزارش مارین تایمز، هجدهمین همایش صنایع دریایی در تاریخ ۲۷ مهر ۱۳۹۵ تا ۳۰ مهر ۱۳۹۵ توسط انجمن مهندسی دریایی ایران در جزیره کیش برگزار میشود.
کد خبر : 2102
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir