شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
گزارش ویژه چهارشنبه ۹ تیر ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۰:۵۸:۳۹

مسئولان در خواب توسعه میدان نفتی "اسفندیار"

باشگاه خبری فراساحل: در حالی که وزارت نفت ایران در حال بررسی شرایط شناسایی میدان اسفندیار است، عربستان با همکاری غیرقانونی کویت، سال‌هاست از میدان مشترک با ایران برداشت نفت دارد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از نفت ما، میدانی نفتی با ذخایر سبک و باکیفیت در سال 1960 در میانه خلیج فارس کشف شد که مشخص شد این ذخایر نفتی بین ایران و عربستان مشترک است. این میدان در آبهای ایران با نام "اسفندیار" و در آبهای عربستان با نام "لؤلؤ" شناخته می‌شود. مخزن میدان نفتی اسفندیار که دارای 534 میلیون و 200 هزار بشکه نفت خام شناسایی شده بود، نفتی سبک و باکیفیت دارد که API آن 30 است.


در حالی که ایران هنوز در حال برنامه‌ریزی برای شناسایی این میدان است، عربستان با همراهی کویت از سال‌ها پیش توسعه و بهره‌برداری مشترکی را از این میدان آغاز کرده است. عربستان در سال 2000 شرکت Aramco Gulf Operations را به منظور توسعه و بهره برداری از  میادین خفجی، هوت، لولو و دورا تأسیس کرد. عربستان و کویت این 4 میدان را در منطقه‌ای به نام divided zone به معنی "منطقه تقسیم شده" بین خود تقسیم کردند. کویت نیز شرکتی با نام Kuwait Gulf Oil در سال 2002 تأسیس کرد تا راهبری divided zone را در کنار شرکت عربستانی در دست بگیرد و به نوعی از منافع کویت در این منطقه حفاظت کند.


عربستان و کویت به طور مشترک از مجموعه این 4 میدان روزانه 300 هزار بشکه در روز نفت خام برداشت می‌کنند. نکته جالب اینجاست که در هیچ اظهار نظر رسمی از سوی مقامات ایرانی مشترک بودن میدان (اسفندیار - لولو) با کشور کویت بیان نشده و در تمامی خبرهای وزارت نفت و اظهار نظرهای مسئولان ایرانی عنوان شده که این میدان بین ایران و عربستان مشترک است. جالب تر اینکه در کتاب Kuwaiti Oil Fires که در سال 1995 نوشته شده مرز مورد ادعای کویت برای شراکت در میادین مشترک خلیج فارس به گونه‌ای رسم شده که بهره‌برداری از میدان لولو (مشترک با اسنفدیار) و میدان دورا (مشترک با آرش) را حق کویت دانسته است.

در حالی کویت و عربستان رأسا و بدون توجه به سهم ایران اقدام به مرز کشی در خلیج فارس کرده‌اند که این مرز کشی از مرز آبی ایران گذشته و غیرقانونی است. در سایت شرکت ملی نفت ایران مرز آبی ایران در میدان (اسفندیار - لولو) بدین صورت نشان داده شده است. در کتاب Kuwaiti Oil Fires همچنین عنوان شده که کویت در سال 1979 به میزان 51 هزار بشکه در روز فقط از میدان نفتی لولو برداشت نفت داشته است.



  کد خبر : 1931
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :