باشگاه خبری فراساحل: مدیر برج مراقبت و کنترل اداره بنادر و دریانوردی قشم گفت: ایستگاههای هواشناسی دریایی ایران فاقد تجهیزات و امکانات لازم و به روز برای هواشناسی و پیشبینی بحرانها هستند به صورتی که کمترین امکانات هواشناسی مدرن در این ایستگاهها وجود ندارد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین تایمز، مرتضی فاخری با اشاره به اینکه عمدهترین مشکل ما در حوزه هواشناسی دریایی نداشتن تجهیزات است، اظهار کرد: علاوه بر نبود تجهیزات و امکانات، افراد متخصص و کاردان که دانشآموخته هواشناسی باشند نیز در این ایستگاهها وجود ندارند و بیشتر پستهای این ایستگاهها و مراکز کنترل را افرادی که کارشناس عمران، ریاضی و کشاورزی و ... هستند در اختیار دارند چراکه سیستم جذب افراد متخصص هواشناسی و فارغالتحصیلان دانشگاهی در سازمان هواشناسی ناقص است.
وی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان نمیتوان هواشناسی دریایی ایران را با دیگر کشورها مقایسه کرد، خاطرنشان کرد: هواشناسی دریایی ما کاملا وابسته به کشورهای دیگر است به صورتی که اطلاعات اعلامی آنها را گرفته و از آنها استفاده میکنیم تا جایی که میتوان گفت متاسفانه هواشناسی دریایی ما در حد صفر است. فاخری با اشاره به اینکه مسئولان مربوط در زمینه هواشناسی هیچ گونه خلاقیت و ابتکاری ندارند، گفت: این در حالی است که اگر بتوانند هر ایستگاهی را به چند دستگاه رایانه تجهیز کرده و اینترنت پرسرعت را برای این ایستگاهها فراهم کنیم میتوانیم با استفاده از دادههای ماهوارهای، هواشناسی خوبی برای حوزه دریا داشته باشیم این در حالی است که بیشترین ایستگاههای هواشناسی و برج کنترل ما نیز فاقد این دستگاهها هستند.
فاخری که در انجمن هواشناسی و مخاطرات دریایی قشم نیز فعالیت دارد، گفت: در حال حاضر بهترین سیستم و تجهیزات هواشناسی کشورهای حاشیه خلیج فارس در اختیار بحرین است که اگر ما بتوانیم حتی 20 درصد از آن امکانات را هم در اختیار داشته باشیم بخش قابل توجهی از مشکلاتمان در حوزه هواشناسی دریایی رفع میشود. مدیر برج مراقبت و کنترل اداره بنادر و دریانوردی قشم با انتقاد از اینکه در نهادهای مرتبط با هواشناسی علاقهای برای پیشرفت وجود ندارد، افزود: اگر نهادهای مرتبط علاقهمند باشند با اندک اعتبارات نیز میتوان تجهیزات لازم را تهیه کرد و کارشناسی خوبی را کلید زد اما متاسفانه از آنجایی که علاقه و انگیزهای برای این کار وجود ندارد از پیشنهادات و برنامههای ارائه شده نیز استقبال نمیکنند. وی تصریح کرد: متاسفانه ما از اطلاعات دیگر کشورها نیز در زمان مناسب خودش استفاده نمیکنیم زیرا در فرآوری، پخش و اطلاعرسانی دادههای یارانهای ضعف داریم به صورتی که گاهی اطلاعات را به موقع به دست میآوریم اما در اطلاع رسانی تعلل میکنیم.
کد خبر : 1498
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir