دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | Mon 21 Apr 2025
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
خبر عمومی یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۵:۵۸:۲۲

سند همکاری نفتی تهران و دهلی نو امضا شد؛
فرزاد بی در دست هندی‌ها

باشگاه خبری فراساحل: سند همکاری نفتی میان وزیران نفت ایران و هند ظهر روز شنبه، ٢١ فروردین ماه امضا شد. سند همکاری در زمینه توسعه میدان گازی فرزاد بی، همکاری‌های پالایشگاهی، صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران به هند و همکاری دو طرف در صنعت پتروشیمی، میان بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران و دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند امروز امضا شد. وزیر نفت ظهر پس از دیدار با وزیر نفت هند در جمع خبرنگاران سطح کنونی خرید نفت هند از ایران را حدود ٣٥٠ هزار بشکه در روز عنوان کرد و گفت: امیدواریم این رقم با لغو تحریم‌ها افزایش یابد .وی مهمترین بخش مذاکرات امروز در بخش سرمایه‌گذاری را توسعه میدان گازی فرزاد بی اعلام کرد و افزود: قرار است دو طرف ایرانی و هندی بر سر زمانبندی اجرای پروژه به توافق برسند که کاری دشوار و زمانبر است.


ایران روزانه ٣٥٠ هزار بشکه نفت به هند صادر می‌کند

وزیر نفت سطح کنونی خرید نفت هند از ایران را حدود ٣٥٠ هزار بشکه در روز عنوان کرد و گفت: امیدواریم این رقم با لغو تحریم‌ها افزایش یابد .وی مهمترین بخش مذاکرات امروز در بخش سرمایه‌گذاری را توسعه میدان گازی فرزاد بی اعلام کرد و افزود: قرار است دو طرف ایرانی و هندی بر سر زمان بندی اجرای پروژه به توافق برسند که کار سختی است و به زمان نیاز دارد .وزیر نفت افزود: به گفته وزیر نفت هند، هندی‌ها قرار است از گاز این میدان برای مصارف خود و یا عرضه به بازارهای جهانی استفاده کنند. زنگنه همچنین از مذاکرات صبح امروز وزیر نفت هند با ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی خبر داد و گفت: در این دیدار قرار شد نحوه پرداخت همانند گذشته میان دو کشور اجرا شود که با برخورد مثبت وزیر نفت هند همراه بوده است .وی ابزار امیدواری کرد که این سفر فصل جدیدی را در رو ابط دو کشور بویژه در بخش انرژی بگشاید.


دهلی نو آماده سرمایه‌گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در بندر چابهار است
وزیر نفت هند نیز از آمادگی این کشور برای سرمایه گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در چابهار خبرداد و گفت: روابط ایران و هند در حوزه انرژی ایران دیگر محدود به واردات نفت خام نیست .دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در جمع خبرنگاران از برنامه این کشور برای سرمایه‌گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در بخش انرژی و دیگر زمینه‌های صنعتی در چابهار خبر داد .وی افزود: هند برای کمک به توسعه بندر چابهار آماده است و من برای بررسی بهتر اوضاع فردا (یکشنبه، ٢٢ فروردین ماه) به منطقه آزاد چابهار سفر می‌کنم . وزیر نفت هند تاکید کرد که روابط ایران و هند در حوزه انرژی در چند زمینه راهبردی گوناگون در جریان است و دیگر تنها به واردات نفت محدود نمی شود .پرادهان همچنین با اشاره به تلاش هند برای حل چالش‌های مربوط به پرداخت بدهی‌های نفتی این کشور به ایران اعلام کرد: پول‌های ایران در بانک‌های هند محفوظ است و به زودی با گشایش کانال‌های بانکی به ایران پرداخت می‌شود.


وی گفت: مذاکرات بسیار پرثمری با مسئولان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران داشتم و با نهایی شدن مذاکرات بزودی بدی‌های نفتی ایران پرداخت می‌شود .وزیر نفت هند ضمن ابراز رضایت از گفتگوهای امروز با وزیر نفت ایران از توافق با همتای ایرانی خود درباره نقشه راه همکاری در پروژه‌های گوناگون از جمله طرح توسعه میدان گازی فرزاد بی‌خبر داد و گفت: دیدار با دیگر مسئولان ایرانی از جمله اکبر ترکان، معاون رئیس جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی از برنامه‌های بعداز ظهر امروز هیئت هندی خواهد بود .در همین حال، نشست تجاری مشترک ایران و هند عصر امروز (شنبه، ٢١ فروردین ماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران دارمندرا پرادهان، وزیر نفت و منابع طبیعی هند و مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران از ساعت ١٨:٠٠ تا ٢٠:٠٠ در محل ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار می‌شود.


هالک بانک آماده انتقال بدهی‌هاست
در همین حال، وزیر نفت و گاز هند با بیان اینکه مذاکرات در مورد فرزاد B پیش از تحریم‌ها صورت گرفته و بنابراین خارج از مناقصه به شرکت هندی داده می‌شود تصریح کرد که هالک بانک ترکیه آماده انتقال بدهی‌های نفتی هند به ایران به یورو است. پرادان در دیدار با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران با اشاره به اینکه بدهی‌های نفتی این کشور به محض گشایش کانال بانکی به صورت یورو به ایران پرداخت خواهد شد، درباره همکاری شرکت نفتی هندی برای توسعه میدان گازی فرزاد B گفت: مذاکرات در مورد این میدان پیش از تحریم‌ها صورت گرفته بود و ادامه همکاری‌ها در این زمینه به واسطه تحریم‌ها متوقف شد.


وی ادامه داد: دولت ایران ساز و کار جدیدی در رابطه با مناقصه‌ها ارائه خواهد کرد که اگر مناسب باشد هند به این مناقصه‌ها ورود خواهد کرد البته فرزاد B با مساعدت دولت ایران خارج از مناقصه به هند واگذار می‌شود . وی همچنین اظهار کرد: برای خط لوله صلح نیز شرایط جدیدی ایجاد شده که با بررسی آنها هند به این پروژه وارد می‌شود. ایران در حال حاضر مازاد تولید گاز دارد و هند نیز خواهان این گاز است. وزیر نفت هند در ادامه تصریح کرد: ترجیح داده می‌شود که گاز LNG از ایران از سوی هند خریداری شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا پول ایران به صورت کامل پرداخت خواهد شد، خاطرنشان کرد: تمام پول از طریق بانک به صورت یورو پرداخت می‌شود .به گفته وی اگرچه هنوز توافقی برای قیمت‌گذاری گاز میدان فرزاد B صورت نگرفته اما این پروژه حتما به یک شرکت هندی می‌رسد.


پرادان با تأکید بر اینکه هند و ایران روابط اقتصادی و تجاری زیادی داشته‌اند، گفت: لغو تحریم‌ها فرصت خوبی برای توسعه ایجاد کرده است و می‌توانیم خطوط قرمز را به فرش قرمز تبدیل کنیم. وی تأکید کرد: رشد اقتصادی هند بالاترین سرعت افزایش را در جهان دارد و ما در نظر داریم تا سال 2018 به رشد 8 درصد دست پیدا کنیم که این امر به این معناست که نیاز هند به انرژی به سرعت در حال افزایش است .وزیر نفت و گاز هند اظهار کرد: هند تصمیم دارد 20 میلیارد دلار در میدان گازی فرزاد و میادین گازی چابهار سرمایه‌گذاری کند. وی همچنین درباره حمایت از ایران برای بازگشت به بازارهای بین‌المللی نفت گفت: ما دوست داریم ایران به جایگاه سابق خود که رتبه دوم در کشورهای اوپکی در زمینه صادرات نفت بوده است، بازگردد.


اعلام آمادگی هند برای پرداخت بدهی ایران از کانال 3 بانک
وزیر نفت و گاز کشور هند اطمینان داد که بدهی این کشور به ایران را به زودی از طریق سه بانک معرفی شده از سوی ایران پرداخت می‌کند؛ بر همین اساس، پرداخت بدهی به محض اعلام حساب‌ها و جزییات آن انجام خواهد شد .در دیدار هیات هندی و در راس آنها وزیر نفت و گاز این کشور با هیات عامل بانک مرکزی، درامندرا پرادان -وزیر نفت و گاز هند- اعلام کرد که کشورش متعهد به پرداخت تمام بدهی خود به ایران است ودر این خصوص قبلا توافق‌هایی حاصل شده و دو طرف پذیرفتند که دلار آمریکا به عنوان مبنای محاسبه قرار گیرد؛ پرداخت بدهی نیز به محض اینکه حساب‌ها و جزییات آن اعلام شود، صورت می‌گیرد . در این دیدار، سیف-رئیس کل بانک مرکزی- نیز از وزیر نفت و گاز هند خواست، پرداخت‌های این کشور به طور مستقیم به حساب‌های معرفی شده توسط ایران و با ارز یورو انجام شود .


وی همچنین پیش نیاز هرگونه فعالیت اقتصادی بین کشورها را برقراری روابط بانکی دانست و گفت: قبل از تحریم، روابط بانکی مناسبی بین ایران و هند وجود داشت و با توجه به فضای مثبت ایجاد شده می‌توان این روابط را تقویت کرد. سیف افزود: بانک‌های هندی می‌توانند نقش بانک‌های اروپایی را برای تسویه حساب بین دو کشور برعهده گیرند و با سرعت عمل بیشتری، خدمات بانکی با استانداردهای بانک‌های اروپایی را به ما ارایه دهند.


هند به درخواست تاسیس شعب ایرانی رسیدگی کند
سیف، در مورد تاسیس شعب بانک‌های دو کشور نیز اظهار کرد: کشور هند هرچه سریعتر به درخواست تاسیس شعب بانک‌های ایرانی در آن کشور رسیدگی کند و اطمینان داد ایران نیز متقابلاً برای تاسیس شعب بانک‌های هندی، اقدام لازم را انجام دهد. رئیس کل بانک مرکزی همچنین از وزیر نفت و گاز هند خواست، دولت این کشور به صورت رسمی، رفع تحریم‌ها علیه بانک‌های ایران را به شبکه بانکی اعلام کند چرا که تحقق اهداف تجاری و اقتصادی دو کشور به تسهیل در روابط بانکی نیاز دارد. دراین خصوص توافق برجام و قطعنامه شورای امنیت نیز به صورت شفاف دامنه مجاز فعالیت‌های بانکی را اعلام کرده است و بانک‌های هندی براین اساس می توانند روابط خود را با بانک‌های ایران آغاز کنند. وی با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های اتحادیه ACU برای تسویه بین کشورهای منطقه، خاطرنشان کرد: اتحادیه ACU می‌تواند در تسویه حساب‌ها نه تنها میان دو کشور، بلکه میان تمام کشورهای عضو، یاری‌رسان باشد و باید توجه بیشتری به این اتحادیه شود.


تمایل هندی‌ها برای سرمایه‌گذاری در پروژه گازی ایران
درامندرا پرادان، همچنین درخصوص روابط بین دو کشور گفت: روابط تمدن بزرگ ایران و هند محدود به چند سال گذشته نیست و کشور ایران در هند و حتی در مناطق روستایی، کاملا شناخته شده است. در شرایط کنونی و با توجه به برداشته شدن تحریم‌ها، فضای جدیدی برای آغاز گفت‌وگو و همکاری بین دو کشور ایجاد شده است. وزیر نفت و گاز هند از تمایل به سرمایه‌گذاری این کشور در پروژه های ایران از جمله توسعه پروژه گازی «فرزاد ب» در بندر چابهار خبر داد و گفت: کشور هند همچنین علاقه‌مند است درخصوص انرژی، پتروشیمی و آلومینیوم ایران سرمایه گذاری و با شرکت های خصوصی در ایران فعالیت کند.


این مقام هندی، روابط بانکی بین دو کشور را شاهرگ های ارتباطی دانست و یادآور شد: روابط بانکی باید تقویت شود به همین منظور در حال حاضر سه بانک ایرانی درخواست تاسیس شعبه در هند دارند؛ همچنین یک بانک هندی نیز قصد دارد نسبت به تاسیس شعبه در ایران اقدام کند؛ در این خصوص وزارت اقتصادی هند همکاری لازم را انجام می دهد .



  کد خبر : 1447
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :