جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ | Fri 1 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
خبر عمومی چهارشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۴ ، ساعت ۱۲:۰۹:۱۵

نگاه اقتصادی باید به پژوهش حوزه دریا راه پیدا کند

باشگاه خبری فراساحل: معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های مرز دانشی وظیفه بخش دولتی است و دریا نیز یکی از همین حوزه‌هاست، اما با ورود بخش خصوصی با نگاه اقتصادی به پژوهش و ورود پژوهش به مرحله تجاری سازی، نتیجه‌بخشی پژوهش باید برای مردم قابل لمس شود. معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، در نشست اعضای شورای ستاد توسعه فناوری دریایی گفت: سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های مرز دانشی وظیفه بخش دولتی است و دریا نیز یکی از همین حوزه‌هاست، اما با ورود بخش خصوصی با نگاه اقتصادی به پژوهش و ورود پژوهش به مرحله تجاری سازی، نتیجه‌بخشی پژوهش باید برای مردم قابل لمس شود.  به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین‌نیوز، سورنا ستاری در دومین نشست شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، با تاکید بر شکل‌گیری رویکرد و دیدگاه جدید در پژوهش و فناوری حوزه دریا، تعریف اقتصاد دریا در کشور را لازمه اصلی پژوهش‌های حوزه دریایی  دانست و افزود: سال آینده به ظاهر وضع مناسبی دارد، اما پژوهشی  که با پول دولت انجام شود، اغلب وارد فاز تجاری نمی‌شود و نمی‌توان نتیجه آن را به طور ملموس در اختیار مردم قرار داد.


ستاری با بیان اینکه نقش دولت صرفا ایجاد کننده جرقه‌روشنایی راه پژوهش است، اما برافروختن آن توسط بخش خصوصی انجام شود، اظهار کرد: مادامی بخش خصوصی به امر پژوهش وارد نشود، نمی‌توانیم انتظار یک کار تجاری داشته باشیم. باید در حوزه پژوهش از ابتدا راه را طوری که بدانیم چه حاصلی توسط این پژوهش نصیب جامعه و مردم خواهد شد. رییس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، با تاکید بر اینکه با دید تجاری، باید مشخص شود قرار است پژوهش چگونه انجام و چه نتیجه‌ای حاصل کند، افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت اغلب دارای نتیجه و مسیر روشن‌تر است و می توان انتظار داشت در مدت معین یک کار به نتیجه تجاری برسد، این دیدگاه باید در پژوهش نیز وجود داشته باشد.


تفکر و خلاقیت نیروی انسانی، روح پژوهش است
رییس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، نگاه سخت‌افزاری و ابزار محوری، بدون در نظر گرفتن اهمیت خلاقیت و نوآوری نیروی انسانی متخصص به‌عنوان روح پژوهش را از آفات پژوهش طی سال‌های گذشته برشمرد و افزود: پیشران اصلی توسعه و نتیجه‌بخشی پژوهش، نیروی انسانی متخصص است در حالی‌که با دید نادرستی که در حوزه پژوهش طی سال‌های گذشته رایج بود، تصور می‌شد پژوهش توسط تجهیزات و ابزار به نتیجه می‌رسد. ضروری است دیدگاه سخت افزاری و ابزارمحوری اصلاح شود، چراکه این دیدگاه پژوهش را به مسیر صحیح خود نمی‌رساند. وی با بیان اینکه عامل نتیجه بخشی و روح پژوهش نیروی انسانی است، افزود: دلیلی ندارد صرفا همه تجهیزات، آماده و متلق به مجموعه پژوهشی باشد، بلکه توجه به تفکر، خلاقیت و نگاه اقتصادی پژوهشی موجب نتیجه بخشی آن خواهد شد.


معاون علمی و فناوری ریس جمهوری با تاکید بر بهره‌گیری و آشناسازی همه حوزه‌های پژوهشی کشور از جمله حوزه دریایی و دریانوردی با ظرفیت‌های موجود کشور گفت: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیش از 4500 دستگاه آزمایشگاهی به اشتراک گذاشته و این در حالی است که بخش قابل توجهی هنوز از ظرفیت های موجود در کشور در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی بی اطلاع هستند. ستاری ادامه داد: تمامی بخش‌های فعال کشور در حوزه پژوهش، می‌بایست ضمن آشنایی با  ظرفیت ها و توانمندی‌های موجود از طریق این شبکه، به توانمندی یکدیگر نسبت به هم آشنایی پیدا کنند. صرف‌نظر از این که تجهیزات و امکانات متعلق به چه بخشی است، باید همه بتوانند در راستای تحقق و نتیجه بخشی پژوهش از امکانات موجود استفاده کنند که شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی این زمینه را فراهم کرده است. وی افزود: معاونت علمی و شبکه آزمایشگاهی، در حال حاضر به محققان، نخبگان و شرکت‌ها تسهیلات تشویقی اعطا می‌کند تا از امکانات استفاده کنند و از طرفی آزمایشگاه ها مورد حمایت قرار می‌گیرند تا ضمن به کارگیری و اشتراک‌گذاری امکاناتشان بهترین سرویس را به مشتری ارائه کنند.


نگرش اقتصادی، لازمه نتیجه بخشی پژوهش
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با تاکید بر تمرکز بر اقتصاد دریایی، حوزه محیط زیست دریا و مزیت‌های بومی در حوزه دریایی، به ضرورت هدایت پژوهش در مسیر صحیح اشاره کرد و گفت: پژوهش در حوزه دریا، مانند پژوهش‌های مرز دانش، ممکن است تا حصول نتیجه تجاری چند سال به‌طول بیانجامد، اما همواره باید اساس پژوهش یعنی تفکر و نیروی انسانی در راس اولویت‌های یک امر پژوهشی مورد توجه قرار بگیرد. وی افزود: جایی‌که وظیفه بخش خصوصی است، نباید به هیچ وجه دولت ورود پیدا کند چراکه سرمایه دولتی ضمن ایجاد رانت و تراشیدن یک رقیب دولتی، صرفا مانعی جدی برای حرکت بخش خصوصی است.


توجه جدی‌تر به فرهنگ حوزه دریا
رییس ستاد توسعه توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، با اشاره به ضرورت اصلاح نگاه زیرساختی حوزه پژوهش گفت:  ما در حوزه دریا کم کار کرده‌ایم، لذا در امر فرهنگ‌سازی این حوزه راهبردی و به خصوص در حوزه دانش‌آموزی باید بیش‌تر هزینه شود و از طرفی، باید با تامین گرنت‌های پژوهشی و انجام حمایت‌ها، زیرساخت‌های مورد نیاز پژوهش تامین  شود. وی ادامه داد: مهم تفکر در پشت پژوهش است واگر پیش از تفکر پژوهش، نگران تامین و خرید تجهیزات مورد نیاز پژوهش باشیم، نتیجه آن بسیاری از پژوهش‌های ناکارآمد فعلی است و شرایطی می‌شود که اغلب پژوهشگاه‌های دولتی مبتلا به آن هستند.



  کد خبر : 1091
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :