پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ | Thu 12 Dec 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
گزارش ویژه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۵۴:۲۵

تولید نفت آزادگان جنوبی 50 هزار بشکه افزایش می‎یابد؛
برنامه‎ریزی برای افزایش تولید مرحله‎ای از میدان‎های غرب کارون

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از افزایش تولید روزانه نفت میدان آزادگان جنوبی با استفاده از دستگاه فرآورش سیار به میزان 40 تا 50 هزار بشکه خبر داد و گفت: همین اکنون اجرای این پروژه در حال گذراندن مراحل نهایی است که انتظار می‌رود تا پیش از پایان بهمن ماه امسال به بهره برداری برسد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از روابط عمومی شرکت نفت، از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم محور توسعه نفت بر میدان‌های مشترک نفت و گاز متمرکز شده تا سهم 7 درصدی این میدان‌ها در تولید نفت کشور ارتقا یابد؛ در این راستا طی چند سال اخیر تمرکز تولید از میدان‌های مستقل به میدان‌های مشترک تغییر جهت داده است. میدان‌های نفتی در منطقه غرب کارون، مخازن بکر و توسعه نیافته (Green Field) هستند و تفاوت اصلی آنها با دیگر مناطق نفتخیز ایران این است که در این میدان‌های در دست توسعه، با اجرای طرح‌های توسعه‌ای برنامه‌های افزایش تولید نفت شرکت ملی نفت ایران محقق می‌شود. در این گستره نفت خیز، دو میدان فوق عظیم و اصلی آزادگان و یادآوران که در حدود دهه اخیر کشف شده‌اند و از جمله بزرگترین میدان‌های نفتی جهان هستند که حجم ذخایر چشمگیر آنها در حدود 67 میلیارد بشکه نفت درجا برآورد می‌شود.

طرح‌های توسعه میدان‌های نفتی در غرب کارون امروز جزء مهم‌ترین پروژه‌های ملی کشور به شمار می‌روند و شرکت ملی نفت ایران بیشترین حمایت را از این پروژه‌ها داشته، بدیهی است بهره‌برداری از طرح‌های این منطقه، نقش بسیار چشمگیر و پراهمیتی در ایجاد افزایش ظرفیت تولید نفت و تأمین امنیت انرژی و در نتیجه افزایش قدرت چانه‌زنی جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی داشته و خواهد داشت. منطقه استراتژیک غرب کارون، بخش بزرگی از قلمرو کاری شرکت مهندسی و توسعه نفت است. این شرکت با توجه به راهبردی و پراهمیت بودن پروژه‌های ملی که در دست اجرا دارد، برای شتاب‌بخشی به بهره‌برداری مطلوب و به‌موقع از میدان‌های نفتی غرب کارون که بیشتر آنها مشترک است، همه توان خود را به کار گرفته است. همه دستگاه‌ها و نهادهای کشور نیز به نوعی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در توسعه میدان‌های نفتی غرب کارون مشارکت دارند و خوشبختانه همه آنها اولویت اجرای طرح‌های ملی این منطقه را درک کرده‌اند و برای بهره‌برداری هر چه زودتر از میدان‌های مشترک این منطقه، هر یک بسته به مأموریت ذاتی خود، مسیر توسعه را به گونه‌ای هموار کرده‌اند.

توسعه غرب کارون جز اصول کلیدی سیاست‌های کلی نظام است

در این رابطه مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ضمن گرامیداشت ایام مبارک دهه فجر، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه توسعه میدان‌های مشترک با کشورهای همسایه همواره جزء اصول کلیدی سیاست‌های کلی نظام در قالب چشم انداز و ابلاغیه مقام معظم رهبری بوده است، گفت: همه دولت‌ها همواره دستور و تاکید ویژه ای بر موضوع توسعه، تولید و بهره برداری از میدان‌های مشترک داشته اند و به این موضوع به عنوان یک ماموریت و راهبرد اساسی نگریسته اند. این دولت و دولت گذشته هم در این زمینه احساس مسئولیت بزرگی داشته و تلاش کرده اند که روند توسعه این میدان‌ها با شتاب بیشتری ادامه یابد. تورج دهقانی با اشاره به هدفگذاری تولید بیش از یک میلیون بشکه نفت از میدان‌های مشترک غرب کارون، افزود: شرکت متن همواره تلاش کرده تا در مسیر افزایش تولید از این میدان‌ها از هر روش متنوع و بدیعی استفاده کند. در این مسیر افزایش تولید مرحله ای طی یکی دو سال گذشته در دستور کار بوده و این امر توانسته سطح تولید را به میزان قابل قبولی افزایش دهد.

وی افزود: تلاش می‌شود تا افزایش تولید مرحله‌های بعدی از میدان‌های مشترک غرب کارون نیز تنظیم و برنامه ریزی شود و اقدام‌های اجرایی شکل بگیرد. دهقان با بیان اینکه سیاست افزایش مرحله ای و گام به گام برداشت از میدان نفتی یک امر فنی اقتصادی است، اظهار کرد: این اقدام دو ویژگی مثبت دارد نخست اینکه همزمان با افزایش برداشت، شناخت از میدان بیشتر می‌شود و از این طریق می‌توان تصمیمات توسعه ای بعدی را دقیق تر گرفت. دوم اینکه خواب سرمایه کمتر و اقتصاد پروژه بهتر می‌شود. طبیعتا همین ویژگی فنی و اقتصادی است که افزایش تولید فاز به فاز  و پلکانی را دیکته می‌کند.

برنامه ریزی برای افزایش تولید مرحله ای از میدان‌های غرب کارون

وی با بیان اینکه افزایش تولید مرحله ای از میدان‌های نفتی غرب کارون در دستور کار شرکت متن قرار دارد، گفت: میدان‌های این حوزه، میدان‌های بزرگی هستند و در پیک تولید می‌توانند چند صد هزار بشکه تولید کنند. برنامه متن در مورد توسعه این میدان‌ها این است که برای به حداقل رساندن خواب سرمایه و ایجاد حداکثر بازدهی با کمترین میزان سرمایه گذاری، افزایش تولید به صورت مرحله ای انجام شود. دهقانی در مورد مزیت افزایش تولید با استفاده از سیستم فرآورشی سیار، گفت: مهمترین ویژگی استفاده از این سیستم زمان است به این معنی که می‌توان در زمان کوتاه تری، افزایش تولید ایجاد کرد، در ضمن استفاده از این روش که یک روش بدیهی در کشور محسوب می‌شود و می‌تواند اقتصاد قوی تری را بر پروژه‌ها و روش اجرایی کار حاکم کند، به جد در دستور کار شرکت متن قرار دارد. وی در مورد نصب و راه اندازی پمپ‌های درون چاهی غرب کارون به عنوان یک روش ازدیاد برداشت، گفت: استفاده از این روش به طور قطع در دستور کار شرکت متن است منتهی استفاده از پمپ‌های درون چاهی و انجام این نوع عملیات، چون به درون چاه مربوط است، معمولا با ریسک و آزمون و خطا همراه می‌شود ولی به عنوان یک سیاست کلی در دستور کار است.

بررسی اثرات درآمدی و ایجاد فرصت‌های شغلی ناشی از افزایش تولید

دهقانی در توضیح اثرات درآمدی و ایجاد زمینه‌های اشتغال ناشی از افزایش تولید از میدان‌ها، گفت: به عنوان مثال افزایش 50 هزار بشکه ای نفت با احتساب قیمت 60 دلار برای هر بشکه، درآمد روزانه 3 میلیون دلاری و یک میلیارد دلاری در سال را به همراه دارد. وی ادامه داد: البته ذکر این نکته هم ضروری است که افزایش 50 هزار بشکه ای نفت به حفاری متوسط 35 تا 40 حلقه چاه جدید، احداث تاسیسات سطح الارضی، صرف زمان برای نصب تجهیزات و حفاری چاه‌ها و به حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری نیازمند است که این رقم در میدان‌های مختلف کمی متفاوت است. مدیرعامل شرکت متن افزود: بخش بالادستی صنعت نفت در مقطع توسعه، احداث و ایجاد پروژه، فرصت شغلی زیادی ایجاد می‌کند هر چند این امر در زمان بهره برداری تا حدودی کمتر می‌شود اما شغل‌ها پایدارتر است. در مجموع ایجاد اشتغال با رویکرد سیاست‌های اجتماعی که وزارت نفت سر لوحه کار خود قرار داده است می‌تواند به توسعه منطقه و توسعه اجتماعی کمک کند کما اینکه آمار موجود و روند اقدام‌های وزارت نفت طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد که جهت گیری‌ها به این سمت بوده است.

دهقانی با بیان اینکه سهم اشتغال مردم بومی در حوزه عملیاتی غرب کارون در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است، گفت: تمام تلاش شرکت متن این بوده که در حوزه‌هایی که امکان به کارگیری نیروهای بومی بوده، حتما از توان آنها استفاده شود. به گفته وی، توانمند سازی شرکت‌های دانش بنیان و کارگاه‌های کوچک خدمات فنی نیز از دیگر برنامه‌های شرکت متن است. به این معنا که با ایجاد زیرساخت‌های لازم، دریافت خدمات حین بهره برداری از این شرکت‌ها در دستور کار است. دهقانی با بیان اینکه سهم اشتغال بومی‌های منطقه در پروژه‌های توسعه ای غرب کارون طی سال‌های اخیر به شدت افزایش داشته است، گفت: این افزایش اشتغال بیشتر در مشاغلی بوده که امکان جذب داشته است. در اقدامات مربوط به ساخت جاده‌های دسترسی، ترمیم جاده، فعالیت‌های پشتیبانی و خدماتی نیز سعی شده از توان نیروهای بومی استفاده شود.

رویکرد حمایتی شرکت متن از سازندگان و کالاهای ساخت داخل

مدیرعامل شرکت متن در مورد فعالیت‌های این شرکت در راستای حمایت از ساخت داخل، گفت: رویکرد متن طی سال‌های اخیر در حوزه تامین منابع، کالا و خدمات از خارج به داخل تغییر پیدا کرده است به این معنا که هر جا زمینه استفاده از کالای داخلی وجود داشته باشد حتی موردی هم شده در دستور کار قرار می‌گیرد و در پروژه‌ها اعمال می‌شود. دهقانی اعلام کرد: به دلیل پراکندگی مناطق و وسعت عملیات، ممکن است در برخی مواقع از پیمانکارها و سازندگان داخلی درخواست کنیم که مشارکت در تامین کالاها و خدمات طرح‌های توسعه ای را از ما مطالبه کنند. وی با اشاره به توجه شرکت متن بر انجام فعالیت‌های زیست محیطی، گفت: در سال گذشته منطقه عملیاتی غرب کارون همزمان هم افزایش تولید و هم احیای 80 درصدی هورالعظیم را تجربه کرد که در اینجا جا دارد از تلاش همکاران که در شرایط سخت با وجود بارندگی، مه، دمای پایین و با تجهیزات خشکی با وجود آب کار کردند، قدردانی کنیم.

برنامه ریزی برای توسعه فاز دوم طرح‌های توسعه ای غرب کارون

دهقانی با بیان اینکه فاز نخست طرح‌های توسعه ای در حوزه غرب کارون یا به اتمام رسیده یا در حال طی کردن مراحل نهایی است، اظهار کرد: توسعه فاز دوم این طرح‌ها نیازمند برنامه ریزی، پیگیری و انعقاد قرارداد است. وی یادآور شد: در طی سال‌های گذشته مذاکره‌های خوبی با شرکت‌های مختلف انجام شد و در مقاطعی کار تا مرحله انعقاد قرارداد و حتی مقدمات انعقاد قرارداد پیش رفت که متاسفانه اعمال تحریم‌های آمریکا و شرایط ایجاد شده مانع انجام کار شد. دهقانی افزود: با وجود این شرایط، وزارت نفت بیکار ننشست و تلاش کرد تا ضمن ایجاد شرایط برای ورود شرکت‌های خارجی توانمند به ویژه در حوزه ازدیاد برداشت و فناوری، ایجاد و تقویت توان شرکت‌های داخلی در حوزه ازدیاد برداشت تحت عنوان اکتشاف و‌تولید را برنامه ریزی کند.وی ادامه داد: هم اکنون با شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی مذاکرات انجام و توافقنامه و تفاهمنامه‌هایی امضا شده که اکثرا در مرحله تهیه  یا نهایی سازی پیشنهاد است و بعضا هم قرارداد امضا شده مانند قرارداد طرح توسعه میدان‌های سپهر و جفیر با شرکت پاسارگاد؛ در شرایط حاضر این سیاست ادامه دارد و تلاش می‌شود که تقویت شود.

به گفته دهقانی ممکن است در فرآیند ازدیاد برداشت نیاز به فناوری‌های روز و دانش روز دنیا داشته باشیم اما در حوزه فعالیت‌های جاری با توجه به توانمندی‌های داخلی که طی سال‌های اخیر حاصل شده به ویژه در حوزه تامین کالا، حفاری، تامین تیوبینگ، کیسینگ، شیرآلات، تجهیرات درون چاهی، سرچاهی و حتی تجهیزات دوار در سایزهای مختلف می‌توان از ظرفیت‌های داخلی استفاده کرد و شتاب توسعه را افزایش داد. وی افزود: وزارت نفت همواره به استفاده از توان و ظرفیت داخل توجه ویژه ای داشته و با وجود انجام مذاکره با خارجی‌ها، به هیچ وجه به توانمندی داخلی بی توجه نبوده به طوری که طی سال‌های اخیر سهم پیمانکاران و‌سازندگان ایرانی در اجرای پروژه ای توسعه صنعت نفت افزایش چشمگیری داشته است. دهقانی با تاکید بر اینکه حوزه عملیاتی غرب کارون باید عرصه ارتقاء توانمندی‌های داخلی باشد، گفت: ما هم از حضور و فعالیت‌های شرکت‌های خارجی استقبال می‌کنیم و هم به توانمندی داخلی باور داریم.

تشریح آخرین وضعیت طرح‌های توسعه ای غرب کارون

وی از افزایش تولید روزانه نفت میدان آزادگان جنوبی با استفاده از دستگاه فرآورشی سیار به میزان 40 تا 50 هزار بشکه خبر داد و گفت: همین اکنون اجرای این پروژه در حال طی مراحل نهایی است که انتظار می‌رود تا پیش از پایان بهمن ماه امسال به بهره برداری برسد. مدیرعامل شرکت متن توضیح داد: میدان آزادگان جنوبی در سال گذشته دو مقطع افزایش تولید را تجربه کرد. مرحله نخست افزایش تولید نفت به میزان 35 هزار بشکه با وارد مدار شدن 27 حلقه چاه در خردادماه محقق شد. دومین مرحله افزایش تولید نیز آبان ماه سال گذشته با وارد مدار شدن 25 حلقه چاه و افزایش 25 تا 30 هزار بشکه ای نفت محقق شد. در مجموع میدان آزادگان جنوبی در سال گذشته افزایش تولید 65 تا 70 هزار بشکه ای در روز را تجربه کرد.

به گفته دهقانی، سرعت توسعه میدان آزادگان جنوبی که از سوی پیمانکاران EPC به صورت داخلی در حال انجام است به هیچ وجه کم نشده و  با شتاب ادامه دارد. وی در مورد طرح توسعه میدان یاران شمالی گفت: این طرح یکی از طرح‌های بیع متقابل است که از سوی شرکت ایرانی توسعه نفت و گاز پرشیا، تأمین مالی شده و مراحل توسعه آن بر اساس برنامه در حال انجام است. دهقانی در مورد آخرین وضعیت توسعه میدان آذر، گفت: برای توسعه فاز دوم این میدان نیز با مجموعه اویک و صندوق‌های بازنشستگی نفت مذاکراتی انجام شده و انتظار می‌رود به زودی قرارداد توسعه ای این میدان امضا شود.

مدیرعامل شرکت متن در مورد طرح توسعه میدان یادآوران گفت: در مورد این طرح توسعه ای چون منافع ملی در اولویت است، راهبردهای کلان و حاکمیتی را وزارت نفت تعیین می‌کند اما در صورتی که احساس کنیم خارجی‌ها به دنبال هدر دادن زمان هستند به هیچ وجه معطل نخواهیم ماند و با توجه به بضاعت داخلی که شامل منابع مالی، فنی و ظرفیت‌های آماده به کار است، سیاستگذاری لازم انجام خواهد شد؛ البته ملاحظات فراتر از نفت هم در این میان تاثیرگذار است. تعاملاتی بین دستگاه‌های دیپلماسی خارجی و نفت حتما وجود دارد و با هماهنگی مسائل پیش خواهد رفت. وی توضیح داد: طرح احداث مخازن و خط لوله گوره و جاسک نیز یک طرح استراتژیک و راهبردی برای کشور است که مراحل اجرایی آن بر اساس برنامه زمانبندی با نظارت مستمر در حال انجام است.



  کد خبر : 6270
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :