باشگاه خبری فراساحل: سید کاظم وزیری هامانه در آیین گشایش دوازدهمین همایش بینالمللی انرژی از وجود ظرفیتهای گسترده در ایران که میتواند جایگاه این کشور را در بازارهای نفت و گاز جهان تثبیت کند خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا به محل برگزاری همایش بینالمللی انرژی کیش که با حضور شرکت کنندگان خارجی از کشورهای مختلف افتتاح شد، سید کاظم وزیری هامانه، قائم مقام وزیر نفت در مراسم گشایش این همایش و نمایشگاه پتانسیلهای عظیم نفت و گاز ایران را عاملی برای بدل شدن سومین تولیدکننده عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به بازیگر کلیدی در بازار انرژی جهان خواند و گفت: وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در کشور علاوه بر تامین نیازهای داخلی می تواند زمینه ساز توسعه تعاملات بینالمللی بوده و جایگاه کشورمان را در بازار پر رونق انرژی جهان تثبیت کند.
هامانه گفت: در شرائط پساتحریم امکان افزایش تولید منابع هیدروکربوری در جهت ایجاد ثروتهای مولد و پایدار و شتاب بخشیدن به رشد همه جانبه کشور فراهم و آیندهای بسیار روشن پیش روی ما ترسیم شده است. در افزایش تولید منابع هیدروکربوری توجه به مولفههای مهمی از جمله آمایش سرزمین، تامین نیاز داخلی نفت و گاز و فرآوردهها و محصولات پتروشیمی و ملاحظات زیست محیطی در بهرهگیری از ظرفیتها و منابع هیدروکربوری ضروری است.
قائم مقام وزیر نفت افزود: در شرائط پسا تحریم استفاده بهینه و هدفمند از توان بخش خصوصی فعال در عرصه نفت و گاز و تقویت ارتباط بخشهای دولتی و خصوصی حرکت در مسیر موفقیت و رونق اقتصادی را تسهیل میکند. وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اهمیت اقتصاد مقاومتی در توسعه همه جانبه کشور گفت: در دوران پسا تحریم ایران میتواند با عمل بر محور اقتصاد مقاومتی و تقویت صنعت نفت مسیر شتابان توسعه را طی کند و به همین دلیل در سیاستها و راهبردهای برنامه ششم توسعه، اقتصاد مقاومتی محور تدوین برنامههاست.
هامانه اظهار داشت: تکیه بر نیروی انسانی توانمند و فرهیخته به عنوان سرمایهای ارزشمند، در صنعت نفت کشور با ایجاد اشتغال مولد، کشور را به صورت جهشی در مسیر تحقق اهداف توسعهای به پیش میبرد. وی تاکید کرد: ذخایر بزرگ انرژی و گنجینه ارزشمند نیروی انسانی جوان، توانمند و مجرب نیروی محرکه شتابان توسعه اقتصادی کشورخواهد بود. قائم مقام وزیر نفت با تاکید بر لزوم تغییر نگرش به درآمدهای حاصل از نفت و گاز در سیاستهای ابلاغی برنامه ششم توسعه کشور اظهار داشت: این درآمدها باید از منابع تامین بودجه عمومی به منابع سرمایهای و زاینده اقتصادی بدل شود و برای دستیابی به این اهداف، ایجاد زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و کاهش شدت انرژی ضروری است. ضمن اینکه باید علاوه بر بهرهبرداری و توسعه میدانهای نفت و گاز بویژه میدانهای مشترک به اجرایی شدن سیاستهای کلی اصل ٤٤ توجه جدی داشت.
هامانه با بیان اینکه ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز و توسعه تولید کالاهای مصرف کننده انرژی که دارای بازدهی بهینه هستند محقق میشود گفت: این رویکرد در قالب توسعه همه جانبه پایدار، دانش بنیان، مردمی و عدالت بنیان و برای دستیابی به رشد اقتصادی شتابان، پویا و پایدار مد نظر دولت است. قائم مقام وزیر نفت گفت: ارتقای صنعت نفت به عنوان صنعتی سرآمد، در آمدزا با تکیه بر توانمندیهای داخلی و همکاریهای بینالمللی از اهداف کلان وزارت نفت در برنامه ششم توسعه است.
وی افزود: وزارت نفت در راستای تحقق اهداف چشم انداز نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید ویژهای بر راهبرد اقتصاد مقاومتی داشته و برنامههای توسعهای صنعت نفت با محوریت اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال ٩٣ در حوزههای مختلف بالادستی با تاکید بر توسعه میدانهای مشترک و پایین دستی شامل گاز رسانی، ساخت پالایشگاه و پتروشیمی با جدیت پیگیری میشود. وزیری هامانه افزود: در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی خروج غیر تورمی از رکود و حمایت از ساخت داخل، ١٠ قلم اصلی کالای پرمصرف داخلی انتخاب شده و اقدامات سریع و موثری در جهت عملیاتی کردن مراحل ساخت این کالاها انجام شده است.
همچنین تدوین نقشه راه وزارت نفت از زمان ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از اسفندماه ٩٢ در وزارتخانه پیگیری و در نهایت برنامه اقتصاد مقاومتی صنعت نفت در پنجم خردادماه ٩٣ به تصویب شورای اقتصاد رسید. قائم مقام وزیر نفت با اشاره به لزوم تحلیل دقیق شرائط داخلی و بیرونی صنعت نفت و شناخت نقاط ضعف و قوت برای تبدیل تهدیدها به فرصتها گفت: بررسی راهکارهای دستیابی ایران به جایگاه مطلوب در بازار انرژی بینالمللی، وضع کنونی منابع نفت و گاز و تعیین اولویت و چگونگی مصرف منابع انرژی برای تدوین نقشه مسیر توسعه و پیشرفت صنعت نفت ضروری است.
وزیری هامانه با بیان این که اصلیترین مزایای اقتصاد ایران را باید در صنعت نفت جستجو کرد اظهار داشت: با تکیه بر صنعت نفت ضمن حفظ استقلال بودجه کشور از در آمدهای نفتی زمینه لازم برای توسعه اقتصادی پایدار کشور فراهم میشود. وی پیشبرد دیپلماسی اقتصادی و انرژی ایران، کمک به تضمین امنیت ملی کشور از طریق توسعه همکاریها و تعاملات منطقهای و بینالمللی و نیز سهم عمدهای از تولید ناخالص داخلی و درآمدهای ارزی کشور و امکان تامین ٩٥ درصد انرژی اولیه مورد نیاز کشور را از اصلیترین مزیتهای صنعت نفت برشمرد.
لازم به ذکر است: دوازدهمین همایش و نمایشگاه بینالمللی کیش با حضور سید کاظم وزیری هامانه قائم مقام وزیر نفت، مونسان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، جوزپه پریزوسو عضو شورای جهانی انرژی ایتالیا و جمعی از فعالان این حوزه در مرکز همایشهای بینالمللی کیش آغاز به کار کرد .در این نمایشگاه که از امروز تا ٢٤ دیماه در محل برگزاری نمایشگاههای بینالمللی کیش دایر است آخرین فرصتها و ظرفیتهای سرمایهگذاری و سرمایهپذیری و دستاوردهای سازندگان و تولیدکنندگان نفت، گاز، پتروشیمی، آب و برق و انرژیهای نو ارائه میشود. در این رویداد اقتصادی ١٦٠ شرکت داخلی و ٣٥ شرکت خارجی آخرین دستاوردهای خود را در معرض دید مخاطبان قرار میدهند .
کد خبر : 998