باشگاه خبری فراساحل: دوران بازارگیری و بازارگردانی صدرا دوباره شروع خواهد شد به صورتی که پس از توافق هستهای و در یک ماه گذشته با هشت هیات از کشورهای ترکیه، سنگاپور، هلند، فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی و چین مذاکرات و رایزنیهایی برای همکاری داشته است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، مدیرعامل شرکت کشتیسازی صدرا درباره برنامههای شرکت متبوعش پس از لغو تحریمها، با اشاره به اینکه برنامهها و تدابیر برای آن زمان بسیار مفصل است، گفت: چگونگی اجرای برنامهها و تدابیری که ما و شرکتهایی همچون ما برای دوران پساتحریم اندیشیدهایم، بستگی به چگونگی تعامل دولت با کشورهای دیگر و متقابلا برخورد آنها با ما بستگی دارد. قباد چوبدار اظهار داشت: این رفتار میتواند برنامهریزیهای ما را به مسیرهای اولویتدار منحصر کند مثلا مسلم است که رفع عقبماندگیها در صنعت نفت و گاز، بهدستآوردن سهم تولید در بازار نفت و به روز کردن تاسیسات این صنایع از اولویتهای ایران است و از آنجایی که شرکت صدرا هم در بخش «آنشور» و هم در بخش «فراساحل» دارای ظرفیتهای خوبی است، بنابراین میتواند هم از جانب خارجیها و هم از جانب دولت برای انجام چنین کارهایی مورد استقبال قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه شرکت صدرا قابلیت انعطافپذیری دارد، یادآور شد: دوران بازارگیری و بازارگردانی صدرا دوباره شروع خواهد شد؛ زیرا صدرا هم در بخش خشکی و هم در بخش دریایی تبحر دارد و به راحتی میتواند در ساخت پالایشگاه، پتروشیمی، پل، بندر، سازه دریایی و کشتی و شناورهای مختلف نقشآفرینی کند. رییس هیات مدیره شرکت کشتیسازی صدرا گفت: صدرا جزو معدود شرکتهایی است که برنامه استراتژیک خود را برای دوران پساتحریم از پنج سال گذشته توسط یک گروه مشاوری هلندی به نام «برگرلند» تدوین کرد اما از آنجایی که فضای کشور برای اجرای آن آماده نبوده است این برنامه همچون کتابی درقفسه مانده بود که اکنون در اندیشه به روز کردن آن هستیم تا بتوانیم مطابق با آن گام برداریم.
چوبدار با اشاره به اینکه در دوران ریاست جمهوری روحانی، رفت و آمدهای تجاری و صنعتی بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: مذاکرات و تعاملات شرکت صدرا با همتایان خود در دیگر کشورها که علاقهمند به حضور در ایران و کسب سهمی از این بازار هستند بیشتر شد، زیرا بازار ایران منحصر به خود این کشور نیست و بحث اصلی یافتن راه ارتباطی با دیگر کشورهای نفتخیز منطقه است که بازار بسیار بزرگی را تشکیل میدهند. وی در پاسخ به این پرسش که پس از حصول توافق هستهای با کدام کشورها مذاکرات داشتهاید؟ با اعلام اینکه در یک ماه گذشته با هشت هیات از کشورهای مختلف مذاکراتی داشتهایم، تاکید کرد: ترکیه، سنگاپور، هلند، فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی و چین کشورهایی هستند که شرکتهای آنها با ما برای همکاری مذاکره داشتند. مدیرعامل شرکت کشتیسازی صدرا با اشاره به حضور یک شرکت مشترک ایتالیایی – فرانسوی در ایران برای مذاکره با صدرا، افزود: نماینده سرمایهگذاری سنگاپوری ها با نماینده وزارت امور خارجه خودمان به ایران آمده بودند که مذاکرات خوبی با آنها صورت گرفت همچنین کره جنوبی و چین که همیشه با ما همکاری داشته و در صف اول هستند نیز از مذاکره با ما دست برنداشتهاند.
خارجیها به بازار ایران نیاز دارند
وی درباره میزان نتیجه بخش بودن این مذاکرات گفت: ما نباید به آنها امیدوار باشیم بلکه آنها هستند که باید به حضور در ایران و همکاری با ایرانیها امید داشته باشند، آنها به بازاری همچون ایران نیاز دارند بویژه آنکه در صورت لغو تحریم ها بازار ایران برای آنها بازاری بسیار بزرگ با ظرفیت بالا، امن، سرمایهدار و البته عقب مانده در بعضی از تکنولوژیها است. چوبدار با بیان اینکه دوران مدیریت ایران در بازارها آغاز خواهد شد، گفت: این شرکت های خارجی هستند که باید منتظر پذیرش ایران بمانند. رییس هیات مدیره شرکت کشتی سازی صدرا با اشاره به اینکه ایران پس از لغو تحریم ها میتواند تاثیر شرایط خودش را در قرادادها و همکاری ها بیش از گذشته کند، گفت: نه تنها در کشتیسازی و صنایع دریایی بلکه در همه صنایع کشور باید قراداد همکاری ما با دیگران به صورت برد-برد تنظیم شود.
به دنبال رفع عقب ماندگی نرمافزاری خود هستیم
رییس هیات مدیره شرکت کشتیسازی صدرا گفت: ما نگران آن هستیم که ظرفیتی را که در صنعت فراساحل در دوران تحریم به سختی به دست آوردهایم بدون استفاده رها شود بخصوص که ما در دوران تحریم ظرفیتهایی را ایجاد کرده و در این حوزه به قولی آبدیده شدهایم و نمیخواهیم آنها را از دست بدهیم. چوبدار با اشاره به اینکه بیشتر همکاری ما با کشورهای دیگر در زمینه علمی و نرمافزاری خواهد بود، تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم تا نیروی انسانی و پرسنل خود را مطابق با علم و تکنولوژی روز دنیا کرده و حتی از تکنولوژی منطقه پیشتر رویم و پس از آن در زمینه علمی از نرمافزارهای مختلف آنها که در چند سال تحریم به آنها دسترسی نداشتیم استفاده کنیم. وی گفت:ما از روشهای جدید در این حوزه عقب ماندهایم و آنها هم به دنبال این هستند تا تکنولوژی های خود را به بازاری که ظرفیت تولید دارد، وارد کنند بنابراین ما باید بتوانیم از لحاظ صنایع دریایی به خصوص کشتیسازی، هاب منطقه شویم به طوری که شرکتهای خارجی با مرکزیت ایران و در ایران برای کشورهای منطقه تولید کنند.
افراماکسها به دست صاحب خود میرسند
مدیرعامل شرکت کشتی سازی صدرا درباره رایزنی های انجام شده برای تعیین تکلیف چهار فروند کشتی نفتکش افراماکس 113 هزارتنی سفارشی ونزوئلا و تحویل اولین شناور از این سری به طرف ونزوئلایی، گفت: خوشبختانه در ماههای اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت و شورای عالی صنایع دریایی همکاریهای خوبی با ما در زمینه افراماکسها داشتهاند و مطمئنا اگر تحریم ها لغو شود هم ما میتوانیم به تعهدات خود در این زمینه کاملا جامه عمل بپوشانیم و هم طرف ونزوئلایی میتواند به دور از فشار تحریمها، شناورهای خود را تحویل بگیرد بنابراین با لغو تحریمها افراماکس ها به دست صاحب خود میرسند.
کد خبر : 703
منبع: مارین تایمز