باشگاه خبری فراساحل : ایران در صدد تغییر کریدور نفتی خود به دریای عمان است (منتخب دیگران)

باشگاه خبری فراساحل: نشریه ایتالیایی 'انرجیااولتره' با اشاره به نزدیک شدن تحریم‌‌های آمریکا علیه ایران، نوشت: ایران در صدد دور زدن تنگه هرمز و انتقال ساختارهای صادراتی نفت به خلیج عمان در بندر جاسک است، جاییکه قصد ساخت یک پایانه جدید را دارد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، نشریه آنلاین تخصصی انرژی 'energiaoltre' روز سه شنبه نوشت : بازارهای جهانی انرژی پس از اعلام تحریم‌‌های جدید امریکا علیه ایران، به جنب و جوش افتاده اند. فشارهای دولت ترامپ بر روی ایران همچنان رو به افزایش است . هر چند مقامات ایرانی همواره تهدید به بستن تنگه هرمز می‌کنند، اما با توجه به نزدیکی پایگاه‌‌های آمریکایی و همچنین حضور امارات چنین اقدامی تقریبأ غیرممکن به نظر می‌رسد. آنچه بیشتر به واقعیت می‌نماید این است که تهران در فکر دور زدن تنگه هرمز و دو جزیره خارک و لاوان است که نزدیک به 95 درصد از صادرات نفت ایران از آنجا صورت می‌گیرد.

این نشریه افزود: جزیره خارک پایانه اصلی صادرات نفت ایران به شمار می‌رود و در بخش شمالی خلیج فارس و در برابر سواحل کویت واقع شده است. صادرات نفت ایران علیرغم فشارهای امریکا به صفر نخواهد رسید و با توجه به احتیاط فزاینده شرکت‌‌های کشتیرانی بین المللی در حمل نفت ایران، به احتمال فراوان این کشور از این پس برای حمل بشکه‌‌های نفت بیش از گذشته بر ناوگان باری خود تکیه خواهد کرد. در عین حال ایران قصد دارد برای صادرات نفت خود پایانه ای را در خارج از خلیج فارس تاسیس کند و حسن روحانی رییس جمهوری ایران چند روز پیش از قصد این کشور برای انتقال بخش بزرگی از زیرساخت‌‌های صادرات نفت خود به دریای عمان خبر داد. این طرح پایانه نفتی جدید ایران در بندر جاسک به ارزش دو میلیارد دلار قرار است در مرحله نخست، صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت را تضمین بکند. ظرفیت ذخیره سازی در مرحله اول برابر با 10 میلیون بشکه است که می‌تواند در فاز دوم به 30 میلیون بشکه افزایش پیدا کند و احداث دو پالایشگاه نیز در همان محل پیش بینی شده است. طرح بندر جاسک قرار است در سال 2021 به بهره برداری برسد.

روسیه و چین می‌توانند در بخشی از این طرح سرمایه گذاری کنند، اما بیش از گذشته تحت فشار تحریم‌‌های امریکا قرار خواهند گرفت. در حال حاضر فقط سرمایه گذاران ایرانی در این طرح حضور دارند. تغییر دولت در ایران و انتخاب فردی تندروتر از روحانی می‌تواند باعث افزایش حمایت سیاسی از این طرح بشود اما نمی‌تواند به بنای آن سرعت ببخشد. با توجه به موانع مختلف موجود بر سر راه این طرح می‌توان انتظار داشت که بنای آن در پنج سال آینده به پایان برسد و در هر صورت تا آن زمان ایران مجبور به استفاده از جزیره خارک به عنوان پایانه نفتی اصلی خود خواهد بود. در عین حال فشارهای فزاینده واشنگتن بر کشورهای خریدار نفت ایران باعث شده که به رغم اعتراضات این کشورها به تحریم‌‌های امریکا، صادرات نفت ایران سیر نزولی را طی کند. امریکایی‌‌ها در عین حال دیگر تولیدکنندگان نفت مانند عربستان و روسیه را به افزایش تولیدات خود برای جبران کاهش تولید ایران تشویق می‌کنند.

اما همه کشورها از تحریم‌‌های امریکا علیه ایران پیروی نمی‌کنند. از مواضع مقامات هندی اینگونه برمی آید که این کشور حتی پس از ماه نوامبر آینده نیز به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد. برای هند جایگزین کردن نفت ایران دارای هزینه‌‌های بسیار گزافی است و پیشنهاد امریکا برای فروش نفت امریکا به جای نفت ایران به همین دلیل از سوی دهلی نو پذیرفته نشده است. چین نیز همچنان به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهد ولی از این پس محموله‌‌های نفتی از ایران را با نفتکش‌‌های شرکت ملی ایران حمل خواهد کرد .



  کد خبر : 5888
 
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۱۶:۲۳