باشگاه خبری فراساحل: بخش فرانسوی زبان خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت، در حالی که به نظر میرسد رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد جهان را علیه ایران بسیج کند، اما اجرایی شدن تهدیدهای تهران مبنی بر بستن تنگه هرمز، بار دیگر شرایط را برای تکرار بحران انرژی سال 1973 فراهم خواهد کرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از اسپوتنیک، آمریکا تهدید کرده است به طور کامل مانع از صادرات نفت ایران میشود. این شرایط ایران را از اصلی ترین منبع درآمد خود و جهان را از میزان قابل توجهی سوخت محروم میکند. آمریکا در حال چانه زنی با هند و چین است تا آنها را با خود همراه کند. اما اکنون بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی این پرسش را مطرح میکنند که اگر ترامپ به همه خواستههای خود در سطح بین المللی برسد، چه عاقبتی در انتظار جهان خواهد بود؟ ایران میزان صادرات نفت قابل توجهی دارد که جایگزین کردن آن دشوار خواهد بود.
یک کارشناس روس معتقد است که کنار گذاشتن نفت ایران خلاء گسترده ای در بازار ایجاد میکند و قیمت نفت افزایش خواهد یافت. توقف صادرات نفت برای ایران و مقامات این کشور خطرناک خواهد بود. در واکنش به تهدیدهای ترامپ، ایران با تهدید بستن تنگه هرمز وارد میدان شده است؛ تنگه ای که شریان عبوری بیش از بیست درصد از نفت مورد نیاز جهان است. اگر ایران گزینه دیگری پیش رو نداشته باشد، بدون شک تهدید خود را عملی خواهد کرد و اجرای این تهدید، تبعات وحشتناکی برای منطقه آشوب زده خاورمیانه به دنبال خواهد داشت. این کار ایران موجب کمبود در بازار نفت جهان خواهد شد و یک بحران انرژی که بسیار بدتر از بحران انرژی سال 1973 خواهد بود به وجود میآورد.
در این صورت جهان نه تنها از نفت ایران محروم خواهد شد بلکه امکان انتقال نفت از کویت و عربستان سعودی و گاز طبیعی مایع (LNG) از قطر وجود نخواهد داشت. در ادامه این گزارش آمده است: این بار آمریکا بر ممنوعیت کامل صادرات نفت ایران تاکید دارد. این شرایطی است که تهران در آخرین دوره اعمال تحریمها با آن رو به رو نبود. با این حال، کارشناسان اعتقادی به حذف کامل نفت ایران ندارند. واسیلی تانورکوف کارشناس روس میگوید کشورهای آسیایی حتی در زمان تحریمهای گذشته به خرید نفت از ایران ادامه دادند. در حال حاضر هم اروپا تایید نکرده است که از واردات نفت ایران صرف نظر خواهد کرد. در نهایت همه این رویدادها میتواند به نفع چین باشد. زمانی که اروپاییها و آمریکا بازار ایران را ترک کنند، چین بیشتر در بازار نفت ایران و دیگر بخشهای اقتصادی این کشور حضور خواهد داشت.
کد خبر : 5637