باشگاه خبری فراساحل: معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برگزاری نخستین مناقصات طرح نگهداشت و افزایش تولید این شرکت، اعلام کرد: با اجرای ۳۴ بسته کاری تعریف شده در این طرح به ارزش بیش از ۶ میلیارد دلار، فضای کار مناسبی برای رونق فعالیت در بخش پیمانکاری و ساخت داخل صنعت نفت ایجاد میشود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازشانا، غلامرضا منوچهری به تشریح آخرین وضعیت بستههای کاری طرح نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی نفت ایران پرداخت و گفت: این بستهها مربوط به طرحهای شرکتهای ملی مناطق نفتخیز جنوب، نفت فلات قاره ایران و نفت مناطق مرکزی ایران است که در مسیر مطالعات طرح، از مشاوره شرکتهای پتروپارس (برای بستههای کاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب) و اویک (برای بستههای کاری شرکت نفت فلات قاره و نفت مناطق مرکزی) استفاده کردیم و با بهرهمندی از دیگر ملزومات، به اسناد قابل قبولی برای اجرای مدون طرح دست یافتیم.
منوچهری ادامه داد: با اجرای این بستههای کاری که به طور کامل قرار است با اتکا به توانمندیهای داخلی پیش رود، صنعت پیمانکاری کشور در بخش نفت به حرکت درمیآید؛ دکلهای دریایی و خشکی موجود به کار گرفته میشوند و شاهد اشتغالزایی قابل توجهی نیز خواهیم بود. وی با اشاره به نامگذاری امسال تحت عنوان «سال حمایت از کالای ایرانی»، به بهرهمندی از توان سازندگان ایرانی در اجرای این بستههای کاری اشاره کرد و گفت: به طور میانگین حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد پروژهها به بخش تامین تجهیزات مربوط میشود که با تاکید وزیر نفت، استفاده از تجهیزات ساخت داخل الزامی است. به این منظور، به همت معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت فهرستی از تجهیزاتی که در داخل کشور ساخته میشود تهیه و به قراردادهای نگهداشت و افزایش تولید ضمیمه شده است. منوچهری با بیان اینکه جز در ۲ مورد استثنا، به هیچ عنوان واردات کالاهای مورد نیاز طرح مجاز نیست، درباره این موارد توضیح داد: این موارد شامل کالاهایی میشود که یا اصلا در ایران ساخته نمیشود یا بهطور محدود ساخته میشود و حجم تولید داخلی آن، جوابگوی نیازهای صنعت نفت نیست. به گفته معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، اگرچه امروز صنعت نفت با کمبود منابع مالی روبهروست، اما ظرفیتهای اجرایی خوبی در صنعت نفت کشور به وجود آمده که میتواند در پیشبرد بسیاری از طرحها و پروژهها اثربخش باشد.
تامین بیش از ۵۰ درصد تجهیزات از محل تولیدات سازندگان خوزستانی
وی گفت: پیشبینی میشود بیش از ۵۰ درصد تجهیزات مورد نیاز در این بستههای کاری از طریق سازندگان داخلی فعال در استان خوزستان تامین و مایه دلگرمی فعالان اقتصادی این استان شود. منوچهری از برگزاری مناقصات میدانهای سیوند و اسفند در شرکت نفت فلات قاره ایران و منصوری آسماری، رامشیر، گچساران خامی، لالی آسماری، کبود و نرگسی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خبر داد و افزود: مناقصه میدان دانان در نفت مناطق مرکزی ایران نیز در دست اقدام است و به تدریج مناقصات دیگر پروژهها از جمله رسالت، فروزان، نفتشهر، سعادتآباد و ... نیز برگزار خواهد شد. به گفته این مقام مسئول، پروژهها به طور طبیعی از نظر درصد کار سطحالارضی و تحتالارضی متفاوتند؛ بهطور مثال در پروژهای مثل رامشیر، ۷۶ درصد هزینهها مربوط به بخش سطحالارضی است و در پروژهای بیش از ۸۰ درصد هزینهها به فعالیتهای تحتالارضی مرتبط است.
منوچهری از دعوت ۱۷ شرکت اکتشاف و تولید ایرانی برای حضور در این مناقصات خبر داد و گفت: ۱۳ شرکت حفاری نیز از سوی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت احراز صلاحیت شدهاند که میتوانند در این مناقصات حضور یابند و ۲۲ شرکت پیمانکار EPC رتبه یک نفت و گاز نیز دعوت شدهاند که این تعداد تا ۱۷۹ شرکت افزایش خواهد یافت. وی با بیان اینکه بستههای کاری عنوان شده در قالب قراردادهای EPC اجرایی و با تکیه بر ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، بازپرداخت آن از محل عواید میدان تامین خواهد شد، افزود: با اجرای کامل این طرح، بیش از ۴۰۰ هزار بشکه نفت به ظرفیت تولید روزانه کشور اضافه میشود. امسال همه مناقصهها برگزار خواهد شد و مجموع فعالیتهای پیشبینی شده، رونق قابل توجهی را در صنعت ساخت تجهیزات نفتی، بخش پیمانکاری نفت و شرکتهای خدمات حفاری ایجاد خواهد کرد.
تکمیل عمده فعالیتهای توسعهای پارس جنوبی تا پایان سال
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود، به پیشبرد فعالیتهای توسعهای در میدان پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: از بین پروژههای موسوم به ۳۵ ماهه که الان حدود ۱۰۰ ماه از آنها میگذرد، توسعه فازهای ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴ باقیمانده است که فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ و بخش دریایی فاز ۱۴ به طور کامل تا پایان امسال تکمیل شده و تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ به سال ۹۸ موکول میشود. وی با اشاره به آغاز تولید ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در فاز ۱۴ پارس جنوبی از اوایل امسال، ادامه داد: در سه ماه آینده، ۵۰۰ میلیون فوت مکعب دیگر به ظرفیت تولید گاز در این فاز افزوده و بخش خشکی این فاز در سال آینده تکمیل میشود. منوچهری در عین حال به برنامهریزی برای تکمیل فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی تا پایان امسال اشاره کرد و گفت: پالایشگاههای این ۲ طرح پاییز امسال به مدار میآیند و با اقدامهایی که امسال در پارس جنوبی انجام میشود، در مجموع تا پایان سال بالغ بر ۱۲۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت فعلی تولید روزانه گاز این میدان که ۵۷۰ میلیون مترمکعب است افزوده خواهد شد. وی یادآور شد: این افزایش تولید، ظرفیت ایران را برای صادرات گاز افزایش میدهد.
منوچهری در ادامه، درباره روند فعالیتها در فاز ۱۱ پارس جنوبی توضیح داد: طراحیها و مناقصات این طرح توسعهای انجام شده و نتایج مناقصات در شرف ابلاغ است. ما زمان را از دست ندادهایم و همانطور که پیش از این هم اعلام شده، در صورت قطعی شدن عدم حضور توتال، راهبری طرح به سیانپیسی یا در غیر این صورت، به پتروپارس واگذار میشود. برخی میپرسند چرا این طرح از ابتدا به پتروپارس واگذار نشد؟ که در پاسخ باید گفت ما درباره اجرای بخش دوم طرح توسعه یعنی فشارافزایی همچنان دغدغه داریم، چراکه فناوری مورد نیاز برای اجرا در این طرح به طور کامل در اختیار هر شرکتی حتی سیانپیسی نیست. منوچهری به ادامه روند توسعه در غرب کارون با تمرکز بیشتر بر میدان آزادگان جنوبی هم اشاره کرد و گفت: به زودی توسعه فاز دوم میدان یادآوران آغاز میشود و مذاکرات قراردادی برای توسعه میدانهای یاران، آذر و چنگوله نیز در جریان است. وی درباره فعالیتهای توسعهای در خزر نیز به توافق اخیر ایران و آذربایجان اشاره کرد و افزود: با وجود تمام پیچیدگیها و سختیهای کار در خزر از جمله عمق زیاد آب و نیاز به فناوریهای هایتک و سرمایهگذاریهای کلان، امیدواریم پیشبرد این توافق بتواند به تحقق برخی اهداف توسعهای ایران در خزر کمک کند.
کد خبر : 5440