باشگاه خبری فراساحل: با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی کتاب "بهآباندازی شناورها "ship – launching" بهمنظور تشریح جامع روشهای بهآباندازی و از آبگیری کشتی، منتشر شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اگر بخواهیم بهطور خلاصه وضعیت علم بهآباندازی و از آبگیری کشتي در ايران را توصیف کنیم بهجز موارد محدود، به تکیهبر تجربههای شخصی بهجای بهرهگیری از علم روز دنیا برمیخوریم. بسیاری از اين تجربههای شخصی نیز بر پايه اتفاقات روزمره رقم خورده در دوران کاری يك شخص مستندسازی شده و پايه علمی ندارند. لذا وجود خلأ بزرگ در اين زمینه در کشور ما بهراحتی قابلدرک است. مشکلات و حوادث پیشآمده در حوضچههای کشور نیز که هر از چند گاهی منتشر میشوند، شاهدی بر این مدعاست. لذا با توجه به احساس نیاز به وجود آمده، نویسندگان این مجموعه حسب موقعیت شغلی و با توجه به منابع معتبر علمی دنیا در این زمینه اقدام به تألیف کتاب پیش رو کردهاند.
بخش مهمی از هر کارخانه کشتیسازی را حوضچه بهآباندازی و يا از آبگیری کشتیها تشکیل میدهد. اين تجهیزات برحسب نوع کاربری بهمنظور ساخت، تعمیر، بهآباندازی و از آبگیری کشتیها مورداستفاده قرار میگیرند. ازجمله حوضچههای استاندارد موجود در کشور میتوان به حوضچه خشك ايزوايکو و سینکرولیفت صنايع شهید درويشی در بندرعباس، سرسرههای بهآباندازی شرکت صدرا در بوشهر و حوضچههای سنتی شرکت اروندان در خرمشهر اشاره کرد. عليرغم اهمیت بسیار زياد توسعه زيرساخت در اين بخش، با توجه به هزینههای بالای ساخت و تعمیر، و یا عدم تحقیق و توسعه کافی، تاکنون توجه زيادی به آن نشده است. صرفنظر از روشهای نادرست بهرهبرداری از حوضچههای ساختهشده، که موجب استهلاک و آسیبدیدگی حوضچهها و کشتیهای قرارگرفته در آنها میشود، ساخت اين سازهها از استانداردهای بینالمللی و شناختهشدهای پیروی میکند.
بهطورکلی این کتاب مشتمل بر 9 فصل کلیات، شامل خلاصه مطالب ارائهشده بهمنظور آشنايی اولیه با محتوای ساير فصلها بهآباندازی به روش سرسره، بهآباندازی به روش حوضچه خشك، بهآباندازی به روش حوضچه شناور و بهآباندازی به روش کیسههای هوا، بهآباندازی به روش بالابر ثابت دريایی (سینکرولیفت)، بهآباندازی به روش جرثقیلها و دکلهای دريايی همچنین بهآباندازی به روش سنتی و بهآباندازی سکوهای فراساحلی است. بر اساس این گزارش؛ در این کتاب سعی شده است، کلیه فصول در يك قالب استاندارد شامل معرفی، اصول و مبانی، انواع موجود از آن روش و اجزای بهکاررفته در آنها، محاسبات لازم جهت بهآباندازی، استاندارد معتبر بینالمللی در زمینه ساخت، تعمیر، و بهرهبرداری روش موردنظر، مزايا و معايب و نکات ايمنی ارائه گردند. در مفاهیم کلیه فصول از منابع مختلف استفادهشده و به آنها ارجاع دادهشده است. بخشهایی نیز توسط نويسندگان بهمنظور تفسیر ساير مطالب به کتاب اضافهشدهاند. مخاطبان اصلي اين کتاب، دانشجويان کارشناسی رشته مهندسی دريايی، طراحان و مالکان کشتی، کاپیتان حوضچههای بهآباندازی و از آبگیری کشتیها، بازرسان مؤسسات ردهبندی و سازمان بندرها و دريانوردی میباشند.
کد خبر : 5413