باشگاه خبری فراساحل : خروج توتال تأثیری بر توسعه فاز 11 پارس جنوبی ندارد (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه شرکت توتال تا کنون ۹۰ میلیون دلار برای طراحی، برگزاری مناقصات و انجام مطالعات در فاز ۱۱ پارس جنوبی هزینه کرده است گفت: هیچ نشانه ای مبنی بر ترک قرارداد از سوی توتال به ما ارسال نشده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل محمد مشکین فام در حاشیه چهارمین روز (چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷) از برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در مورد تصمیم اخیر آمریکا برای خروج از برجام و آینده همکاری ایران برای توسعه فاز ۱۱ گفت: از ۶ ماه گذشته ما برنامه‌های B و C را برای خود در نظر گرفته ایم و تمهیدات لازم برای فاز ۱۱ در نظر گرفته شده است؛ به هر دلیلی (چه تحریم و خروج توتال یا مشکلات دیگر) توتال نتواند در ایران حضور داشته باشد، ادامه پروژه به شرکت چینی سپرده می‌شود و در صورتی که چینی‌ها هم آماده رهبری کنسرسیوم را نداشته باشند، شرکت پتروپارس این وظیفه را بر عهده می‌گیرد.

مشکین فام در مورد توانایی شرکت‌های داخلی برای توسعه فاز ۱۱ گفت: طرح توسعه این فاز در ۲بخش تعریف شده است. بخش اول که حفاری چاه‌ها، ساخت سکو، تولید طبیعی و انتقال گاز به خشکی است را شرکت‌های ایرانی کاملا مسلط هستند و شرکت پتروپارس پیشتر این فعالیت را در فازهای ۱۲ و ۱۹ انجام داده است. وی در مورد بخش دوم یا بحث سکوهای تقویت فشار گفت: بخش دوم ممکن است در اثر تحریم با مسائلی مواجه شود که اگر این شرایط تداوم داشته باشد و نتوانیم از توانایی شرکت‌های بین المللی استفاده بکنیم باید در برنامه‌های آتی تجدید نظراتی انجام دهیم. مشکین فام شرایط تحریم و ترک قرارداد شرکت توتال در سال ۲۰۰۶ را با شرایط کنونی متفاوت خواند و گفت: در ان زمان توتال برای پارس ال ان جی فعالیت می‌کرد و باید لیسانس‌های بین المللی را دریافت می‌کرد اما اکنون مسئله ال ان جی نیست و تولید گاز برای شبکه سراسری است و شرایط متفاوتی است. او با بیان اینکه شرکت توتال هیچ نشانه ای مرتبط با ترک قرارداد ارائه نکرده است گفت: توتال هم اکنون مسائل جزئی فنی را با ما مورد بحث قرار می‌دهد و تا کنون نیز ۹۰ میلیون دلار برای طراحی، برگزاری مناقصات و مطالعات هزینه کرده است.

تجهیزات حیاتی وارد شده اند
مشکین فام در مورد کالاهای مورد نیاز توسعه ای نیز گفت: عمده تجهیزات مورد نیاز که باید وارد می‌شدند از قبل با اشراف به احتمال تحریم خریداری و وارد شده است و در تأسیسات نصب شده اند. وی در مورد مشکلات پیمانکاران در شرکت نفت و گاز پارس نیز گفت: پیمانکاران این شرکت مسائل مالی داشتند که ما راهکارهایی را با سایر سازمان‌های کشور تهیه کرده ایم و هر آنچه پیمانکاران از قبل برای تأمین منابع نیاز داشته باشند به آنها پرداخت می‌شود و برای تسویه هم سازمان حسابرسی هزینه کرد شرکت‌ها را ارزیابی می‌کند و نهایتا بر اساس این گزارش تسویه حساب انجام می‌شود.

پیمانکاران و سازندگان در شرایط تحریم خلاق می‌شوند
مشکین فام در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه پمپ‌های شرکت "پمپ‌های صنعتی ایران" در داخل استفاده نمی شود گفت: بیشترین فروش این پمپ‌ها در حوزه پارس جنوبی بوده است و تنها موردی که ما در خرید این پمپ‌ها تأمین کردیم خرید پمپ‌های تراجنیک این شرکت بود که برای اولین بار قرار بود در شرکت ساخته شود. وی افزود: البته در فازهای ۱۷ و ۱۸ به این شرکت فرصت دادیم تا با آزمون و خطا این نوع پمپ‌ها را تولید کند و وقت زیادی هم برای این پمپ‌ها صرف شده و حتی حدود یکسال میعانات در میدان باقی ماند که ضرر‌های مالی را متحمل شدیم. با این وجود خودمان به آنها کمک می‌کنیم تا مشکلات پمپ‌ها رفع شود و اگر بتواند مشکلات را به موقع رفع کند و تداوم تولید داشته باشد می‌توانیم برای فاز ۱۴ این پمپ‌ها را تهیه کنیم. وی با بیان اینکه تجربه نشان داده که در شرایط تحریم سازندگان داخلی قدرت می‌گیرند، گفت: سازنده‌های داخلی خلاقیت‌هایی زیادی را نشان داده اند و همواره کاری می‌کنند که با تحریم‌ها منطبق شوند.

آخرین وضعیت میدان فرزاد و لایه نفتی
محمد مشکین فام با بیان اینکه با شرکت هندی مسائل را در ارتباط با میدان فرزاد حل و فصل کرده ایم گفت: در این زمینه به جمع بندی رسیده ایم و به زودی قرارداد منعقد می‌شود. وی در مورد گاز تولیدی از میدان فرزاد نیز گفت: بخشی از این گاز به میادین نفتی به صورت خام تزریق می‌شود و بخشی در ظرفیت خالی پارس جنوبی تسویه شده و به شبکه سراسری ارسال می‌شود. مشکین فام در ارتباط با تصمیم هند برای عدم خرید گاز فرزاد نیز گفت: شرکت هندی ابتدا تمایل به انتقال این گاز به هند داشت اما با ترس از شرایط آتی بازار از این تصمیم منصرف شد و ما گزینه جایگزین را برای این گاز در نظر گرفتیم. این مقام مسئول در مورد تولید از لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفت: با توجه به اینکه شرکت مرسک با توتال ترکیب شده است، فعلا مذاکرات را با این شرکت متوقف کرده ایم تا تکلیف نهایی مشخص شود. وی ادامه داد: برای این مسئله گزینه جایگزین هم داریم  و شرکت‌های دیگری برای توسعه لایه نفتی اعلام آمادگی کرده اند، اما این میدان به دلیل شرایط و مشکلات، تخصص بالا برای توسعه می‌طلبد و باید توانایی این شرکت‌ها ارزیابی شود.

HSE در اولویت شرکت نفت و گاز پارس است
مشکین فام در پاسخ به سوالی راجع به مسائل ایمنی اخیر پیش آمده در شرکت نفت و گاز پارس گفت: در پارس جنوبی پس از میلیون‌ها ساعت کار بدون حادثه تنها با یک حادثه این رکورد صفر می‌شود و ما در حال بررسی موضوع و یافتن راهکارهای جلوگیری از آن هستیم. وی افزود: البته توجه ویژه ای هم به عملیات و نگهداشت در شرکت داریم و مشاوران خارجی در حوزه HSE به کار گرفته ایم و در حال آماده سازی مناقصاتی هستیم تا تعمیر و نگهداشت را به شرکت‌های بیرونی واگذار کنیم.



  کد خبر : 5318
 
چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۰۸:۱۳