باشگاه خبری فراساحل: رئیس شرکت انگلیسی 'سریکا انرژی' از سهام داران عمده میدان گازی «رام» در شمال انگلیس که شرکت ملی نفت ایران هم در آن سهام دارد، گفت: تصمیم آمریکا درباره برجام تأثیری بر همکاری این شرکت با ایران نخواهد داشت. به گزارش باشگاه خبری فراساحل وبه نقل از ایرنا، تونی والکر که بهتازگی بخشی از سهام سریکار انرژی را خریده است، روز چهارشنبه در لندن اعلام کرد که میدان گازی رام در آبهای شمال انگلیس قرار دارد و تولیدات آن برای شرکتهای توزیعکننده گاز در این کشور حائز اهمیت است. والکر گفت: سریکا انرژی قرار است بهرهبرداری از میدان رام را بر عهده بگیرد و بر همین اساس به تعامل با شرکت ملی نفت ایران بهعنوان سهامدار مشترک این میدان، درجهت تداوم تولید گاز در چارچوب مقررات دولت انگلیس ادامه میدهد. او ضمن اشاره به غیرقابل پیشبینی بودن تحولات سیاسی، گفت: این شرکت علاقهمند است تا به توسعه روابط خود با شرکت نفت ملی ایران در جهت منافع دو طرف ادامه دهد وامیدواریم محدودیتهای جدید در حوزه همکاریهای تجاری با ایران وضع نشود.
میدان گازی رام یا رهام ، یک میدان گازی فراساحلی است که در 400 کیلومتری شهر آبردین در آبهای ساحلی اسکاتلند در دریای شمال قرار دارد. قرارداد اکتشاف این میدان در سال 1973 میلادی بسته شد و در سال 1977میلادی به کشف میدان گازی انجامید ولی به دلیل مشکلات فنی پیچیده استخراج گاز از این میدان، اجرای عملیات استخراج از آن تا سال 2006 میلادی به طول انجامید. ظرفیت تولید گاز در این تاسیسات نزدیک به شش میلیون متر مکعب در روز اعلام شده و پیش از شروع تحریمها در سال 2010 میلادی، 4 تا 5 درصد گاز مورد نیاز انگلیس را تامین میکرده است. شرکت انگلیسی «بی.پی» که فعالیت تجاری گسترده ای در آمریکا دارد، اخیرا سهام خود در میدان «رام» را به سریکا انرژی واگذار کرده است. والکر پیشتر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، هدف از خرید سهام این میدان را افزایش بهرهبرداری، کاهش هزینهها و افزایش عمر این میدان عنوان کرده بود. وی گفته بود: اگر پروژه «رام» خوب پیش برود قطعاً به دنبال افزایش همکاریهای تجاری با ایران خواهیم بود. ما میتوانیم در مباحث مربوط به افزایش تولید نفت در ایران همکاریهای زیادی داشته باشیم.
این تاجر انگلیسی افزود: برجام تمام تحریمهایی را که اروپا علیه ایران اعمال کرده، لغو کرده است و بنابراین ما آزاد هستیم تا با ایران تعامل کنیم و از این بابت بسیار خرسندیم. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) یا همان توافق هسته ای، حاصل دو سال تلاش و مذاکرات پیگیر تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در دولت تدبیر و امید با کشورهای عضو گروه 1+ 5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان است و این توافق در 23 تیر 1394 در وین پایتخت اتریش به عنوان یک اقدام تاریخی تحقق یافته است. در حالی که همه قدرتهای بزرگ و اتحادیه اروپا بر پایبندی همه جانبه و کامل خود به برجام تاکید دارند، اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از این توافق بهانه تراشی میکند. او 22 اردیبهشت ماه قرار است تصمیم خود را در باره تعلیق تحریمهای هسته ای ایران اعلام کند.
وی دی ماه سال گذشته بار دیگر مجبور شد تایید تعهدات ایران در موضوع برجام و ماندن در این توافق جهانی را اعلام کند اما برای ادامه حیات برجام چهار شرط گذاشت: «بازرسی از همه سایتهای ایرانی مورد نظر بازرسان بینالمللی، تضمین به عدم نزدیک شدن به سلاح هستهای، همیشگی بودن برجام و محدودیت برنامه موشکهای دوربرد ایران». آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون 10 بار پایبندی ایران به توافق راتایید کرده است و این تایید تلاشهای آمریکا را برای خروج از این توافق و همسوشدن متحدانش دشوار کرده است.
کد خبر : 5266