باشگاه خبری فراساحل : اندونزی خواستار سرمایه گذاری در دو میدان نفتی ایران است (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی اعلام کرد: که این کشور خواستار سرمایه گذاری در دو میدان نفتی «منصوری» و «آب تیمور» ایران است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازایرنا، ولی الله محمدی نصرآبادی افزود: سال 96 مذاکرات شرکت نفت پرتامینا با شرکت ملی نفت ایران ادامه یافت و سفرهای زیادی از سوی نمایندگان ذیربط دو کشور انجام شد و انتظار می‌رود که در آینده نزدیک توافقنامه توسعه در میدان نفتی منصوری انجام شود. به گفته وی این اقدام جذب سرمایه گذاری چندین میلیارد دلاری برای کشورمان خواهد داشت. محمدی افزود: قرار است پس از امضای قرارداد در حوزه میدان نفتی منصوری، مذاکرات دوجانبه در مورد سرمایه گذاری طرف اندونزیایی در میدان نفتی 'آب تیمور' ایران هم شروع شود.

میدان نفتی منصوری در استان خوزستان، در فاصله ۵۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز و در حدود ۶۰ کیلومتری شمال خلیج فارس واقع است. میدان نفتی منصوری در سال ۱۳۴۲ کشف و تولید این میدان از سال ۱۳۵۳ آغاز شد. حجم ذخیره درجای نفت خام میدان منصوری معادل ۳٫۳ میلیارد بشکه برآورد می‌شود. میدان نفتی آب تیمور نیز در ۲۵ کیلومتری غرب اهواز میان ۲ میدان مهم نفتی منصوری و اهواز قرار دارد که ساختار آن با عملیات لرزه نگاری در سال ۱۳۴۰ کشف شد. میدان نفتی آب تیمور به وسیله رودخانه کارون به ۲ قسمت تقسیم شده است، نفت خام میدان آب تیمور از سازنده‌های ایلام و سرواک تولید می‌شود و میزان تولید آن از آغاز بهره برداری تا پایان سال ۱۳۷۰ افزون بر ۵,۴ میلیون بشکه بوده است.

روابط تجاری
سفیر ایران در اندونزی گفت: جهش اقتصادی در روابط جمهوری اسلامی ایران و اندونزی در سال 96 براساس برنامه پیش بینی شده بود و تهران - جاکارتا در این چارچوب پیش رفتند و این امر امسال هم تداوم دارد. حجم تجارت ایران با اندونزی نسبت به سال 95 از حدود 380 میلیون دلار با رشد نزدیک به دوبرابر به 680 میلیون دلار تا پایان بهمن ماه 96 رسید. سفیر ایران در اندونزی افزود: صادرات ایران به اندونزی رشد 250 درصدی در این دوره داشت و از حدود 174 میلیون دلار به حدود 500 میلیون دلار افزایش یافت. محمدی خاطرنشان ساخت: اندونزی دهمین مقصد بازار صادراتی ایران شده و این امر نشان می‌دهد که با وجود برخی موانع مانند مشکلات بانکی برنامه همکاری‌های تجاری دو کشور خوب پیش رفته است.

 همکاری علمی- فناوری
وی پیرامون همکاری دو کشور در زمینه‌های دیگر اظهار داشت: در سال گذشته در بخش‌های دیگری مانند فناوری‌های نانو به ویژه در بخش‌های دارو، و نساجی گفت و گوها و مذاکراتی در تهران و جاکارتا برای گسترش همکاری‌ها انجام شد که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. محمدی تصریح کرد: قرار است در صورتی که همه موارد به خوبی پیش رود دفتر ستاد فناوری نانو ایران در جاکارتا در سال جاری افتتاح شود تا روند همکاری‌های علمی - فناوری دوجانبه سرعت بیشتری به خود گیرد. سفیر ایران تاکید کرد : در زمینه توافق‌های علمی نیز یادداشت تفاهم‌هایی میان دانشگاههای ایران و جاکارتا برای تقویت همکاری‌های مشترک علمی- پژوهشی صورت گرفت.

شتاب برنامه‌ها در سال 97

دیپلمات ارشد ایران در اندونزی گفت : در مجموع در بخش‌های مختلف روابط دو جانبه سال گذشته شاهد تحرک و دستاوردهای خوبی بودیم و برهمین اساس انتظار می‌رود در سال 97 شاهد شتاب روابط در همه زمینه‌ها باشیم. به گفته وی 'قرار است نشست کمیسیون مشترک ایران و اندونزی در ماههای آتی در ایران برگزار شود. محمدی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری کمیسیون مشترک اسناد جدیدی برای همکاری‌های دوجانبه ایجاد شود زیرا دو طرف ظرفیت‌های زیادی برای همکاری‌های مشترک دارند.



  کد خبر : 5249
 
دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۰۲:۵۸