باشگاه خبری فراساحل: نخستین نشست معرفی ظرفیتهای بنادر ایران با موضع بندر چابهار با حضور سفیرجمهوری اسلامی ایران درمالزی، جمعی از مسئولان بندری، تولید کنندگان، تاجران و صاحبان صنایع مالزیایی و ایرانی در بندر کلانگ این کشور برگزار شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، در این نشست یک روزه که در چارچوب کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و مالزی وبه همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در' کلانگ ' برپا شد، نمایندگان مختلفی از بخشهای لجستیکی دریایی مالزی از جمله کشتیرانی و حمل و نقل دریایی، انبارداری، بسته بندی و مشاوره حضور داشتند. مرضیه افخم درسخنانی در این نشست با بیان اینکه حمل و نقل دریایی یکی از مهمترین عوامل تجارت بین الملل است به گونه ای که 90 درصد از این تجارت از طریق دریا انجام میشود، گفت: بندرچابهار درجنوب ایران و شمال دریای عمان به عنوان یکی از مهمترین بنادر این منطقه برای دسترسی به آبهای آزاد محسوب میشود.
وی افزود: بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی نزدیک ترین راه دسترسی به بازارهای کشورهای آسیای میانه مانند افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان را فراهم ساخته است. سفیر ایران در مالزی با اشاره به اینکه چابهار یک منطقه آزاد تجاری است تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه اقتصادی دولت ایران توسعه مناطق ساحلی منطقه مکران و چابهار به منظورتقویت شبکه حمل و نقل دریایی بین المللی درحوزه تجارت بیش ازگذشته مورد توجه قرار گرفته است. وی ابراز امیدواری کرد این نشست فرصتهای جدیدی برای گسترش همکاریهای اقتصادی میان تهران- کوالالامپور به ویژه میان دو بندر کلانگ مالزی و چابهارایران را فراهم سازد و چشم اندازهای جدیدی برای صاحبان صنعت، فعالان شبکههای حمل و نقل و دریایی در مالزی به منظور حضور موثر اقتصادی در بندر چابهار ایران ارائه کند.
اسماعیل تکیه سادات رایزن بازرگانی ایران در مالزی نیز در حاشیه این نشست اقتصادی به خبرنگار ایرنا گفت این نشت با هدف تسهیل تجارت و جذب سرمایه گذاران مالزیایی و شرکتهای مختلف تجاری و بازرگانی فعال در مالزی در بندر چابهار و دعوت از آنها برای ایجاد یک مکانیسم فعال کشتیرانی در این آبراه استراتژیک برگزار شده است. وی افزود: تعدادی از اعضای حاضر در این گردهمایی اقتصادی در نشست بین المللی چابهار که قرار است در اردیبهشت سال آینده در ایران برگزار شود، شرکت میکنند. برخی از شرکت کنندگان دراین نشست تخصصی درسخنان کوتاهی ضمن اینکه ایران را کشوری با منابع غنی و سرشار دانستند فعالیت در بندر چابهار که از نظر اقتصادی چشم انداز مناسبی را دارد فرصتی برای فعالان اقتصادی مالزی دانستند. این افراد برگزاری این نشست یکروزه را اقدامی مناسب برای آشنایی با ظرفیتهای اقتصادی و بندری ایران عنوان کرده و درعین حال خواستار تقویت و همکاری بیشتر بخشهای بانکی دو کشور به منظو رتسهیل در پرداختها و معاملات و حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی دوجانبه شدند.
بندر چابَهار در کرانهٔ دریای مکران و اقیانوس هند از اهمیت فراوانی برخوردار است. این بندر یکی از مهمترین چهارراههای کریدور شمال-جنوب بازرگانی جهانی است. موقعیت راهبردی و اتصال به آبهای آزاد اقیانوس هند و ارتباط زمینی با کشورهای همسایه ایران فرصتی مناسب برای توسعه تجارت و ترانزیت از طریق ایران به کشورهای آسیای میانه را فراهم ساخته است. طبق گزارش سازمان منطقه آزاد چابهار، این بندر با جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بزودی به مرکز تجارت و ترانزیت کشورهای مختلف تبدیل خواهد شد. براساس این گزارش 'از مجموع سه هزار شرکت ثبت شده در منطقه آزاد چابهار بیش از 350 شرکت از 47 کشور هستند که این خود نشان دهنده اهمیت چابهار برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.' بندر کلانگ مالزی نیز در 38 کیلومتری جنوب غرب کوالالامپور، نخستین بندر بزرگ مالزی و دوازدهمین بندر شلوغ جهان در پهلوگیری کشتیهای کانتینری محسوب میشود.
این بندر به آبهای تنگه «مالاکا»، آبراهی که دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای جنوبی چین در اقیانوس آرام متصل میسازد، راه دارد و در زمان استعمار انگلستان با خط آهن به دیگر مناطق شبه جزیره مالایا متصل میشد. در سال 2017، بیش از 12 هزار کشتی کانتینری در این بندر استراتژیک پهلو گرفتند تا این منطقه بالاتر از بندر «آنتورپ» بلژیک، در فهرست شلوغترین بنادر جهان جای بگیرد.
کد خبر : 5141