باشگاه خبری فراساحل: جلسه نمایندگان بخش ملی پیانک ایران با حضور معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازروابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، در آغاز این جلسه، محمدرضا اله یار، معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن تاکید بر اهمیت انجمن پیانکPIANC در حوزه حمل و نقل دریایی گفت: خوشبختانه ایران عضو فعال انجمن پیانک است و در خاورمیانه تنها کشوری هستیم که این عضویت را داریم. کشورهای متعددی برای عضویت در این انجمن جهانی اقدام کرده اند که هنوز موفق نشده اند. وی افزود: میزبانی مجمع ۲۰۲۰ پیانک به ایران اختصاص یافته است که موفقیتی برای ما محسوب میشود و باید از آن استفاده کنیم. اله یار در خصوص ضرورت فعالیت در پیانک گفت: ما به دنبال استفاده از دستاوردهای بین المللی در حوزه حمل و نقل دریایی هستیم و در کنار آن نیز شرایط حضور متخصصان کشورمان در عرصههای بین المللی را پیگیری میکنیم. همچنین از طریق این انجمن به دنبال حل برخی موانع توسعه دریایی کشور مانند مسائل مهندسی طراحی، لایروبی و کاهش رسوب گذاری و ... هستیم.
وی افزود: تقریبا همه بزرگان حمل و نقل دریایی جهان به نحوی با پیانک مرتبط هستند و عضویت در این انجمن یک فرصت ارزشمند برای بخش دریایی کشور است. برای این منظور باید یک برنامه عملیاتی جامع برای فعالیت در پیانک پیش بینی کنیم تا به طور شایسته ای توانمندیهایمان را عرضه کنیم. در ادامه این نشست گزارشی از عملکرد بخش ملی پیانک ایران ارائه شد و سایر اعضا از جمله نمایندگان کمیسیون محیط زیست، کمیسیون دریایی، کمیسیون ناوبری رودخانه ای، کمیسیون همکاری بین المللی، کمیسیون متخصصین جوان و کمیسیون بخش ارتقا نیز گزارشها، نظرات و برنامههایشان را ارائه کردند. انجمن PIANC به عنوان قدیمیترین انجمن علمی و تخصصی در زمینه زیر ساختارهای حمل و نقل دریایی در سال ۱۸۸۵ در کشور بلژیک تأسیس گردیده است. این انجمن غیر سیاسی و غیر انتفاعی با هدف ارتقاء دانش علمی و فنی و با بهره گیری از دانش و تجربیات بهترین متخصصان بین المللی در زمینههای فنی، اقتصادی و زیست محیطی مربوط به زیرساختهای ترابری دریایی، عهده دار تهیه آیین نامهها و دستورالعملهای فنی میباشد.
سازمان بنادر و دریانوردی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۰ به عنوان اولین و تنها عضو واجد شرایط در خاورمیانه به طور رسمی فعالیت خود را در انجمن جهانی زیرساختهای حمل و نقل آبی آغاز نموده است. عضویت جمهوری اسلامی ایران در انجمن توسط مجلس شورای اسلامی به شماره مصوبه ۱۱۰/۳۰۶۱۶ در تاریخ ۶ شهریور ۱۳۹۱ به تصویب رسیده است.
کد خبر : 4789