باشگاه خبری فراساحل: در سومین روز کاری نهمین نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، پنل تخصصی به کارگیری راهبردهای رقابتی در صنعت حفاری در سالن همایش نمایشگاههای بین المللی خوزستان در اهواز برگزار شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل وبه نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران، در این همایش که از سوی مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت برنامه ریزی و اجرا شد جمعی از متخصصان و کارشناسان صنعت نفت، دانشجویان دانشگاهها، نمایندگان شرکتهای دانش بنیان و سازندگان تجهیزات صنعت نفت حضور داشتند. هدف از برگزاری این نشست تخصصی بررسی بازار حفاری کشور و منطقه و چالشهای اصلی این صنعت و راهکارهای مواجهه شدن با آنها بود که ناصر قلی پور مدیر برنامه ریزی تلفیقی، عباس خدادادی مشاور برنامه ریزی استراتژیک شرکت، معبود معبودی مشاور مدیرعامل ملی حفاری و جهانگیر دهقانی مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات به ارائه سخنرانی پرداختند.
در ابتدای جلسه، قلی پور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان حادثه چاه شماره ۱۴۷ رگ سفید با ذکر اینکه این نخستین نشست تخصصی در این زمینه است، گفت: کارآمدسازی عملیات حفاری، مشارکت و ادغام میان شرکتهای دولتی و خصوصی و همچنین تاثیر روش قراردادهای جدید نفتی (IPC) بر صنعت حفاری مولفههای اصلی مورد نظر در این جلسه هستند. مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران افزود: هم اکنون بیش از شصت درصد از بازار حفاری کشور در اختیار این شرکت و مابقی توسط شرکتهای بخش خصوصی داخلی اداره میشود. وی نیاز به سرمایهگذاری را بعنوان یک مساله مهم طرح و به شرکتهای خصوصی فعال در حوزه خدمات حفاری توصیه کرد تا به جای ازدیاد دکلهای حفاری تنوع بخشی و ارایه خدمات فنی و مهندسی را در دستور کار قرار دهند.
در این همایش مشاور برنامه ریزی استراتژیک شرکت ملی حفاری ایران نیز با ترسیم آخرین وضعیت صنعت حفاری کشور گفت: مطابق آمار تلفیقی شرکت ملی نفت ایران پیش بینی میشود طی چهار سال آینده با افزایش تقاضا در حوزه حفاری رو به رو شویم. عباس خدادادی به قراردادهای جدید نفتی اشاره و گفت: تغییرات در فضای حقوقی و قراردادی کشور بیانگر این مطلب است که صنعت حفاری نیز باید خود را آماده پذیرش تغییر نماید. وی با بیان اینکه ایران از نظر ذخایر نفت و گاز در جهان از جایگاه ممتازی برخوردار است، اظهار کرد: با توجه به این پتانسیل موجود توان تولید و استحصال کشور از منابع هیروکربوری باید توسعه یابد. وی ادامه داد : بعد از امضای برجام اقتصاد کشور رشد مثبت داشته که بخشی از آن بخاطر افزایش تولید نفت است.
خدادادی با توجه به شرایط جدید قراردادهای نفتی و افزایش جذابیت صنعت نفت و گاز کشور برای سرمایه گذاری خارجی اظهار کرد : بزودی شاهد حضور شرکتهای خارجی با تجهیزات روز آمد و تکنولوژیهای نوین خواهیم بود که بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که شرکت ملی حفاری ایران الزام به افزایش بهره وری و چابکی دارد. مشاور برنامه ریزی استراتژیک شرکت ملی حفاری ایران چهار راهکار اصلی برای این شرکت را کارآمدی عملیاتی، رقابت پذیری، تنوع بخشی و بهبود سازمانی و توسعه پایدار برشمرد. وی در خاتمه چشم انداز شرکت ملی حفاری ایران را مطرح شدن به برترین شرکت حفاری و ارائه دهنده خدمات یکپارچه در منطقه با بالاترین سطح کیفی و نگاه بنگاه داری اقتصادی عنوان کرد و ادامه داد برای نیل به این منظور یک نقشه راه برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
در ادامه این نشست، معبود معبودی با تاکید بر اهمیت صنایع بالا دستی گفت: پرواضح است شرکت ملی حفاری ایران اصلی ترین بازیگر این صنعت است. مشاور مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: اکنون نیاز به بازنگری در روشهای انجام کار احساس میشود و در این راستا ملی حفاری باید تعامل خود را با سایر شرکتهای فعال در این زمینه افزایش دهد. مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات ملی حفاری بعنوان سخنران بعدی با اشاره به اجرای مدیریت استراتژیک در سازمانهای بزرگ و کوچک در جهان گفت: کیفیت اجرا به خود سازمان بستگی دارد و ملی حفاری نیز میبایست روزی این مسئله را در درون خود اجرا میکرد تا در بازار کسب و کار نوین بتواند سهم خود را حفظ نماید. جهانگیر دهقانی توجه به محیط پیرامون و بازار را از ملزومات کاری در تجارت روز دنیا دانست و ادامه داد : با توجه به تبدیل شدن شرکتها به بنگاه اقتصادی شدن باید از قالب تک بعدی بودن فاصله بگیریم. این نشست با پرسشهای حاضرین و پاسخهای سخنرانان خاتمه یافت.
کد خبر : 4759