باشگاه خبری فراساحل : ضرورت استفاده از یافته‌های پژوهشی در رفع چالش‌های سواحل کشور (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر این‌که در توسعه مناطق ساحلی شاهد فقر نگاه و برنامه هستیم، گفت: دربرنامه ششم توسعه توجه ویژه‌ای به منطقه مکران شده است. ‌به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایسنا، دکتر علی اوسط هاشمی روز دوشنبه، 8 آبان ماه در اولین همایش بین‌المللی اقیانوس‌شناسی غرب آسیا با تاکید بر اهمیت پدافند غیر عامل دریایی، افزود: توجه به این مقوله منجر به کاهش خسارات ناشی از نوسانات دریایی و افزایش بهره‌مندی و بهره‌وری از منابع دریایی خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه این امر موجب افزایش آرامش و زیست  بهتر برای شهرهای حاشیه ساحلی خواهد شد، خاطر نشان کرد: برای دستیابی به این هدف ما نیازمند توفان‌های ذهنی و تغییر نگاه هستیم،  چرا که کشور در محاصره آب است و 71 درصد کل زمین را اقیانوس‌ها و دریاها فرا گرفته است.

هاشمی با طرح این سوال که سهم منابع آبی در توسعه و پیشرفت کشور چه میزان است، اظهار کرد: دریا باوری را باید جایگزین زمین باوری کنیم؛ چراکه  سال‌هاست که نسبت به منابع آبی بی‌مهری  شده است واین در حالی است که وقتی دریاها را با همه وسعتش در نظر بگیریم، هیچ ملیت از فقر سخن نخواهد گفت. استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه در حوزه دریایی دارای فقر نگاه و اندیشه هستیم، ابراز کرد: بر این اساس باید شلاق توفان‌های ذهنی بر پیکره ما وارد شود که در جهت جستجو در دریاها و درک اهمیت منابع آبی حرکت کنیم. وی با اشاره به وضعیت منابع آبی در سواحل خلیج فارس و دریای عمان خاطر نشان کرد: دراین زمینه به نظر می‌رسد که نیازمند بازنگری جدی هستیم که در این زمینه لازم است یافته‌های ناشی از تحقیقات و پژوهش محققان در جهت رفع چالش‌های موجود مورد استفاده قرار گیرد.

هاشمی با تاکید بر توسعه سواحل مکران، افزود: برای توسعه سواحل مکران باید رویکرد جهانی داشته باشیم و در دولت جدید نیز نسبت به مدیریت‌های 35 سال گذشته توجه بیشتری به منطقه مکران شده است؛ به گونه‌ای که این منطقه به عنوان منطقه آزاد در نظر گرفته شده است. وی در عین حال با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، توسعه سواحل مکران مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: این منطقه دارای وسعت زیادی است؛ به گونه‌ای‌ که در مجموع هفت منطقه آزاد موجود و 8 منطقه آزاد دیگر که در صورت تصویب مجلس ایجاد می‌شوند، در کل 15 منطقه آزاد خواهیم داشت که از نظر وسعت به اندازه منطقه آزاد مکران نخواهند بود. استاندار سیستان و بلوچستان ابراز امیدواری کرد که با استفاده از تجربیات دیگران و تحقیقات علمی بتوان در منطقه آزاد هر کسی به دنبال فرصت‌های مورد نظر خود باشد.



  کد خبر : 4723
 
سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۱۰:۱۰