باشگاه خبری فراساحل : ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و عمان (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: ‌معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سیستان و بلوچستان با تشریح دستاوردهای سفر هیات 11 نفره اقتصادی استان سیستان و بلوچستان به عمان که از 31 مهرماه به مدت پنج روز انجام شد، گفت: در این دیدار از سوی مشاور صنعت و تجارت کشور عمان پیشنهاد شد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و عمان شکل بگیرد و دفاتر سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان و کشور عمان مستقر شود که از دو روز گذشته پیش‌نویس این تفاهم‌نامه در حال انجام است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایسنا، سکینه اشرفی در جمع خبرنگاران بیان کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهوری مبنی بر جایگزینی عمان به عنوان درگاه تجاری ایران بجای امارات، بندر چابهار می‌تواند با ظرفیت 8.5 میلیون تن بستر ساز این اقدام شود.

معاون استاندار در ادامه تصریح کرد: آنچه که در موضوع سرمایه‌گذاری مشترک مورد توجه قرار گرفت، صادرات و واردات عمان به کشورهای آسیای میانه در زمینه معدن، زراعت و شیلات بوده است و با توجه به اینکه عمان 80 درصد محصولات کشاورزی خود را از خارج وارد می‌کند، سیستان و بلوچستان به دلیل نزدیکی به این کشور می‌تواند میوه و سبزی را به این کشور صادر کند. اشرفی خاطرنشان کرد: با توجه به این که بسیاری از کمپانی‌های بزرگ دنیا و کشورهای اروپایی سهم و جایگاهی در بندر صحار در زمینه پتروشیمی، محصولات غذایی و صنعتی دارند و بازار محصولات اکثر کشورهای اروپایی را بدون تعرفه تضمین کرده است مسئولان عمان به دنبال این بودند که کشور ایران و به ویژه سیستان و بلوچستان در زمینه صادرات مجدد کالاهای خود و استقرار کارخانه‌های مرحله آخر ارزش افزوده در منطقه آزاد صحار و دوغم در عمان سرمایه‌گذاری کرده و صادرات مجدد محصولات خود را آغاز و در بازار کشورهای مختلف جای خود را باز کنند.

معاون استاندار افزود: سیستان و بلوچستان با برخورداری از هزار و 100 کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و افزون بر 310 کیلومتر مرز ساحلی در دریای عمان و استقرار در کنار آب‌های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز و نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان وشبه قاره هند و کشورهای آفریقایی از منظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی اهمیت فراوانی دارد. اشرفی، توریسم درمانی و راه اندازی خط دریایی برای تبادلات کالایی و مسافری را از مسائل مورد تاکید دو طرف در کنار بهره مندی از دیگر ظرفیت‌های موجود این استان و کشور عمان ذکر کرد. معاون استاندار با بیان اینکه سال گذشته حجم مبادلات اقتصادی ایران و عمان 500 میلیون دلار بود، گفت: با بهره گیری از همه ظرفیت‌های این استان نظیر بخش کشاورزی، شیلات، معادن، گردشگری در راستای تامین کالاهای مورد نیاز عمان، ایران می‌تواند جزو پنج کشور برتر در مبادلات اقتصادی با این کشور باشد.

وی افزود: در زمینه اشتغال نیز طرف عمانی از بکارگیری دانش آموختگان ایرانی در مناطق آزاد و صنایع آن کشور استقبال کردند و با توجه به اینکه در مناطق آزاد عمان صرفا صنایع تولیدی مستقر هستند، می‌توان طرح صادرات مجدد را مورد توجه قرار داد. معاون توسعه منابع استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه موضوع به‌کارگیری غیرقانونی نیرو در استانداری به معاونت امنیتی ارجاع شده است، گفت: رسانه‌ها در انتشار مصاحبه بنده در رابطه با برگزاری آزمون استخدام شیطنت کردند. وی گفت: استاندار در مدت حضور خود در سیستان و بلوچستان به هیچ عنوان اجازه نداده حتی یک نیروی قراردادی بدون اینکه در رقابتی مشخص و یا اعلامی عمومی حضور داشته باشد، به استانداری ورود پیدا کند.



  کد خبر : 4713
 
دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۲۸:۳۹