باشگاه خبری فراساحل : ضرورت صرفه‌جویی 6 میلیارد بشکه معادل نفت خام در کشور (خبر عمومی)

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت اعلام کرد: برای رسیدن به هدفی که در افق سال 1400 پیش‌بینی شده باید بیش از 6 میلیارد بشکه معادل نفت خام در مصرف انرژی کشور، صرفه‌جویی شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران، نصرت الله سیفی در نشست خبری که برگزار شد با اعلام این خبر گفت: اگر راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی تا سال 1400 اجرا نشود، میزان تولید و مصرف انرژی در ایران برابر می‌شود. وی با اعلام اینکه کشور ایران در حوزه گاز، نفت و منابع زغال سنگ به ترتیب رتبه‌های اول، چهارم و دهم را به خود اختصاص داده و در مجموع در زمینه منابع فسیلی دارای رتبه اول در جهان است، گفت: این در حالی است که با وجود اینکه نسبت به سایر کشورهای صنعتی تولید ناخالص ملی کشور در جایگاه پایین‌تری قرار دارد، در میزان مصرف انرژی رتبه یازدهم را داریم. وی کشور ایران  را با کشور کره جنوبی و آلمان مقایسه و اعلام کرد: ایران با این دو کشور صنعتی نسبت به تولید ناخالص ملی در شدت مصرف انرژی تفاوت زیادی دارد از این رو هر چه سریع‌تر باید شدت مصرف انرژی در ایران کاهش یابد.

سیفی متذکر شد: در صورت مصرف انرژی با همین شدت در کشور، در سال 1400 نقطه سر به‌ سر تولید و مصرف یکی می‌شود از این رو ضرورت دارد برای جلوگیری از این امر به راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی توجه‌ای ویژه کرد. وی یکی از عواقب ناخوشایند افزایش مصرف انرژی در کشور را کاهش قدرت چاه‌زنی ایران در عرصه‌های بین‌المللی عنوان و تصریح کرد: با کاهش میزان مصرف انرژی در داخل می‌توان صادرات را به خارج از کشور افزایش داد. سیفی با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: براساس بند هفت سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف انرژی که در سال 1389 توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، میزان مصرف انرژی در سال 1400 نسبت به سال 1389 باید 50 درصد کاهش یابد. وی با تاکید بر اینکه در طول چهار سال گذشته، فرصت اجرای برنامه‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت از دست رفته است، گفت: اکنون مجبوریم برنامه‌های که باید طی 10 سال اجرا می‌شد را طی 6 سال تا افق 1400 اجرا کنیم.

ارزش صرفه‌جویی تجمیعی طی 10 سال به بیش از هزار میلیارد دلار می‌رسد

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: در کشور پتانسیل صرفه‌جویی 6 میلیون و 200 بشکه معادل نفت خام تا سال 1400 وجود دارد که این میزان به کاهش انتشار2 میلیون و 200 تن معادل کربن کمک می‌کند. وی اعلام کرد: مزیت‌های سرمایه‌گذاری در کاهش مصرف سوخت به حدی است که کشورهایی مانند آمریکا و روسیه نیز آن را پیگیری می‌کنند.

ضرورت سرمایه‌گذاری 231 میلیارد دلاری برای تحقق اهداف بهینه‌سازی انرژی

وی سرمایه‌گذاری موردنیاز برای رسیدن به صرفه‌جویی تجمیعی یاد شده را 231 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: ارزش صرفه‌جویی تجمیعی تا سال 1400 با 449 میلیارد دلار برابر خواهد بود. سیفی همچنین اعلام کرد: با احتساب 60 هزار دلار سرمایه برای ایجاد هر شغل در کشور 3 میلیون و 500 هزار شغل پایدار ایجاد می‌شود.

سودآوری 3 برابری سرمایه‌گذاری در طرح‌های بهینه‌سازی نسبت به بخش بالادستی

وی برنامه مصرف انرژی برای دستیابی به اهداف سیاست‌های کلی را در بخش‌های عرضه انرژی اولیه، ساختمان، حمل و نقل، صنعت و مصرف، صنعت و کشاورزی و بخش تبدیل و توزیع عنوان و تصریح کرد: این برنامه تا سال 1400 باید اجرایی شود. وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بخش صرفه‌جویی انرژی 3 برابر سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی و تولید کارایی دارد بنابراین باید به سمت صرفه‌جویی حرکت کنیم؛ البته در این مورد میدان‌های مشترک جدا است و تولید از آنها باید در اولویت قرار گیرد. وی با بیان اینکه در سال 1391 کشور 2674 میلیون بشکه معادل نفت خام تولید انرژی داشته که از این میزان 1864 میلیون بشکه نفت خام عرضه اولیه و 1216 میلیون بشکه نفت خام عرضه ثانویه بوده است، گفت: که این نشان‌دهنده میزان تلفات انرژی از عرضه اولیه تا ثانویه است. سیفی با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: براساس بند هفت سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف انرژی که در سال 1389 توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، صرفه‌جویی در مصرف انرژی با اعمال مجموعه‌ای متعادل از اقدامات قیمتی و غیرقیمتی به‌منظور کاهش مستمر شاخص شدت مصرف انرژی کشور باید به حداقل دو سوم میزان کنونی تا پایان برنامه پنجم توسعه و حداقل یک دوم میزان کنونی تا پایان برنامه ششم توسعه برسد.

ارسال 70 میلیارد دلار طرح بهینه‌سازی به شورای اقتصاد

وی در مورد تبصره قانونی بند ق گفت: برای اجرای بند "ق" تبصره ٢ بودجه ١٣٩٣ حدود ٧٠ میلیارد دلار طرح به شورای اقتصاد ارسال شده است که حدود ٣٠ میلیارد دلار از این میزان مربوط به ١٢ طرح مربوط به پروژه‌های بهینه‌سازی است و تاکنون ١٠ میلیارد دلار آن برای طرح‌های ارتقای کارایی موتورخانه‌ها، طرح تفاهم، طرح‌های گاز رسانی به استان سیستان و بلوچستان و گاز رسانی به روستاها و تعویض ١٧ هزار دستگاه اتوبوس فرسوده گازوئیلی به اتوبوس تازه گاز سوز تصویب شده و باقیمانده طرح‌ها نیز در حال بررسی است.

برگزاری همایش مصرف بهینه، خرید صرفه‌جویی انرژی

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: همایش مصرف بهینه، خرید صرفه‌جویی انرژی در روزهای 28 و 29 بهمن ماه با موضوع بررسی بند ق تبصره 2 قانون بودجه برگزار می‌شود. سیفی افزود: این همایش با هدف شناساندن اهمیت و جایگاه بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور، ایجاد روابط تنگاتنگ با رویکرد بهینه‌سازی و کاهش مصرف انرژی بین سه بخش خصوصی، دولتی و حاکمیتی، ایجاد رویکرد مثبت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی، بررسی جایگاه قانونی و مطمئن سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی برگزار می‌شود. برای کشور سودآوری داشته باشد. وی نقش جایگاه قوانین و سیاست‌های کلان کشور در مصرف بهینه انرژی، شناسایی ظرفیت‌های بازار تقاضای انرژی، بررسی چالش‌ها و موانع مصرف بهینه، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و روش‌های تامین مالی در مدیریت بهینه انرژی، ارایه راهکارهای عملی برای تشویق بخش خصوصی در مشارکت مالی و فرهنگی طرح‌های بهینه‌سازی، روش‌های اندازه‌گیری و صحه‌گذاری صرفه‌جویی و نقش صنعت بانک و بیمه در حمایت از سرمایه‌گذاران را از محورهای این همایش دانست.



  کد خبر : 464
 
چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ، ساعت ۱۱:۲۵:۵۵