باشگاه خبری فراساحل: مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان گفت: طرح توسعه سواحل مکران، نگاه گردشگری و محیط زیستی ندارد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مانا، دکتر کامبیز مشتاق گوهری به طرح توسعه سواحل مکران طی برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: در ابتدا تصور میشد، توسعه گردشگری سواحل مکران نیز در قالب طرح توسعه سواحل مکران گنجانده شده است. مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان گفت: اما بتدریج مشخص شد گردشگری در طرح توسعه سواحل مکران جای ندارد. وی با اشاره به اینکه مجری طرح توسعه سواحل مکران نیروی دریایی است، خاطرنشان ساخت: در طرح توسعه سواحل مکران تنها توسعه صنعت مد نظر است.
دکتر مشتاق گوهری در ادامه گفتههای خود اظهار داشت: این در حالی است که در کنار استفاده از ظرفیتهای مختلف توسعه سواحل مکران نظیر ایجاد نیروگاهها و پایگاههای نیروی دریایی، ایجاد امکانات گردشگری بسیار ضروری است. این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: قرار بوده است گردشگری در سواحل و دریا، کاملاً مطابق با رعایت موازین زیست محیطی و بدون آسیب به طبیعت در نوار ساحلی مکران با مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توسعه یابد. وی با اشاره به حمایت پررنگ استانداری سیستان و بلوچستان از گردشگری استان اظهار داشت: امید است با استفاده ازاعتباراتی که استان در اختیاراداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان قرارداده است بتوان در راستای توسعه گردشگری نوار ساحلی دریای عمان همگام با حفاظت محیط زیست منطقه گام موثری برداشت.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان قبل از ایجاد هرگونه امکانات گردشگری در این سواحل باید نسبت به حفاظت از آنها اقدام کرد. وی افزود: به همین منظور قرار است با شناسایی مناطق ساحلی ویژه و حفاظت شده نسبت به ثبت آنها در فهرست میراث طبیعی ملی کشور اقدام شود. این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان در ادامه گفتههای خود همچنین یادآور شد: بر این اساس با ثبت مناطق ساحلی در فهرست میراث طبیعی ملی کشور، امکانات گردشگری در این مناطق مطابق با الگوی خاص ایجاد خواهد شد. وی به مطالعات صورت گرفته جهت ایجاد چهاردهکده گردشگری در نوار ساحلی استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: بر این اساس این دهکدهها درشهرستانهای ساحلی رمین، زرآباد، چابهار و کنارک ایجاد خواهند شد. دکتر مشتاق گوهری خاطرنشان ساخت: در حال حاضر این پروژه در مرحله ایجاد زیرساختهای لازم است که امیدواریم این پروژهها با سرعت هرچه بیشتر اتمام و به بهره برداری رسند.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: اعتبارات لازم برای ایجاد این امکانات گردشگری در نوار ساحلی مکران از سوی استانداری تامین میشود. وی در ادامه گفتههای خود با اشاره به تهیه طرح جامع پهنه بندی گردشگری سواحل مکران خاطرنشان کرد: به زودی این طرح تهیه میشود که نقش بسیار مهمی در توسعه گردشگری منطقه دارد. دکتر مشتاق گوهری با تاکید بر اینکه این طرح با همکاری مشاوران کشورهای خارجی و بهره گیری از تجارب جهانی انجام میشود، اظهار داشت: طرح جامع پهنه بندری گردشگری سواحل مکران به مجری گری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امسال تهیه میشود. مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این طرح نیز بر پایه رعایت موازین زیست محیطی تهیه میشود.
به گفته این مقام مسئول در گردشگری استان سیستان و بلوچستان سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد امکانات گردشگری دریایی و ساحلی در نوار ساحلی عمان، موظف به اجرای کامل طرح جامع پهنه بندی گردشگری سواحل مکران خواهند بود. مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان درباره جاذبههای گردشگری دریایی نوار ساحلی جنوبی استان سیستان و بلوچستان گفت: کوههای مریخی، کوههای گل افشان، جنگلهای حرا، تالاب صورتی، خلیج زیبای گواتر و سواحل صخره ای از جمله جاذبههای گردشگری طبیعی در این منطقه به شمار میروند. به گفته مشتاق گوهری، همچنین روستای تاریخی تیس واقع در نزدیکی چابهار دارای آثار تاریخی متعدد چند هزار ساله است که به جذابیت منطقه افزوده است.
کد خبر : 4625