باشگاه خبری فراساحل : برگزاری مناقصات فرعی فاز 11 پارس جنوبی تا دی ماه (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: سرپرست مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: طراحی‌های پایه و اولیه طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی پایان یافته و اسناد مناقصه قراردادهای فرعی تهیه شده است و انتظار می‌رود این مناقصات تا پایان سال جاری میلادی (دی ماه) برگزار شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، رسول فلاح نژاد در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی با طرح‌های جدید بالادستی فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی گفت: از زمان انعقاد قرارداد این طرح با شرکت توتال تاکنون، برنامه ریزی فشرده ای برای انجام طراحی‌های اولیه و پایه صورت گرفته که به طور تقریبی به اتمام رسیده است. وی اعلام کرد: اسناد مناقصه قراردادهای فرعی این میدان گازی تهیه شده و بین شرکت‌های مناقصه گر توزیع شده است، حتی پیشنهادهای مالی برای برخی قراردادها باز شده و در حال انعقاد است و چند قرارداد دیگر در مرحله نهایی شدن پیشنهادها قرار دارد.

«طبق برنامه ریزی، تا پایان سال جاری میلادی همه قرارداهای فرعی نهایی، جمع بندی و واگذار می‌شود و شرکت‌های برنده مشخص می‌شوند تا از ابتدای سال 2018 میلادی فعالیت اجرایی طرح را آغاز کنند». سرپرست طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی افزود: مطالعات مربوط مرحله دوم طرح که مربوط به سکوهای فشارافزایی است، به موازات پیشرفت امور در دست پیگیری بوده و تا پایان امسال بر اساس برنامه ریزی این مطالعات جمع بندی می‌شود تا به الگو و روش نهایی مورد تایید برسیم و بر اساس آن کارهای مقدماتی انجام شود. وی گفت: بر این اساس تا پایان امسال سازندگان و پیمانکاران اصلی طرح مشخص می‌شوند و شرکت‌ها باید نسبت به تجهیز کارگاه و آغاز عملیات اجرایی اقدام کنند. معاون شرکت نفت و گاز پارس که با شرکت فرانسوی توتال کنسرسیوم توسعه میدان گازی 11 پارس جنوبی را در دست اجرا دارد، سرعت انجام امور را مناسب دانست و توضیح داد: در ماه‌های اولیه طراحی، برای هر طرح مناقصات فرعی انجام می‌شود که تا این مرحله انجام طراحی‌ها و توزیع اسناد مناقصه و دریافت پیشنهادها صورت گرفته است و به نظر می‌رسد روال کار طبق برنامه و حتی در مواردی جلوتر از آن است.

استقبال شرکت‌های ایرانی از مناقصات فرعی
مجری طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی با بیان اینکه قراردادهای بسیاری بر اساس الگوی جدید نفتی در شرکت ملی نفت در دست پیگیری است، گفت: با اجرای الگوی جدید قراردادهای نفتی در قالب امضای قرارداد همکاری با توتال، بسیاری از الزام‌ها و ابعاد این نوع قرارداد برای شرکت‌های بین المللی روش شد و راه را برای انعقاد قراردادهای جدید باز کرد. فلاح نژاد درباره برگزاری کارگاه آموزشی توتال در تشریح الزامات خود برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی گفت: از آنجا که توتال یک شرکت بین المللی است، همانند سایر شرکت‌های بین المللی فرآیندهایی را در اجرای طرح‌ها دارد؛ از این رو این کارگاه فرصت خوبی است که شرکت‌های ایرانی با رویه‌های بین المللی آشنا شوند و توان کیفی، ایمنی، مهندسی، اجرایی و مدیرتی خود را ارتقا دهند. وی افزود: این آشنایی سبب می‌شود شرکت‌های ایران بتوانند سهم بیشتری در اجرای طرح‌های بین المللی در حوزه انرژی به دست آورند.

فلاح نژاد درباره استقبال شرکت‌های ایرانی برای مشارکت در مناقصات فرعی با توتال نیز توضیح داد: شرکت‌های ایرانی که توانمند بودند و امکان همکاری داشتند در مناقصات فرعی شرکت کردند. وی یادآوری کرد بخشی از تجهیزات توسعه فاز 11 پارس جنوبی توسط توتال آورده می‌شود؛ البته اجرای این قرارداد اکنون در مرحله انعقاد پیمان‌های فرعی قرار دارد و هنوز به مرحله خرید تجهیزات نرسیده است. سرپرست مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت نفت و گاز پارس گفت شرکت‌های ایرانی از پیمان‌های فرعی این میدان استقبال خوبی داشته اند و مناقصات را طی کرده اند. وی ابراز امیدواری کرد با اعلام شرکت‌های برنده مناقصات، عملیات اجرایی توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی به سرعت به شرکت‌های برنده واگذار شود.

لزوم رعایت مقررات بین المللی در قرارداد با توتال
مجری ایرانی طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی یادآوری کرد بخشی از این کارگاه آموزشی به تشریح الزام‌ها و قوانین بین المللی اختصاص داشت و گفت: شرکت توتال نیز همچون دیگر شرکت‌های بین المللی به رعایت مقررات ضدپولشویی و مقررات مالی ملزم است و از آنجا که ممکن است برخی شرکت‌ها و اشخاص ایرانی مشمول برخی تحریم‌های باقیمانده باشند، مسوولان توتال در این کارگاه آموزشی تاکید کردند در بررسی رزومه شرکت‌های خواهان شرکت در مناقصات، باید این الزامات و محدودیت‌ها در نظر گرفته شود. فلاح نژاد تاکید کرد توتال خود را به رعایت قوانین فرانسه، اتحادیه اروپا و مقررات بین المللی ملزم می‌داند و اضافه کرد: به گفته مسوولان توتال، آنها نمی‌توانند با افراد و شرکت‌هایی که در فهرست تحریم‌ها باشند، همکاری کنند و از این رو شرکت‌های ایرانی که مساله ای در این زمینه نداشته باشند، برای همکاری با توتال مشکلی ندارند.

تلاش حداکثری برای استفاده از توان تولید داخل در پارس جنوبی
مجری فاز 11 پارس جنوبی با یادآوری اینکه در قرارداد توسعه این میدان گازی مشترک، تعهد ساخت تجهیزات در داخل به میزان حداقل 51 درصد دیده شده است، توضیح داد: برای استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی در این قرارداد لازم بود که شرکت توتال به عنوان یک شرکت بین المللی الزامات، قوانین و استانداردهای خود را برای شرکت‌های ایرانی اعم از سازنده تجیهزات و پیمانکاران تشریح کند. فلاح نژاد افزود: بر این اساس کارگاه آموزشی پروژه‌های جدید بالادستی فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی طراحی شد تا فرآیندهایی که به پیش ارزیابی شرکت‌های ایرانی منجر می‌شود تا بتوانند در مناقصات و سفارشات آن سهم داشته باشند، بررسی شود. به گفته فلاح نژاد، روز نخست این کارگاه آموزشی که با حضور مسئولانی از شرکت نفت توتال برگزار می‌شود، به سازندگان تجیهزات نفتی ایران و روز دوم به مباحث مربوط به پیمانکاران و شرکت‌های خدمات دهنده اختصاص دارد. معاون شرکت نفت و گاز پارس اضافه کرد: در زمان برگزاری این کارگاه آموزشی تلاش می‌شود همه الزام‌ها و رویه‌هایی که برای ارزیابی صلاحیت شرکت‌ها طی می‌شود، به اطلاع شرکت‌های ایرانی برسد و آنها خود را آماده کنند و مدارک لازم را تهیه کنند، ابهام‌ها و سوال‌ها و رویه‌ها را بدانند تا بموقع ارزیابی صلاحیت شوند و در فهرست سازندگان یا پیمانکاران مورد تایید طرح قرار گیرند و بتوان از خدمات آنها در مراحل مختلف استفاده کرد.

اعمال مشوق‌ها برای همکاری هرچه بیشتر شرکت‌های ایرانی
مجری طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی که با کشور قطر مشترک است، در آغاز این کارگاه آموزشی نیز با تشریح ابعاد الگوی جدید قراردادهای نفتی برای شرکت‌های ایرانی گفت: رویکرد کلی این نوع قراردادها، استفاده از شرکت‌های ایرانی صاحب صلاحیت است و اگر شرکت ایرانی صاحب صلاحیت شناخته نشود، باید از شریک ایرانی در کنار پیمانکار خارجی استفاده کرد. فلاح نژاد با بیان اینکه توجه به محصولات سازندگان تجهیزات صنعت نفت و گاز نیز در این قراردادها به خوبی دیده شده است، گفت: در فرآیند مناقصه پیمانکاران گزینه‌های تشویقی دیده شده است؛ برای نمونه به هر میزانی که از تولید داخلی بیشتر استفاده شود، احتمال برنده شدن آنها در مناقصات نیز بیشتر می‌شود. وی با یادآوری اینکه در قرارداد فاز 11 پارس جنوبی، حوزه وسیعی از حفاری در خشکی و دریا تا ساخت پایه‌های سکوهای دریایی، لوله گذاری دریایی و خدمات فنی و تکمیلی چاهها در دریا دیده شده است، گفت: اگر تامین کالای مورد نیاز بیشتر از داخل باشد، در فرمول مشخصی امتیازات بیشتری در مناقصات به شرکت مربوط داده می‌شود که این امتیاز روی قیمت پیشنهادی اثر می‌گذارد و البته وزارت نفت این مابه التفاوت را به عنوان یارانه حمایت از تولید داخل به توتال پرداخت خواهد کرد.

فلاح نژاد تاکید کرد: اگر پیمانکار نتواند به تعهدات خود در خصوص خرید کالا و خدمات ایرانی عمل کند، جریمه می‌شود. وی گفت: اینها ابزارهایی است که در قراردادهای جدید نفتی دیده است اما اگر شرکت‌های ایرانی از این ظرفیت استفاده نکنند، اتفاقی رخ نمی‌دهد و از این رو نیاز است که طرف‌های ایرانی با آگاهی از شرایط و ضوابط شرکت‌های خارجی با جدیت وارد میدان شوند و ارتباط تنگاتنگی با سازندگان و شرکت‌های خارجی برقرار کنند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم دوازدهم تیرماه امسال بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد؛ ارزش این قرارداد چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده می‌شود.

این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی است که پس از لغو تحریم‌ها امضا شد؛ بر اساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بین المللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل می‌دهند. طرح توسعه فاز 11 دارای دو سکو هر کدام با ظرفیت برداشت روزانه 28 میلیون مترمکعب است. عملیات ساخت این دو سکو با مدیریت کنسرسیوم طرح، مشارکت پیمانکاران ایرانی حوزه فراساحل و خلق ظرفیت‌های جدید اشتغال در یاردهای صنعتی کشور در ماه‎های پیش رو آغاز می‌شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، سهم توتال به عنوان رهبر این کنسرسیوم در این قرارداد 50.1 درصد است. شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران نیز به ترتیب 30 و 19.9 درصد سهم دارند. این طرح با هدف تولید حداکثری و پایدار روزانه 2 میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود 56 میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز 11 میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی اجرا می‌شود.



  کد خبر : 4449
 
شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۳۹:۳۹