باشگاه خبری فراساحل: وزارت نفت و شرکت دانمارکی مرسک در آستانه توافق درمورد لایههای نفتی پارس جنوبی هستند، لایههایی به نظر میرسد افقهای گستردهای دارد و باید منتظر خبرهای روشن از دل تاریکی آنها باشیم. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازایسنا، طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی اوایل سال جاری به بهرهبرداری رسید و قفل تولید از این میدان نفتی مشترک پس از سالها گشوده شد.تولید آزمایشی از این میدان مشترک اواخر اسفند سال ۱۳۹۵ آغاز شده و طرح آن با ظرفیت تولید ۳۵ هزار بشکه نفت در روز به بهرهبرداری رسید. قرارداد خدماتی بیع متقابل این طرح در سال ۱۳۸۳ با شرکت پتروایران امضا شد.
این طرح به عنوان یکی از طرحهای زیرمجموعه شرکت نفت و گاز پارس مطابق برنامه زمانبندی اولیه قرار بود در طول ١٩ ماه به بهره برداری برسد که به دلایل متعدد، زمان اجرای پروژه به تعویق افتاد. پس از جدا شدن طرح از شرکت نفت و گاز پارس، سازمان مستقل این طرح با نام اختصاری SPOL از ابتدای سال ۱۳۹۳ با معرفی مجری، زیر نظر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران فعالیت خود را شروع کرد. اواخر اسفند سال گذشته بود که غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران از ارائه پیشنهاد از سوی شرکت دانمارکی مرسک درباره توسعه لایههای نفتی پارس جنوبی خبر داد و در اواخر فروردین سال جاری نیز علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد این شرکت مطالعه فنی خود را ارائه کرده است.
از آنجاکه شرکت مرسک حدود ۲۰ سال در آن سوی مرزها و در کشور قطر در همین لایه نفتی فعالیت میکرد کارشناسان بر این باور بودند این شرکت که اکنون فعالیتی در قطر ندارد بهترین به دلیل تجربه زیادی که در این حوزه دارد بهترین گزینه برای این میدان محسوب میشود .بر همین اساس مذاکره با مرسک به قوت خود باقی ماند و کاردر حدود دو ماه گذشته اعلام کرد مذاکرات آغاز شده و مدل فنی آنها توسط تیم فنی ایران مورد بررسی قرار گرفته است. ما تمایل داریم از آنجاکه این لایحههای نفتی مشترک هستند، سرعت کار بیشتر شود. به همین دلیل آنها دوباره مطالعه کردهاند و اطلاعات جدید برای ما فرستادند. برای برداشت از لایحههای نفتی پارس جنوبی به جز مرسک هنوز کسی اظهار علاقه نکرده است.
در نهایت کریم زبیدی، مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت نفت هفته گذشته از تعیین تکلیف نحوه توسعه لایههای نفتی پارس جنوبی خبر داد. وی ضمن تشریح روند نتیجه مطالعات شرکتهای بینالمللی در وزرات نفت اعلام کرد آخرین مطالعهای که در کمیتههای مربوطه مورد بررسی و تایید قرار گرفته، در مورد لایههای نفتی پارس جنوبی است که یک شرکت اروپایی برای توسعه آن اظهار تمایل کرده است.
مطالعات این شرکت تایید شده و بعد از این که شورای عالی مخازن در مورد آن اظهار نظر کند، وارد مراحل امضای قرارداد میشود. درحالی که مطالعات این میدان رو به اتمام است و چراغ توسعه آن کم کم روشن خواهد شد، اطلاعات جدیدی پیرامون آن به دست آمده است. به طوری که پیشبینی میشود تولید نفت از لایه نفتی به روزانه ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار بشکه در روز برسد.طبق آخرین اخبار اعلام شده شرکت مرسک پیشنهاد داده توسعه این میدان که نفت آن بسیار سنگین و گران است در سه فاز انجام شود.
کد خبر : 4163