باشگاه خبری فراساحل: معاون وزیر نفت در امور مهندسی بر ضرورت دستیابی به فناوریهای نوین برای استحصال 494 میلیارد بشکه نفت غیرقابل برداشت، تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، سید عماد حسینی، در نخستین همایش ملی توسعه میدانهای نفت و گاز با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، ضمن تدبیین اهداف راهبردی و فرایند توسعه این میدان، گفت: نقشه راه صنعت نفت با توجه به برنامه پنج ساله توسعه اختیارات و امتیازات صنعت نفت، قانون نفت و نیز سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در باره اقتصاد مقاومتی مشخص شده است. حسینی با تاکید بر ضرورت دستیابی به تکنولوژیهای نوین برای استحصال نفت و گاز، گفت: هماکنون ٦٥٠ میلیارد بشکه نفت درجا در کشور وجود دارد که تنها ١٥٦ میلیارد بشکه آن قابل استحصال است؛ بدین معنی که ٤٩٤ میلیارد بشکه آن غیرقابل برداشت است و برای تحقق استحصال این میزان نفت میبایست در حوزه فناوریهای نوین به پیشرفت دست پیدا کنیم. وی افزود: مخازن نفتی کشور اغلب در نیمه دوم حیات خود قرار دارند و با شرایط فعلی برداشت از مخازن تا سال ٢٠٢٥ میلادی تولید نفت کشور به پایینتر از روزانه یک میلیون بشکه خواهد رسید.
برداشت صیانتی یک اولویت است
معاون وزیر نفت در امور مهندسی گفت: طی سالهای اخیر افزون بر تاثیر تحریمهای بینالمللی بر کاهش تولید، عدم توجه کافی به برداشت صیانتی از منابع نفت و گاز نیز در این امر تاثیرگذار بوده است که باید مورد توجه کارشناسان قرار گیرد. حسینی گفت: میزان ضریب بازیافت در ایران حدود ٢٥ درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای دیگر و شرکتهای بزرگ بینالمللی بسیار بیشتر است.
افزایش بودجه پژوهشی ضروری است
وی با بیان اینکه هزینه تحقیق و توسعه (R&D) برای صنعت نفت و گاز کشور بسیار ناچیز است گفت: این رقم به کمتر از یک درصد است که باید سهم این هزینهها را در صنعت نفت بهبود ببخشیم. حسینی با اشاره به خروج نخبگان از کشور به دلیل نبود شرایط مناسب، تصریح کرد: بسیاری از نخبگان ما جذب شرکتهای بزرگ بینالمللی میشوند و ما میبایست با اتخاذ تدابیری مناسب از این انتقال و خروج سرمایه انسانی جلوگیری کنیم. معاون وزیر نفت در امور مهندسی در ادامه استانداردسازی و بومیکردن استانداردهای بینالمللی، تعیین ضوابط فنی و مهندسی، یکپارچهسازی و ارزیابی شرایط پیمانکاران، سازندگان و مشاوران، حمایت و پشتیبانی از سازندگان داخلی و یکپارچهسازی سیستم نرمافزاری زنجیره تامین کالا را ازجمله اقدامهای مهندسی وزارت نفت برشمرد که اجرای آنها میتواند در توسعه میدانهای نفت وگاز بسیار موثر باشد.
کد خبر : 414