باشگاه خبری فراساحل: سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، گفت: ایران با روسیه و چند کشور دیگر برای واگذاری میدان فرزاد B مذاکره کرده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از خبرگزاری خانه ملت، اسدالله قره خانی با اشاره به تهدید نفتی هند به کاهش خرید نفت از ایران، در صورت عدم واگذاری میدان فرزاد B از سوی ایران، گفت: در گذشته مقرر شده بود که مطالعات میدان فرزاد B از سوی ایران و هند انجام شود، که این مطالعات صورت گرفته و پایان پذیرفت، اما لزوما مقرر نشده بود که برای فعالیتهای بهره برداری این شرکت انتخاب و امور به این کشور واگذار شود. نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه براساس نیازهای کشور این میدان باید هر چه سریعتر تعیین و تکلیف شود، افزود: وزارت نفت برای واگذاری میدان فرزاد B فراخوان داده و اعلام کرده که آمادگی واگذاری این میدان را دارد، تا فعالیتهای اکتشاف و بهره برداری این میدان آغاز شود که کشورهای مختلف از روسیه تا سایر کشورها برای حضور در این میدان اعلام آمادگی کرده اند.
ایران براساس استقلال و آزادی عمل خود برای فرزاد B تصمیم گیری میکند
قره خانی با اشاره به اینکه انتظار شرکت ملی هند واگذاری میدان فرزاد B به این کشور است، ادامه داد: در شرایط برابر میتواند اولویت با این شرکت باشد، اما اگر چنانچه به سبب تکنولوژی، دانش فنی و سرمایه گذاری بین هند و شرکتهای دیگر تفاوت داشته باشد، ایران براساس استقلال و آزادی عمل خود شرکتی را انتخاب میکند که مصالح ملی در آن بهتر رعایت شده باشد. وی با بیان اینکه هند مدعی شده که در زمان تحریمها نفت ایران را خریداری کرده است، یادآور شد: خریداری نفت در زمان تحریمها تحت نظارت بین المللی صورت گرفته که سهمیه خاصی برای این کشور در نظر گرفته است و در این حین پول نفت را به ایران پرداخت نمیکردند، چراکه مقرر شده بود که پول را به صورت دلار به ایران پرداخت کنند، اما در نهایت اظهار داشتند که این اقدام برای هند امکانپذیر نیست.
هند با پول نفت ایران سرمایه گذاری کرده و فعالیتهای دیگری انجام داد
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: سپس بیان کردند که ۵۰ درصد آن را دلار و ۵۰ درصد دیگر را روپیه هند پرداخت میکنند که در این مقطع یکباره روپیه هند حدود ۳۰ درصد سقوط کرد، لذا ارزش آنچه که از هند اخذ شد حدود ۳۰ درصد کاهش یافت و ایران متحمل ضرر و زیان شد، سپس ایران خواستار پرداخت دلار شد، اما این رقم پرداخت نشد و بخشی از آن به شکل اجناس هندی به ایران داده شد و بخش دیگری که حدود ۸ میلیارد دلار بود پس از تحریمها به صورت چندپاره به ایران پرداخت شد. وی با بیان اینکه هند با پول نفت ایران سرمایه گذاری کرده و فعالیتهای دیگری انجام داد، ادامه داد:هند به جای پرداخت پول اجناسی که از کیفیت و استاندارد پایین برخوردار بود به ایران تحویل داد، لذا این کشور نیز براساس منافع و اصول خود در زمان تحریمها رفتار کرد و ایران نیز براساس منفعت خود عمل میکند. قره خانی با اشاره به تهدید هند برای کاهش ۳۰ درصدی خرید نفت از ایران، اظهار کرد:وزارت نفت براساس دیپلماسی خود جایگزین هند را پیدا کرده و این نفت را به فروش میرساند، البته این موضع در حافظه تاریخی مردم ایران میماند، هرچند ایران به برقراری روابط دوستانه با هند علاقه مند است.
کد خبر : 4110