باشگاه خبری فراساحل: شرکت ملی نفت ایران و شرکت مپنا با هدف مطالعه میدانهای منصوری و آبتیمور تفاهمنامه همکاری امضا کردند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، صبح سه شنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) در حاشیه آخرین روز از برگزاری بیست و دومین نمایشگاه صنعت نفت، تفاهمنامه مطالعاتی میدانهای منصوری و آبتیمور امضا شد. معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور مهندسی و توسعه در حاشیه امضا این تفاهمنامه با بیان اینکه چشم انداز بسیار روشنی در افق توسعه ای منابع نفت ایران در ماههای اخیر و ناشی از مطالعات انجام شده به دست آمده است، افزود: نتایج مطالعات تکمیلی میدانهای آبتیمور و منصوری نشان از ظرفیتهای بالای تولیدی دارد.
وی افزود: همچنین نتیجه مطالعه میدانهای آذر و چنگوله نشان میدهد که افق تولیدی بسیار بالاتر از آن چیزی است که پیش از این در برنامه توسعه ای این میدانها وجود داشته است. منوچهری انتقال تکنولوژی به شرکتهای ایرانی فعال در بخش بالادست صنعت نفت را از مزیتهای مدل جدید قراردادهای نفتی برشمرد و گفت: شرکتهای ایرانی برای نخستین بار توانسته اند برای طولانی مدت در کنار توسعه میدان حضور یابند. وی افزود: الزام وجود شرکتهای ایرانی در کنار شرکتهای خارجی در مدل جدید قراردادهای نفتی انتقال دانش را به همراه دارد ضمن اینکه در این مدل قراردادی انتقال دانش به دانشگاهها به ویژه در بخش ازدیاد برداشت از میدانها دیده شده است.
منوچهری با اشاره به سابقه فعالیت شرکت مپنا در بخش نیروگاهی گفت: این شرکت ضمن حضور فعال در بخش ساخت نیروگاه و توربینهای تولید برق، مدیریت فروش برق هم برعهده داشته است.
وی افزود: خوشبختانه شرکت مپنا در بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت نیز توانسته موفق عمل کند و امیدواریم در این عرصه جدید نیز بتواند به خوبی نقش آفرینی کند. منوچهری با بیان اینکه تفاهمنامه مطالعاتی میدانهای آبتیمور و منصوری پیش از این با شرکتهای دیگری هم امضا شده است، افزود: طرح توسعه این میدانها بر اساس بهترین پیشنهاد انجام میشود. وی تولید فعلی میدان آبتیمور را ۵۰ هزار بشکه اعلام کرد و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده قابلیت تولید از این میدان حدود ۴۰۰ هزار بشکه برآورد شده است. تولید کنونی میدان منصوری نیز ۶۰ هزار بشکه است که بر اساس برآورد مطالعاتی تولید از این میدان ۳۰۰ هزار بشکه اعلام شده است.
منوچهری افزود: هم اکنون افق بلندی در حوزه توسعه فناوری، اشتغال، بکارگیری متخصصان و ایجاد درآمد ملی پیش روی کشور است. معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور مهندسی و توسعه با اشاره به وجود پتاسیلهای مطلوب نفتی در جنوب و غرب کشور گفت: اکنون موج گسترده ای در نفت در حوزه افزایش تولید نفت و پروژههای ازدیاد برداشت آغاز شده است. عباس علی آبادی؛ مدیرعامل گروه مپنا نیز در حاشیه امضا تفاهمنامه مطالعاتی میدانهای منصوری و آبتیمور از اعتماد شرکت ملی نفت ایران به این شرکت و ایجاد فرصت برای رقابت آنها در عرصه بالادستی صنعت نفت قدردانی کرد. وی با بیان اینکه گروه مپنا تاکنون ۵۰ میلیارد پروژه اجرا کرده است، افزود: این شرکت تاکنون در کشورهای مختلف دنیا پروژه اجرا کرده است ضمن اینکه بیشتر ظرفیت برق کشور را اجرا کرده و یا در دست اجرا دارد.
وی افزود: گروه مپنا در اغلب فازهای پارس جنوبی، واحدهای یوتیلیتی به صورت فعال یا عضو کنسرسیوم، موثرعمل کرده است. وی با بیان اینکه مپنا هم اکنون به عنوان شرکت ارائه کننده راه حل جامع برای اجرای پروژه عمل میکند، افزود: افزون بر این، مپنا اجرای ۴ هزار مگا وات نیروگاه با منابع مالی شرکت، سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری در خارج از کشور در عراق و همچنین اجرای پروژه در کشورهای عمان، الجزایر، اندونزی و کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی را در کارنامه خود دارد. وی اظهار امیدواری کرد که شرکت مپنا بتواند در بخش بالادستی صنعت نفت هم اعتماد کارفرما را را جلب کند.
کد خبر : 3615