باشگاه خبری فراساحل: سنگاپور در سال جاری میلادی در ردۀ نخست پایتختهای دریایی جهان قرار گرفت و تا سال 2020 میلادی و پس از آن جایگاه ویژۀ خود را در صنعت کشتیرانی حفظ خواهد کرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، گزارش جهانی پایتختهای برتر دریایی جهان (Menon) در هفتۀ دریانوردی سنگاپور، از کسب جایگاه نخست این کشور به عنوان پایتخت پیشگام در صنعت دریایی و در سه بخش کشتیرانی، بنادر و لجستیک و رقابت و جذب خبر داد. بر اساس این گزارش، آخرین گزارش Menon که از سوی شرکت مشاوره اقتصادی Menon در نروژ منتشر شد، در هفتۀ دریانوردی سنگاپور کسب جایگاه نخست این کشور بین پایتختهای دریایی جهان را اعلام کرد. این پایتخت دریایی برتر توانست در بخش تکنولوژی دریایی و بخش مالی و قانون به ترتیب جایگاه سوم و چهارم را به خود اختصاص دهد. پس از سنگاپور،هامبورگ، اسلو (نروژ)، شانگهای و لندن به ترتیب جایگاه دوم تا پنجم پایتختهایی دریایی را از آن خود کردند.
گزارش Menon یک گزارش قابل قبول از پایتختهای دریایی در سراسر جهان است که 25 شاخص برای تعیین کشور برتر دارد و نتیجۀ مطالعات آن از سوی بیش از 250 متخصص در قارههای جهان مورد بررسی قرار میگیرد. مدیر اجرایی سازمان بنادر و دریانوردی سنگاپور (MPA) گفت: برای کسب این رتبه در صنعت بین المللی دریانوردی بسیار مفتخریم. کسب این رتبه وظیفۀ ما را در تبدیل سنگاپور بههاب جهانی دریانوردی سخت تر میکند. از تمامی شرکا و سهامداران خود که قدم به قدم در مسیر رشد و پیشرفت جایگاه سنگاپور در صنعت دریانوردی همراه ما بودند صمیمانه سپاسگزارم.
در گزارش Menon ضمن اشاره به جایگاه سنگاپور آمده است: این کشور به موجب گستردگی فعالیتهای دریایی قادر به تبدیل شدن بههاب بین المللی دریانوردی است و پیش بینی متخصصان و کارشناسان دریانوردی حاکی از کسب رتبۀ نخست این کشور طی پنج سال آینده به عنوان پایتخت برتر دریایی است. بخش ساحلی سنگاپور در بخش کشتیرانی، بنادر و لجستیک به موجب برخورداری از موقعیت استراتژیک جغرافیایی، واقع شدن در مرکز مدیریت تجاری و عنوان داری دومین بندر بزرگ جهان توانست کسب جایگاه نخست برای سنگاپور را تسهیل کند. افزون بر آن، پیشرفت در امور تجاری و برخورداری از جاذبههای دریایی در کسب عنوان نخستین پایتخت دریایی کمک شایانی به این کشور کرد.
گزارش Menon در ادامه افزود: آنچه به عنوان مهمترین عنصر موجب کسب جایگاه نخست از سوی سنگاپور شد سیاست استراتژیکیِ طولانی مدت این کشور و همکاری قدرتمند دولت با صنعت دریانوردی بود. از این رو، MPA در پایان این گزارش گفت: با مدیریت نقشۀ تحول صنعت حمل و نقل دریایی (ITM) و همکاری با سهامداران این صنعت، استفاده از نوآوریها و تجهیز نیروهای کار محلی در اولویت قرار میگیرند. شایان ذکر است، سنگاپور در سالهای 2012 و 2015 میلادی نیز توانست نخستین جایگاه پایتخت برتر دریایی را از آن خود کند.
کد خبر : 3577