باشگاه خبری فراساحل : متاسفانه سهم صیادان ایرانی را شناورهای عربی می‎برند (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صیادی هرمزگان با بیان اینکه در استان‎های ساحلی هر کس که دستش پینه بسته است، صیاد است، گفت: صیادان قشر زحمتکشی هستند که وضعیت معاش آنها حتی پایین‌تر از متوسط جامعه است و در حالی که به زحمت یک شناور صیادی خریداری می‎کنند تا هزینه خانواده را تامین کنند اما متاسفانه گاهی می‎بینیم که 100 هزار تومان هم کسب نکرده است البته گاهی هم گله ماهیان به تور صیاد می‌افتاد که دیگر این موضوع هم به دلیل کاهش ذخایر ماهیان و صیدهای غیرمجاز، برای صیادان به خاطره تبدیل شده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین تایمز، اسحاق تندرو با بیان اینکه صیادان از لحاظ معیشتی با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو هستند، اظهار کرد: گذشتگان ما با بازار و ادوات محدود و همچنین جمعیت کم خود از همین دریا صید می‌کردند و نه تنها زندگی خود را می‎گذراندند بلکه می‎توانستند بازار ماهی را تامین کنند. توان دریا هم در بازسازی ذخایر مناسب بود اما اکنون با افزایش جمعیت صیادان و پیشرفت ادوات و تکنولوژی صید دریا از بازسازی ذخایر خود باز مانده است و صیادان غیرمجاز با دیدگاه غلط و بهره‌برداری نامحدود خود از منابع محدود دریا مقدمات نابودی این ذخایر ارزشمند را فراهم می‌کنند.

وی با بیان اینکه حل این مشکل در مرحله اول نیازمند نگاه و توجه بیش از پیش مسوولان به عواقب صید غیر مجاز است، تاکید کرد: تقویت و افزایش توان مقابله‌ای یگان حفاظت، برخود جدی مسوولان نظامی و قضایی با متخلفان، حساسیت بیشتر در بازارهای ماهی فروشی جهت جلوگیری از عرضه صید غیرمجاز، فرهنگ‌سازی و بیان نتایج و عواقب صید غیر مجاز از طریق رسانه‌ها و اشتغال و درآمدزایی برای ساکنان نوار ساحلی از مهم‎ترین راهکارهای لازم برای مقابله با این مشکل است. مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صیادی هرمزگان تصریح کرد: علاوه بر این اقدامات باید با رهاسازی  بچه ماهیان را  افزایش دهیم و برای مدتی صید را ممنوع کنیم تا حجم ذخائر آبزی افزایش یابد.

سهم سفره ماهیگیر ایرانی را شناور عربی می‎برد

وی از ورود غیر مجاز و صیادی شناورهای کشورهای حاشیه خلیج فارس در  آب‎های ایران خبر داد و گفت: این شناورهای که کاملا مجهز هستند با صیادی غیر مجاز در آبهای کشورمان سهم ماهیگیران ایرانی را  با خود می‌برند. تندرو گفت: برای مقابله با  صید کشتی‎های عربی باید با کمک نیروهای دریابانی و انتظامی و جامعه صیادی بسیج صیادی تشکیل دهیم و با آنها مقابله کنیم. تندرو یکی دیگر از عوامل مهم کاهش صید و  افزون شدن مشکلات صیادان  را آلودگی دریا ناشی از ورود فاضلاب‎های مختلف به دریا، رهاسازی آب‎توازن کشتی، قاچاق سوخت و رهاسازی سوخت در دریا و... دانست که باعث کاهش ذخائر آبزی شده است.

ضرورت راهیابی ماهی به سبد کالا

این مقام مسوول در اتحادیه تعاونی‎های صیادی استان هرمزگان، سپس از خدشه دار شدن باور صیادان و اعتماد آنها به حمایت مسوولان گفت و افزود: صیادی که اکنون با دست نیمه پر و نیمه خالی از دریا باز می‎گردد نیاز به انگیزه دارد تا دوباره دل به دریا بزند، برای همین، دولت می‎تواند از ماهی در سبد کالا استفاده و آنرا در بین مردم عرضه کند تا شاید از این طریق مرهمی بر زخم صیادان گذاشته شود و آنها را برای ادامه صیادی مشتاق کند.

صیادان بیمه هستند، اما...

وی با بیان اینکه صیادان به اندازه‎ای در امرار معاش مشکل دارند که در پرداخت حق بیمه نیز با مشکل مواجه هستند، گفت: خوشبختانه همه صیادان تحت پوشش بیمه قرار دارند و بیمه تامین اجتماعی و مسوولیت برای آنها اجباری است اما مشکلی که ما درباره بیمه با جامعه صیادی داریم این است که آنها با شاخص‎های مختلف بیمه آشنایی ندارند به صورتی که تفاوت بیمه مسوولیت و بیمه حوادث را نمی‎دانند بنابراین ما باید با حمایت دولت بتوانیم دوره‎های آموزشی برای آنها برگزار کنیم تا مثلا بدانند اگر در شناور مشغول کار است و دچار حادثه شده است از کدام بیمه می‎تواند استفاده کند و یا اگر شناورش دچار آتش‌سوزی و یا هر حادثه دیگر شود باید چه بیمه‎ای داشته باشد تا بتواند خسارات را جبران کند.

چتر بیمه تکمیلی بر سر صیادان

رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری تعاونی صیادان ایران یادآور شد: به تازگی پس از چندین سال پیگیری و بحت و گفت‎وگو قرار بر آن شد که بیمه تکمیلی درمان برای همه صیادان کشور در نظر رفته شود و آنها تحت پوشش بیمه تکمیلی درآیند. وی گفت: یکی دیگر از شاخص‎های بیمه که برای صیادان در نظر داریم بیمه بدنه شناور است که امیدواریم بیمه مرکزی شاخصی را برای صیادان و شناور آنها تعریف کندکه موجب حفظ سرمایه آنها شود این در حالی است که هنوز بیمه مرکزی همراهی و همکاری در این زمینه با ما نداشته است. در صورتی که اگر شناور صیادان دچار سانحه شود همه سرمایه و به عبارتی زندگی آنها از بین رفته است و آنها دیگر هیچ سرمایه‎ای  در اختیار ندارند که بتوانند معیشت خود را تایمنن کنند. تندرو افزود: علاوه بر این، صیادان باید آموزش ببینند که بیمه عمر چه مزایایی دارد و باید باور کنند که اگر صیادی فوت کرد، به ازای بیمه عمر مبلغی در اختیار خانواده او قرار می‌گیرد به همین دلیل ما با جدیت کامل به دنبال بیمه تکمیلی، بیمه بدنه و بیمه عمر برای صیادان کل کشور هستیم تا بدین صورت اندکی زخم آنها را مرهم گذاریم.

ضرورت پوشش یارانه‎ای برای صیادان

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صیادی هرمزگان تاکید کرد: ما باید راهکارهایی را در نظر بگیریم تا صیاد را به صید مجاز تشویق کنیم این در حالی است که صیادان ما از هیچ‎گونه حمایت یارانه‎ای برخوردار نیستند به این معنی که اگر به این میزان صید کنید محصول شما در سبد کالا قرار می‎گیرد و یا اینکه اگر صید شما به این میزان برسد یک میزان مشخص سوخت به شما تعلق می‎گیرد. وی درخواست کرد که دولت با ارائه تسهیلات ارزان صیادان را در نوسازی ادوات، ابزارآلات و ماشین‎آلات مورد حمایت قرار دهد. 



  کد خبر : 3497
 
یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۴:۲۱:۳۰