باشگاه خبری فراساحل : توسعه فاز 2 آذر در قالب قراردادهای جدید نفتی اجرا می‌شود (گزارش ویژه)

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: روس‌ها در توسعه فاز نخست میدان مشترک آذر حضورندارند، اما از مشارکت در طرح توسعه فاز 2 این میدان استقبال کرده‌اند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، سید نورالدین شهنازی زاده، روز چهارشنبه درباره برنامه شرکت‌های روسی برای فعالیت در میدان‌های نفتی آذر و چنگوله بیان داشت: روس‌ها تمایل خود برای حضور در چنگوله را اعلام کرده‌اند. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت یادآور شد: قرار است تفاهمنامه‌ای نیز با شرکت‌های روسی برای همکاری امضا شود. وی درباره توسعه میدان نفتی آذر نیز افزود: فاز نخست میدان آذر برای تولید 65 هزار بشکه نفت برنامه ریزی شده و تولید در فاز 2 نیز 60 هزار بشکه دیگر افزایش خواهد یافت. وی یادآور شد: توسعه فاز 2 میدان آذر در قالب قراردادهای جدید نفتی اجرا می‌شود.

به گزارش باشگاه خبری فراساحل، روسیه دارای بیشترین تفاهمنامه با ایران برای مطالعه میدان‌های نفت و گاز کشورمان است؛ جدید ترین تفاهمنامه همکاری نفتی ایران با شرکت‌های روسی متعلق به تفاهمنامه شرکت «تات نفت» روسیه با شرکت مناطق نفتخیز جنوب ایران به شمار می‌رود که در اسفند ماه 1395 برای توسعه میدان شادگان در استان خوزستان امضا شد. پیش از این، شرکت‌های روسی برای مطالعه میدان‌های آبتیمور، منصوری، آبان، پایدار غرب، دهلران، چنگوله و چشمه خوش با ایران تفاهمنامه امضا کرده بودند. تاکنون «گازپروم‎نفت» روسیه برای مطالعه میدان‌های چنگوله و چشمه خوش، شرکت «لوک‎اویل» برای مطالعه میدان‎های آبتیمور و منصوری، شرکت «زاروبژنفت» برای میدان‎های آبان و پایدار غرب و شرکت تات‎نفت برای توسعه میدان دهلران با شرکت ملی نفت ایران یادداشت‎تفاهم امضا کرده اند.

میدان نفتی آذر، از میدان‌های نفتی مشترک ایران با عراق به شمار رفته و در شرق شهرستان مهران استان ایلام واقع شده ‌است. مخزن این میدان با میدان نفتی بدرای کشور عراق مشترک است و در امتداد شمال غربی میدان مستقل چنگوله واقع است. این میدان دارای 2 میلیارد و 500 بشکه نفت خام درجا است. میزان نفت قابل استحصال از این میدان 400 میلیون بشکه نفت برآورد می‌شود. طرح توسعه این میدان، ابتدا به شرکت‌های استات اویل نروژ و گازپروم روسیه واگذار شده بود که این شرکت در سال 2008 به موجب پیروی از تحریم‌های علیه ایران از ادامه همکاری در توسعه این میدان انصراف داد. اکنون شرکت‌های ایرانی توسعه این میدان که از نظر زمین شناختی یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های نفتی جهان است را بر عهده دارند.



  کد خبر : 3423
  ایرنا
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۲۸:۳۶