باشگاه خبری فراساحل : بی میلی بی پی برای ورود به صنعت نفت ایران از ترس آمریکا و ترامپ (منتخب دیگران)

باشگاه خبری فراساحل: شرکت انگلیسی بی پی با نظر به تحریم‌‌های یک جانبه آمریکا و احتمال تندتر شدن مواضع آمریکا علیه ایران پس از روی کارآمدن ترامپ برخلاف دو رقیب اروپایی خود یعنی رویال داچ شل و توتال ترجیح داده از بازگشت به صنعت نفت ایران خودداری کند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل وبه نقل از فایننشال تایمز، شرکت بی پی از اولین موج  موافقتنامه‌‌های توسعه میادین نفتی و گازی در ایران پس از لغو تحریم‌‌ها کنار کشیده و عرصه را به دو رقیب اروپایی خود یعنی رویال داچ شل و توتال واگذار کرده است.  ایران در هفته‌‌های اخیر قراردادهایی را با شرکت‌‌های انرژی خارجی از جمله توتال و شل منعقد کرده و قصد دارد در اوایل 2017 قراردادهای بیشتری را با شرکت‌‌های بین المللی برای جذب سرمایه گذاری خارجی منعقد نماید. اما بی پی، که ریشه تاسیس آن به شرکت نفت ایران و انگلیس بر‌می‌گردد و اولین شرکتی بوده که در سال 1908 در ایران به اکتشاف نفت پرداخته، در آستانه روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در آمریکا رویکردی محتاطانه تر اتخاذ کرده است.

به گفته منابع آگاه، شرکت بی پی برای مشارکت در مناقصه‌‌های مربوط به طرح‌‌های اکتشاف و تولید نفت در ایران درخواست نداده و طرحی فوری برای انعقاد قراردادهایی مشابه قراردادهایی که شل و توتال با ایان منعقد کرده اند ندارد. این منابع گفتند، دلیل اصلی این تصمیم تجاری است. «مسئله این است که در کجا سرمایه گذاری بهترین بازگشت را دارد و بی پی فرصت‌‌های جذاب فراوانی در نقاط دیگر جهان دارد.» اما این منابع تایید کردند که ادامه تحریم‌‌های یکجانبه دولت آمریکا علیه ایران و احتمال سخت تر شدن موضع دولت آمریکا پس از روی کار امدن دونالد ترامپ به طور ویژه بی پی را از ورود به صنعت انرژی ایران ترسانده است. هرچند مقر شرکت بی پی در انگلیس قرار دارد، اما این شرکت بیش از هر شرکت نفتی دیگری در امریکا دارای منافع است. حدود 40 درصد از سهامداران این شرکت و 30 درصد از کارکنانش از جمله باب دادلی، مدیر اجرایی این شرکت آمریکایی هستند.

بر اساس تحریم‌‌های آمریکا علیه ایران، شهروندان آمریکایی حق فعالیت‌‌های تجاری در ایران را ندارند. به گفته منابع مطلع، بی پی باید یک ساختار مدیریتی جداگانه را که شامل باب دادلی و دیگر مدیران آمریکایی اش نبود برای بررسی فرصت‌‌های سرمایه گذاری در ایران تشکیل ‌می‌داد. شرکت‌‌های نفتی آمریکایی نظیر اکسون موبیل و شورون، تاکنون از ورود به بازار انرژی ایران خودداری کرده‌اند. بر اساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایران دارای دومین ذخایر بزرگ گازی و چهارمین ذخایر نفتی جهان است، اما این کشور برای مدرنیزه کردن زیرساخت‌‌های قدیمی خود به سرمایه و تخصص خارجی نیاز فوری دارد. ایران قصد دارد پس از توافق هسته ای و لغو تحریم‌‌ها  در طی 5 سال آینده  200 میلیارد دلار به بخش نفت و گاز خود سرمایه جذب نماید. شرکت توتال فرانسه اولین شرکت بزرگ غربی بود که در ماه نوامبر مجددا وارد صنعت انرژی ایران شد.

این شرکت قرار است فاز بعدی میدان گازی پارس جنوبی را با همکاری شرکت ملی نفت چین توسعه دهد. شرکت انگلیسی شل نیز اوایل ماه گذشته میلادی موافقتنامه اولیه ای برای مطالعه میادین آزادگان و یادآوران در جنوب غرب ایران و میادین گازی کیش در خلیح فارس به امضا رساند. از شرکت‌‌های دیگری که در سال گذشته با تهران موافقتنامه همکاری امضا کرده اند ‌می‌توان به گازپروم، وسنفت و لوک اویل روسیه، او ان جی سی هند و دی ان اوی نروژ اشاره رکد. ایران گفته که ده‌‌ها شرکت دیگر برای مشارکت در 50 پروژه اکتشاف و تولید که مناقصه انها اوایل امسال برگزار ‌می‌شود، اعلام آمادگی کرده‌اند.



  کد خبر : 3062
 
سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۵:۳۲:۵۳