باشگاه خبری فراساحل: گزارش جدید سازمان ملل متحد نشان میدهد که بیش از 800 گونه از آبزیان دریایی توسط خوردن و یا گیر کردن در زبالههای دریایی آسیب دیدهاند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین تایمز، سازمان ملل اعلام کرد که تعداد گونههای آبزی که در اثر زبالههای دریایی آسیب دیده اند 23 درصد طی مدت چهار سال افزایش داشته و به 817 گونه در سال 2016 رسیده است. گزارش سازمان ملل عنوان میکند که بزرگترین چالش این است که اقدامات ساحلی گسترده ای انجام شود که از ورود زبالههای دریایی به سواحل جلوگیری کند و تولید پلاستیک در سواحل را کاهش دهد. از آنجائیکه مدیریت موثر زبالهها به تنهایی نمیتواند به این مسئله دامنه دار پاسخ دهد باید راه حلهای نوآورانه ای همچون جایگزینهای پلاستیک و طراحیهای دوست دار محیط زیست نیز به کمک گرفته شوند.
دلیل آسیب بسیاری از گونهها بلعیدن پلاستیک بوده است که شامل ریز پلاستیکها نیز میشود. بخش دیگری از حیوانات آسیب دیده در تورهای رهاشده ماهیگیری به دام افتاده بودند. مقایسه گونههای آسیب دیده با فهرست گونههای در معرض خطر اتحادیه حفاظت از طبیعت (IUCN) نشان میدهد که حداقل 10 درصد از گونههای آسیب دیده در معرض خطر، آسیب پذیر، و در معرض انقراض هستند. به طور متوسط هر سال نزدیک به 640 هزار تن تور ماهیگیری در اقیانوسهای جهان رها میشود. بازیابی این تورهای شناور معمولا سخت است و رها شدن از دست آنها در سواحل نیز مشکل است. در استرالیا ، دریای تاسمان در جنوب این کشور محل تجمع مرغهای دریایی آسیب دیده توسط زبالههای دریایی است. موسسه CSIRO اعلام کرده است که خوردن زبالههای دریایی توسط مرغهای دریایی تا سال 2050 میلادی به 95 درصد گونههای حیوانی میرسد.
لاک پشتها، والها، دولفینها، فیلهای دریایی و انواع ماهیها توسط زبالههای دریایی کشته و یا فلج میشوند. نزدیک به پنج تا 10 هزار قطعه لاکپشت در سواحل استرالیا به دلیل گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری کشته شدهاند.
کد خبر : 2927