باشگاه خبری فراساحل: عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: شتاب توسعه در صنایع نفت و گاز به ویژه میدان مشترک پارس جنوبی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی بر زندگی مردم اثر مثبت می گذارد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازشانا، علی گلمرادی در باره امضای موافقتنامه اصولی (HOA) توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و یک کنسرسیوم داخلی-خارجی گفت: بیژن زنگنه، وزیر نفت به تازگی تاکید کرد با توجه به این که تاکنون فازهای ١٢، ١٥-١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ به بهره برداری رسیده است و تا پایان امسال نیز بخش باقیمانده فازهای ١٧ و ١٨، فاز ١٩ (معادل ٢ فاز استاندارد) ٢٠ و ٢١ به بهره برداری می رسند، برداشت گاز ایران با قطر از پارس جنوبی برابر می شود.
رئیس کمیته نیرو مجلس گفت: در ابعاد مختلف ظرفیت سازی در حوزه گاز و نفت برای کشور با اهمیت است، افزون بر این، فاز ١١ در بخش میدانهای مشترک قرار دارد که برای کشور اولویت به شمار می آید. عضو کمیسیون انرژی افزود: در قرارداد و تفاهمنامه های اخیر وزارت نفت، محورهای مانند انتقال فناوری، همکاری با شرکت های ایرانی و افزایش ضریب بازیافت از مخزن مورد تاکید قرار گرفته زیرا یکی از اهداف الگوی جدید قراردادهای نفتی همین موارد بوده است. وی یکی از چالشهای اقتصادی و اجتماعی کشور را محدودیت ایجاد شغل دانست و گفت: یکی از مزیتهای ایران حوزه نفت و انرژی است؛ از این رو با توسعه این بخش قادر خواهیم بود از چالشهایی مانند بیکاری کاست. بنابراین، افزایش سرمایه گذاریها در صنعت نفت پیامدهای مثبت چند وجهی دارد.
موافقتنامه (HOA) توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی در قالب قراردادهای جدید نفتی، امروز (سهشنبه، ١٨ آبانماه) با حضور وزیر نفت امضا شد. این موافقتنامه در چارچوب الگوی جدید قراردادهای نفتی، میان شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از شرکت های توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (CNPC) و پتروپارس به عنوان پیمانکار امضا شد. جذب سرمایه خارجی و ازدیاد برداشت با احداث سکوی افزایش فشار گاز، مهم ترین اهداف مدنظر در توسعه فاز ١١ میدان پارس جنوبی است؛ همچنین انتقال فناوری و ارتقا توان ساخت داخل از موارد مورد تاکید در توسعه این فاز به شمار می رود بهطوریکه سکوهای فراساحلی و خطوط انتقال کف دریا از سوی شرکت های فراساحلی ایرانی ساخته می شود.
کد خبر : 2735