باشگاه خبری فراساحل : برداشت گاز ایران از پارس جنوبی امسال با قطر برابر می‌شود (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: وزیر نفت گفت: با بهره برداری از چند فاز پارس جنوبی تا پایان امسال، برداشت گاز ایران از این میدان گازی با قطر برابر می‌شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، بیژن زنگنه صبح دوشنبه، ٢٦ مهرماه در دومین کنگره راهبردی نفت و نیرو اعلام کرد: توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی اولویت نخست صنعت نفت کشور به شمار می‌آید. وی افزود: با توجه به این که تاکنون فازهای ١٢، ١٥-١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ به بهره برداری رسیده است و تا پایان امسال نیز بخش باقیمانده فازهای ١٧ و ١٨، فاز ١٩ (معادل ٢ فاز استاندارد) ٢٠ و ٢١ به بهره برداری می‌رسند، برداشت گاز ایران با قطر از  پارس جنوبی برابر می‌شود. وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال قرارداد توسعه فاز ١١ امضا شود و مجموعه کارهای صنعت نفت در بخش بالادستی میدان پارس جنوبی تا سال آینده (٩٦) به پایان برسد. زنگنه تصریح کرد: بخشی از کارهای باقیمانده در پارس جنوبی به مشکلات سکوهای دریایی و شرکت صدرا مربوط می‌شود که امیدواریم با برطرف شدن این مشکلات، کار در بخش دریایی نیز با سرعت انجام شود.

برداشت نفت از لایه پارس جنوبی امسال آغاز می‌شود
وزیر نفت ادامه داد: پس از سالها، امسال نخستین برداشت نفت از لایه نفتی پارس جنوبی را خواهیم داشت و امیدواریم در قالب قراردادهای جدید نفتی ادامه توسعه فاز دوم و افزایش ضریب بازیافت از این میدان را به سامان برسانیم. زنگنه، اولویت دوم بخش بالادستی صنعت نفت کشور را توسعه میدان‎های غرب کارون دانست و افزود: هم اکنون روزانه بیش از ٢٠٠ هزار بشکه از این میدان‎ها برداشت می‌شود، افزایش ضریب بازیافت در این منطقه بسیار حائز اهمیت است. وی تاکید کرد: همان گونه که تاخیر در برداشت از میدان‎های مشترک می‌تواند به افزایش برداشت طرف مقابل از این میدان‎ها منجر شود، تاخیر در اجرای پروژه‌های ازدیاد برداشت نیز به از دست رفتن سرمایه‎های ملی منتهی خواهد شد. به گفته وزیر نفت، اگر در موعد مقرر از میدان برداشت نشود، بخش‎هایی از ذخایر میدان غیر قابل استفاده می‌شود و یا استحصال از آن نیازمند هزینه‌های گزافی خواهد بود. زنگنه با یادآوری این که متاسفانه چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ‌و چه پس از انقلاب، موضوع افزایش ضریب بازیافت آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است، عنوان کرد: الگوی جدید قراردادهای نفتی به طور عمده پاسخگوی نیاز کشور به افزایش ضریب بازیافت است و امیدواریم این هدف محقق شود. وی گفت: ظرفیت تولید نفت کشور در نیمه نخست امسال به طور میانگین سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در روز بوده است که تا پایان امسال از مرز روزانه چهار میلیون بشکه عبور می‌کند و در سال ٩٩ به بیش از چهار میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز می‌رسد.

میانگین تولید میعانات گازی ایران امسال به روزانه ٧٠٠ هزار بشکه می‌رسد
وزیر نفت افزود: میانگین تولید میعانات گازی امسال به حدود ٧٠٠ هزار بشکه در روز می‌رسد و تا سال ٩٧ به روزانه یک میلیون بشکه خواهد رسید. زنگنه ظرفیت تولید گاز غنی کشور را ٨٣٥ میلیون مترمکعب در روز عنوان کرد که تا پایان امسال به حدود ٩٠٠ میلیون مترمکعب می‌رسد و سال ٩٩ از هزار میلیون مترمکعب در روز فراتر می‌رود. وی از نیاز صنعت نفت به حدود ٢٠٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تحقق اهداف برنامه پنجساله ششم توسعه خبر داد و گفت: بیش از ١٣٠ میلیارد دلار از این سرمایه گذاری نیاز بخش بالادست صنعت نفت است و صنعت پتروشیمی‌به بیش از ٥٠ میلیارد دلار و پالایشگاه‎ها به حدود ١٥ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند. زنگنه سوخت رسانی به نیروگاه‎ها را از اقدام‎های مهم وزارت نفت دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: سال ٩٢ حدود ٤٥ درصد سوخت نیروگاه‎ها از سوخت مایع تامین می‌شد و بالغ بر ٢٧ میلیارد لیتر به ارزش حدود ١٨ میلیارد دلار سوخت مایع به نیروگاه‎ها تحویل داده شد و این درحالی است که سهم مصرف سوخت مایع به زیر ١٨ درصد رسیده است و در آینده ای نزدیک به حدود ١٠ درصد می‌رسد. وی توسعه ال‎ان‎جی در مقیاس‎های بزرگ و کوچک را از برنامه‌های آینده وزارت نفت خواند و افزود: توسعه شبکه انتقال گاز و گسترش شبکه گازرسانی به کل جمعیت کشور ظرف یکسال و نیم آینده و صادرات گاز به همسایگان از دیگر اهداف پیش روی ماست.

عرضه انواع خوراک با قیمت‎های قابل رقابت به پتروشیمی‎ها
زنگنه در حوزه پتروشیمی‌نیز از دسترسی ایران به انواع خوراک مورد نیاز مجتمع‎های پتروشیمی‌سخن گفت و عنوان کرد: ایران از این حیث جزو نمونه‎های نادر در جهان به شمار می‌رود و می‌تواند انواع خوراک را با قیمت‎های قابل رقابت در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد. وی با بیان این که تقاضای زیادی برای محصولات پتروشیمی‌ایران وجود دارد ادامه داد: به طور مثال  هم اکنون به ازای یک تن اتان بیش از سه تن تقاضا وجود دارد و سرمایه گذاران زیادی متقاضی فعالیت در صنعت پتروشیمی‌ایران هستند که ما باید از میان آنها با توجه به منافع ملی کشور، سرمایه گذاران مدنظر را انتخاب کنیم. وزیر نفت یادآور شد: هم اکنون قیمت‎های خوراک مشخص شده، تخفیف‎ها تعیین شده است و در مجموع ٥٠ میلیارد دلار طرح در صنعت پتروشیمی‌ایران دنبال می‌شود. زنگنه امسال را سال طلایی صنعت پتروشیمی‌عنوان کرد و گفت: امیدواریم تا پایان امسال حدود پنج میلیارد دلار به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی‌کشور اضافه شود. وی گفت: صنعت پتروشیمی‌در دوران تحریم، در ارز آوری مثبت برای کشور نقش موثری ایفا کرد. وزیر نفت یادآور شد: برای تکمیل زنجیره ارزش، ابتدا به تولید مواد خام نیاز داریم و تکمیل این زنجیره بدون ایجاد خوراک اولیه امکان‌پذیر نخواهد بود.

زنجیره صنعت نفت برون گراترین بخش اقتصاد کشور است
وزیر نفت تصریح کرد: صنعت نفت به سرمایه گذاری در بخش بالادستی نیاز دارد که به دنبال آن توسعه بخش‌های پایین دستی شامل پتروشیمی، پالایش و پخش نفت و گازرسانی انجام خواهد شد تا زنجیره ارزش در این مجموعه کامل شود. زنگنه ادامه داد: بدون تردید زنجیره صنعت نفت شامل تولید و صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی، صادرات گاز، صادرات محصولات پتروشیمی، برون گراترین بخش اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهند. وزیر نفت افزود: زنجیره صنعت نفت شامل پالایش و پتروشیمی‌به دلیل دسترسی به منابع عظیم نفت و گاز می‌تواند از درون‎زا ترین بخش‎های اقتصاد کشور باشد که در دوران تحریم‎ها نیز توانمندی خود را در تامین نیازهای داخلی و تامین ارز مورد نیاز کشور به خوبی نشان دادند.

صادرات روزانه ٢٠ میلیون لیتر نفت گاز
زنگنه در ادامه به موضوع پالایش نفت اشاره کرد و با بیان این‌که با اقدام‌های جدی که سال‌های گذشته انجام شده است، مصرف فرآورده‌های نفتی کاهش یافت، گفت: در حالی‌که ایران سه سال گذشته واردکننده گازوئیل بود، هم‌اکنون به صادرکننده این فرآورده بدل شده است. وی افزود: ما هم‌اکنون روزانه ٢٠ میلیون لیتر نفت گاز صادر می‌کنیم. وزیر نفت همچنین به پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: با راه‌اندازی فاز نخست این پالایشگاه، ایران نه‌تنها از واردات بنزین بی‌نیاز می‌شود بلکه صادرکننده فرآورده‌های نفتی و این فرآورده خواهد بود. وی همچنین درباره طرح فراگیر پالایشی سیراف نیز گفت: با تکمیل هشت پالایشگاه سیراف، مجموع ظرفیت پالایش آنها به روزانه ٤٨٠ هزار بشکه میعانات گازی می‌رسد. زنگنه همچنین به بهینه‌سازی مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: بهینه‌سازی یکی از اهداف بسیار مهم وزارت نفت است که در قالب ماده ١٢ رفع موانع تولید، آن را پیگیری می‌کنیم و قرار است با پول حاصل از صرفه‌جویی سوخت، منابع اجرای طرح‌های بهینه‌سازی تأمین شود.

ضرورت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران
وزیر نفت در جمع‌بندی سخنان خود به ضرورت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران پرداخت و گفت: بدون شک با ترکیبی از سرمایه‌‌های داخلی و خارجی و بهره‌گیری از فناوری روز دنیا زنجیره بالادستی تا پایین‌دستی صنعت نفت به سرانجام می‌رسد. وی افزود: الگوی جدید قراردادهای نفتی قرار است در این بخش استفاده شود و با توجه به این‎که برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت به اعداد بزرگی نیاز داریم، بنابراین نمی‌توان به منابع صندوق توسعه ملی اتکا کرد؛ ضمن این‎که منابع این صندوق تنها مختص صنعت نفت نیست و بقیه بخش‌های اقتصادی باید از آن استفاده کنند. به گفته زنگنه، در کنار سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، حجم عظیمی ‌از تقاضا برای صنایع و خدمات شرکت‌های داخلی و خارجی ایجاد می‌شود که می‌تواند به ایجاد صدها شغل جدید و افزایش ثروت ملی بیانجامد. وزیر نفت یادآور شد: توانمندی صنعتی و خدمات فنی امروز ایران در صنعت نفت با ٢٠ سال گذشته متفاوت است. زنگنه با بیان این‎که تولید حاصل از این سرمایه‌گذاری در بخش پایین‌دستی و بالادستی نفت می‌تواند کشور را وارد دوران تازه ای کند، افزود: رسیدن به این اهداف به عزم ملی، همدلی و همزبانی در کنار اقدام و عمل نیاز دارد. وی تصریح کرد: دولت و بخش خصوصی باید برای تحقق این اهداف تلاش کنند.



  کد خبر : 2565
 
دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۲:۲۳:۵۴